Jeg har tidligere blogget om “deg selv som merkenavn“, hvor jeg mener det vil lønne seg å være bevisst i forhold til å bygge deg opp som merkenavn både online og offline – spesielt med tanke på jobb i fremtiden.

En viktig del av å bygge ditt eget merkenavn er å ha en helhetlig profil, med det mener jeg at profilbilde, farger og beskrivelse bør gå igjen på alle profilsidene dine.

Twitter profiler med profilbilde har 10 ganger mere følgere enn de uten. (Hubspot)

Jeg mener det er direkte uhøflig å ikke ta seg tid til å sette et profilbilde, og følger aldri noen jeg ikke har noe visuelt å forholde meg til. Jeg foretrekker at profilbildet er av ansiktet til personen jeg følger, men godtar at noen velger firmalogoer eller noe som kan relatere seg til i forhold til profilen.

Selv er jeg veldig bevisst – jeg har samme profilbilde på alle profilene mine og jeg har en kort beskrivelse av meg selv som alltid går igjen. Dette gjør at folk som følger meg fra før av ser dette er min konto, og det skaper troverdighet.

Hvordan er ditt profilbilde, og hvorfor har du valgt akkurat det?

28 thoughts on “Viktigheten av et profilbilde

 1. Mitt profilbilde er selvfølgelig et bilde av meg selv, siden jeg blogger for meg selv og alt av tekster jeg skriver på nett er for meg selv, så derfor er det naturlig å vise folk hvem jeg er.

 2. Mitt profilbilde er selvfølgelig et bilde av meg selv, siden jeg blogger for meg selv og alt av tekster jeg skriver på nett er for meg selv, så derfor er det naturlig å vise folk hvem jeg er.

 3. Som firma, eller som en offentlig person, er jeg enig med deg i at man bør ha et fast profilbilde, og et tema som går igjen på alle profiler. Om jeg ville valgt ordet “uhøflig” om dem som ikke har bilde, er jeg heller litt usikker på..

  Men når det gjelder privatpersoner, som har profiler på facebook, twitter osv, kun for å komme i kontakt med mennesker med samme interesser, holde kontakt med venner og liknende, stiller jeg mindre krav til. Dette kommer helt an på hvordan de velger å fremstå som personer på nett. Jeg kan fint være storfan av en blogger som aldri har vist ansiktet sitt på bloggen, fordi jeg liker tekstene. Som sagt, det er helt avgjørende hvordan man ønsker å fremstå, og hva som er målet med profilen(e).

 4. Som firma, eller som en offentlig person, er jeg enig med deg i at man bør ha et fast profilbilde, og et tema som går igjen på alle profiler. Om jeg ville valgt ordet “uhøflig” om dem som ikke har bilde, er jeg heller litt usikker på..

  Men når det gjelder privatpersoner, som har profiler på facebook, twitter osv, kun for å komme i kontakt med mennesker med samme interesser, holde kontakt med venner og liknende, stiller jeg mindre krav til. Dette kommer helt an på hvordan de velger å fremstå som personer på nett. Jeg kan fint være storfan av en blogger som aldri har vist ansiktet sitt på bloggen, fordi jeg liker tekstene. Som sagt, det er helt avgjørende hvordan man ønsker å fremstå, og hva som er målet med profilen(e).

 5. Skulle gjerne likt at du var mer konkret. For det er et drøss av mennesker som har bilde av seg selv, men hvilke bilder! Høydepunktet er selvsagt de som har bilde av seg selv i motlys, med ølflaska i hånden eller den klassiske jenta som enten har ungene eller kjæresten (eller hunden!) med på bildet.

 6. Skulle gjerne likt at du var mer konkret. For det er et drøss av mennesker som har bilde av seg selv, men hvilke bilder! Høydepunktet er selvsagt de som har bilde av seg selv i motlys, med ølflaska i hånden eller den klassiske jenta som enten har ungene eller kjæresten (eller hunden!) med på bildet.

 7. Profilbildet mitt på Twitter og FB er skihjelmbildet på nederste rad på bildet på denne posten. Det er kanskje ikke det mest idelle bildet for å kunne brande navn og ansikt, men ansiktet er ikke stort å se på og finner meg sjelden blidere enn når jeg står på ski.

  Det er egentlig en image-greie for meg. Jeg har et lidenskapelig forhold til snø og ski. Dermed er det kanskje litt egnet som merkevare.

  Dessuten blir det litt merkelig å skulle dele av meg selv uten å ha et profilbilde for å følge med. Samme om det er seriøst eller ikke.

