Det er ikke lenge siden jeg delte på bloggen mitt lille eksperiment om at jeg skal gå fra litt over 800 til 150 venner på Facebook. Jeg har fått mye spennende tilbakemeldinger og tenkte å dele litt av disse, samt hvordan prosessen har gått til nå.

Først og fremst vil jeg bare avklare en ting. Dette er mitt eksperiment, jeg reflekterer over mitt syn, mitt bruk og mine tanker rundt dette – og sier ikke at folk bruker Facebook feil, at de mistforstår eller hvordan andre skal bruke Facebook.

Astrid har en fin kommentar hvor hun forteller at hun opplever mye av det motsatte som jeg beskriver, noe som er kjempeflott, igjen vil jeg presisere at dette er bare mine opplevelser og mine tanker.

Mange bruker Facebook som en markedsføringskanal fra privat profil, eller en relasjonssamler (det er kanskje dette FB er mest brukt til) for alle du kjenner – andre bruker det til kun sine nærmeste venner.

For min del har jeg både twitter og bloggen min hvor jeg kan kommunisere med relasjonene mine, de aller fleste jeg har en faglig felles interesse med når jeg (og ikke minst prater jeg med) i disse kanalene.

Jeg har derfor lyst til å se om FB for meg og mine nærmeste vil gi meg en ny og større verdi enn den har i dag, og kanskje endre måten jeg deler mine tanker, bilder og opplevelser med dem. Det å snakke til 150 istedet for 800 er veldig anderledes, og jeg jeg vet det finnes lister etc, men jeg får meg ikke helt til å bruke det slik det er i dag.

Jeg har nå rett rundt 300 venner, altså jeg har slettet over 500 allerede. Det har vært tidkrevende, og ikke minst utfordrende – hvem har jeg EGENTLIG en tett relasjon til etc. Spesiellt har det vært «hardt» å fjerne forretningsrelasjon som jeg gjerne vil ha et godt forhold til – en spennende øvelse!

Jeg har fått endel reaksjoner fra de jeg har fjernet, men når jeg spør dem når vi sist møtte hverandre eller tilbringte tid sammen – så ser de raskt poenget mitt.

Som jeg har nevnt flere steder tidligere, det er godt mulig at etter at jeg har testet dette en stund får jeg tilbake til hvordan jeg brukte Facebook før. Sosiale medier skal være lekent, man skal utfordre seg selv og eksperimentere – og det er akkurat det jeg gjør nå.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.