 8. Profilbildet mitt på Twitter og FB er skihjelmbildet på nederste rad på bildet på denne posten. Det er kanskje ikke det mest idelle bildet for å kunne brande navn og ansikt, men ansiktet er ikke stort å se på og finner meg sjelden blidere enn når jeg står på ski.

  Det er egentlig en image-greie for meg. Jeg har et lidenskapelig forhold til snø og ski. Dermed er det kanskje litt egnet som merkevare.

  Dessuten blir det litt merkelig å skulle dele av meg selv uten å ha et profilbilde for å følge med. Samme om det er seriøst eller ikke.

 9. Alle som er på nett, bedriver vel i en eller annen grad iscenesettelse, om du er en med dominerende interesse for hunde-, barne,- eller selskapsliv. Eller ingen av delene. Sånn funker profilbildet også… Gravatar er en god tjeneste for å få profilbildet til å følge kommentarene en slenger rundt seg med:) Eller får en si du har gode kommentatorer her, Thomas

 10. Alle som er på nett, bedriver vel i en eller annen grad iscenesettelse, om du er en med dominerende interesse for hunde-, barne,- eller selskapsliv. Eller ingen av delene. Sånn funker profilbildet også… Gravatar er en god tjeneste for å få profilbildet til å følge kommentarene en slenger rundt seg med:) Eller får en si du har gode kommentatorer her, Thomas

 11. Jeg har valgt mitt profilbilde ut fra det at det viser ansiktet mitt, og forhåpentligvis bidrar det til at jeg blir oppfattet nogenlunde troverdig. Både i forhold til både meg selv som person, bloggen min og temaene jeg skriver om.

  Bildet er også min Gravatar, så det følger meg rundt og skaper kanskje etterhvert en viss gjenkjennelse på nett.

  Magnusg 🙂

 12. Jeg har valgt mitt profilbilde ut fra det at det viser ansiktet mitt, og forhåpentligvis bidrar det til at jeg blir oppfattet nogenlunde troverdig. Både i forhold til både meg selv som person, bloggen min og temaene jeg skriver om.

  Bildet er også min Gravatar, så det følger meg rundt og skaper kanskje etterhvert en viss gjenkjennelse på nett.

  Magnusg 🙂

 13. Jeg har tatt mitt bilde i ett spontant øyeblikk på en jobbtur til Andenes på Hinnøya med iPhone min. Bildet er ett av de få jeg har tatt hvor jeg ikke ser ut som en løk og derfor har det blitt brukt som profilbilde på bloggen min og som miniavatar på ulike forum osv. Brukte et ikon tidligere, men syntes etterhvert at det var litt upersonlig….

 14. Jeg har tatt mitt bilde i ett spontant øyeblikk på en jobbtur til Andenes på Hinnøya med iPhone min. Bildet er ett av de få jeg har tatt hvor jeg ikke ser ut som en løk og derfor har det blitt brukt som profilbilde på bloggen min og som miniavatar på ulike forum osv. Brukte et ikon tidligere, men syntes etterhvert at det var litt upersonlig….

 15. Ganske enig i det du skriver, Thomas. Selv bruker jeg samme beskrivelse, og samme profilbilde på alle mine ulike profiler, både facebook, twitter og andre konter. På twitter, jeg følger aldri en person jeg ikke vet hvem er. Jeg følger mest bloggerne sine twitterkonto, men om det er noen som ikke blogger, som jeg kjenner, selvfølgelig følger jeg også dem. Men jeg ser helst til at de jeg følger, har profilbilde av ansikt, men om det er en organisasjon eller et firma som jeg følger, selvfølgelig godtar jeg at de bruker firmalogo. Etter at jeg gikk over til eget domene, har jeg bruk samme savn, altså, Chrissie.se overalt, både på twitter, facebook og blogg, samt kommentarer jeg skriver.

  Mitt profilbilde er av ansiktet mitt. Dette fordi jeg synes det blir mer personlig å ha et ansiktsbilde, enn helfigur bilde. Jeg bruker samme bilde, men noen plasser går ikke hele bildet, og da klipper jeg ut slik at det er ansiktsbilde. Som sagt, dette fordi det blir mer personlig, og de som kjenner meg, eller vet hvem jeg er, lett kan finne min profil, når de kjenner til bildet jeg bruker.

 16. Ganske enig i det du skriver, Thomas. Selv bruker jeg samme beskrivelse, og samme profilbilde på alle mine ulike profiler, både facebook, twitter og andre konter. På twitter, jeg følger aldri en person jeg ikke vet hvem er. Jeg følger mest bloggerne sine twitterkonto, men om det er noen som ikke blogger, som jeg kjenner, selvfølgelig følger jeg også dem. Men jeg ser helst til at de jeg følger, har profilbilde av ansikt, men om det er en organisasjon eller et firma som jeg følger, selvfølgelig godtar jeg at de bruker firmalogo. Etter at jeg gikk over til eget domene, har jeg bruk samme savn, altså, Chrissie.se overalt, både på twitter, facebook og blogg, samt kommentarer jeg skriver.

  Mitt profilbilde er av ansiktet mitt. Dette fordi jeg synes det blir mer personlig å ha et ansiktsbilde, enn helfigur bilde. Jeg bruker samme bilde, men noen plasser går ikke hele bildet, og da klipper jeg ut slik at det er ansiktsbilde. Som sagt, dette fordi det blir mer personlig, og de som kjenner meg, eller vet hvem jeg er, lett kan finne min profil, når de kjenner til bildet jeg bruker.

 17. At twitterprofiler uten profilbilde har 10 ganger mindre følgere kan vel like gjerne være et tegn på at de ikke legger noe innsats i twittern sin?

  Men for all del. Profilbilde er et must! 🙂

 18. At twitterprofiler uten profilbilde har 10 ganger mindre følgere kan vel like gjerne være et tegn på at de ikke legger noe innsats i twittern sin?

  Men for all del. Profilbilde er et must! 🙂

 19. Kanskje jeg burde lagt inn et bilde av meg selv på min nettside? Problemet mitt er at jeg finnes ikke fotogen og er redd for å skremme kundene mine bort 🙂 Så et closup av meg selv……..nei, tror ikke det, men et litt sånn på ca. 0,5 meter vil funke 🙂 Men jøss, vi har da photoshop 🙂

  Ellers er jeg enig. Blogger man for å profilere seg selv får man mer troverdighet dersom man viser seg frem. Men blogger man og ikke ønsker å blogge under fullt navn så betyr ikke det så mye for min del.

  Det er mange grunner til å blogge. Noen blogger fordi de må ha et sted å få ut frustrasjonen, men ikke ønsker å bli gjenkjent, andre blogger fordi de føler seg ensomme osv osv. Det kommer helt an på hva man ønsker å få tilbake.

  Jeg blir litt ambivalent i forhold til alt dette, fordi jeg kan godt følge en blogger som jeg ikke aner hvem er i lang, lang tid fordi jeg blir fenget av skrivemåten, men når vi snakker seriøse firmaer og noen ønsker å oppnå noe, profilere seg selv, er jeg enig. Du Thomas har lykkes veldig med det 🙂 men så kan jo du dette også da 🙂

 20. Kanskje jeg burde lagt inn et bilde av meg selv på min nettside? Problemet mitt er at jeg finnes ikke fotogen og er redd for å skremme kundene mine bort 🙂 Så et closup av meg selv……..nei, tror ikke det, men et litt sånn på ca. 0,5 meter vil funke 🙂 Men jøss, vi har da photoshop 🙂

  Ellers er jeg enig. Blogger man for å profilere seg selv får man mer troverdighet dersom man viser seg frem. Men blogger man og ikke ønsker å blogge under fullt navn så betyr ikke det så mye for min del.

  Det er mange grunner til å blogge. Noen blogger fordi de må ha et sted å få ut frustrasjonen, men ikke ønsker å bli gjenkjent, andre blogger fordi de føler seg ensomme osv osv. Det kommer helt an på hva man ønsker å få tilbake.

  Jeg blir litt ambivalent i forhold til alt dette, fordi jeg kan godt følge en blogger som jeg ikke aner hvem er i lang, lang tid fordi jeg blir fenget av skrivemåten, men når vi snakker seriøse firmaer og noen ønsker å oppnå noe, profilere seg selv, er jeg enig. Du Thomas har lykkes veldig med det 🙂 men så kan jo du dette også da 🙂

 21. Jeg har valgt et litt utradisjonelt profilbilde, tatt fra siden hvor jeg har en litt rocka bandana på hodet. Jeg prøver dermed å signalisere at jeg ikke er redd å tenke utradisjonelt. Det er en viktig egenskap i min jobb som systemutvikler og som den kvasifotografen jeg liker å utgi meg for 😉
  På linkedin har jeg dog fortsatt et tradisjonelt profilbilde i skjorte og dress.

 22. Jeg har valgt et litt utradisjonelt profilbilde, tatt fra siden hvor jeg har en litt rocka bandana på hodet. Jeg prøver dermed å signalisere at jeg ikke er redd å tenke utradisjonelt. Det er en viktig egenskap i min jobb som systemutvikler og som den kvasifotografen jeg liker å utgi meg for 😉
  På linkedin har jeg dog fortsatt et tradisjonelt profilbilde i skjorte og dress.

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.