Dette innlegget ble skrevet i 2009, men repostet i dag i ly av at “Fotballfrue” som var blogg.no’s nest mest leste blogg – flyttet på egen plattform. Disclaimer: Jeg jobber og har jobbet med både blogg.no og “Fotballfrue” det siste året.

Foto: (CC) Mariano Kamp

I dag skjedde det noe interessant i bloggnorge som jeg har tenkt på en god stund og som motiverte meg til å skrive dette innlegget. Det har oppstått en tvist mellom Ida Wulff og blogg.no ang. retten til å ha og selge reklame på bloggen hennes.

Jeg ønsker ikke å gå dypere inn i selve denne konflikten, men dette er et godt eksempel på når en blogger har vokst seg “ut” av sitt eget bloggsamfunn og bloggsamfunnet tjener mer på forholdet enn bloggeren gjør.

Det er to måter man kan blogge på; et bloggsamfunn eller fra en bloggleverandør. Et bloggsamfunn lar brukerene sine kommunisere sammen, de har diverse metoder for å promotere innhold og prøver å skape et samhold. En bloggleverandør leverer det tekniske du trenger for å blogge, men legger ikke opp til kommunikasjon av brukere av samme system, eller promoterer innholdet ditt.

Kort oppsummert:

Bloggsamfunn

– Du får lettere nye besøkende
– Du slipper å være teknisk anlagt
– Du føler samhold og får lettere venner
– Du må som oftest godta reklame på bloggen din

Bloggleverandør

– Du har full kontroll over hele bloggen
– Du slipper å ha reklame om du ikke ønsker
– Du må ha litt teknisk innsikt (eller en god venn)
– Det kan være vanskelig å finne deg

Så tilbake til spørsmålet mitt, trenger en blogger et bloggsamfunn? Det korte svaret er nei, klart man ikke er avhengig av et bloggsamfunn for å blogge. Men for folk som akkurat har startet å blogge, som kanskje ikke er så flinke til å promotere seg og ikke så tekniske anlagt, så er det nok helt klart en fordel. Ihvertfall helt i starten, til man ser om blogging er for deg og om man ønsker å utvikle seg.

Det er helt klart at mange kommer til et visst punkt hvor bloggsamfunnet ikke kan hjelpe deg lengre. Når man har oppnådd en solid skare av faste, lojale lesere og ønsker å ta blogging til “the next level” så er det helt klart en fordel å være en uavhengig blogger, hvor man står fritt både i forhold til funksjonalitet, design og kan ta stilling til annonsering o.l. uavhengig av retningslinjer. Bloggere som oppnår ekstreme mengder trafikk blir, enten man vil eller ikke, merkenavn og forbilder. Og det er da like viktig for en slik blogger å ha kontroll over sitt eget merkenavn som en hvilken som helst bedrift. Man burde ha en egen profil på det visuelle og ha en strategi i forhold til bloggen og markedsføring av denne, i alle fall om man ønsker å tjene penger på bloggen.

Jeg mener at Ida Wulff nå har nådd nivået hvor hun ikke lenger trenger bloggsamfunnet som hun har bygget seg opp i, men at hun bør ta kontroll over merkenavnet sitt med å flytte bloggen sin til en bloggleverandør (f.eks. wordpress.org) hvor hun kan stå helt fritt. Hun har rett og slett vokst seg ut av sitt eget bloggsamfunn og det er nå hun som hjelper bloggsamfunnet sitt fremover og ikke omvendt.

Så for å oppsummere: En blogger som ønsker å bygge seg opp har klart store fordeler med å blogge på et bloggsamfunn, men når man når et visst nivå vil det lønne seg å gå over til en bloggleverandør.

Dette er mine tanker rundt dette, hva er dine?

66 thoughts on “Trenger en blogger et bloggsamfunn?

 1. Jeg er helt enig med deg her, merker selv at det ikke alltid er lett å skaffe trafikk mot en blogg som står helt for seg selv.

  Det er også veldig avhengig av hvor aktiv jeg er rundt om på nett 🙂

 2. Jeg er helt enig med deg her, merker selv at det ikke alltid er lett å skaffe trafikk mot en blogg som står helt for seg selv.

  Det er også veldig avhengig av hvor aktiv jeg er rundt om på nett 🙂

 3. Jeg begynte med å lære meg HTML for mange år siden, og hadde i noen år min egen nettside på min egen lille Linux-server på gutterommet, før jeg gikk over til LiveJournal da dette begynte å bli “i skuddet”.

  Jeg følte meg dog etterhvert tapt i et hav av andre LiveJournal-blogger, og sperret inne i et hjørne hva tekniske muligheter angikk, og gikk derfor over til å kjøpe meg et domene og leie et webhotell, hvor jeg til den dag i dag kjører WordPress som plattform.

  Bloggen min har aldri vært blant de største, muligens fordi jeg ikke var en del av noe bloggsamfunn og ikke “vokste meg for stor” for bloggsamfunnet som du sier, og kanskje er det derfor jeg fortsatt ikke har mer enn en håndfull faste lesere.

  Men hva saken om Ida Wulff angår, så må jeg si meg enig med deg i at det kanskje er på tide for henne å gå sin egen vei og ikke være avhengig av blogg.no 🙂

 4. Jeg begynte med å lære meg HTML for mange år siden, og hadde i noen år min egen nettside på min egen lille Linux-server på gutterommet, før jeg gikk over til LiveJournal da dette begynte å bli “i skuddet”.

  Jeg følte meg dog etterhvert tapt i et hav av andre LiveJournal-blogger, og sperret inne i et hjørne hva tekniske muligheter angikk, og gikk derfor over til å kjøpe meg et domene og leie et webhotell, hvor jeg til den dag i dag kjører WordPress som plattform.

  Bloggen min har aldri vært blant de største, muligens fordi jeg ikke var en del av noe bloggsamfunn og ikke “vokste meg for stor” for bloggsamfunnet som du sier, og kanskje er det derfor jeg fortsatt ikke har mer enn en håndfull faste lesere.

  Men hva saken om Ida Wulff angår, så må jeg si meg enig med deg i at det kanskje er på tide for henne å gå sin egen vei og ikke være avhengig av blogg.no 🙂

 5. tror blogg.no klarer seg fint uten Ida Wulff. bryter man reglene, så bryter man reglene. slik er det bare.
  hun har jo sagt at hun tjener bra hos nettavisen, og da må hun vel ha råd til å kjøpe sitt eget domene.

 6. tror blogg.no klarer seg fint uten Ida Wulff. bryter man reglene, så bryter man reglene. slik er det bare.
  hun har jo sagt at hun tjener bra hos nettavisen, og da må hun vel ha råd til å kjøpe sitt eget domene.

 7. Veldig enig i teksten din, Thomas. (hadde skrevet en lang kommentar, men jeg oppdaget at jeg bare gjentok det du hadde skrevet over her, så…;) )

 8. Veldig enig i teksten din, Thomas. (hadde skrevet en lang kommentar, men jeg oppdaget at jeg bare gjentok det du hadde skrevet over her, så…;) )

 9. Merkelig begrep du drar opp av hatten; “bloggleverandør”. Aldri hørt det brukt i denne sammenhengen, men skjønner hva du mener.

  Har advart mot dette Ida Wulff er oppe i nå en rekke ganger. Det er umåtelig teit å bli avhengig av en 3.parts leverandør på denne måten. Man bør sikre seg at bloggen kan videreføres uansett hva som skjer. Jeg gjør det overfor mine kunder. De er sikret at bloggene sine overlever, også uten meg.

  Forøvrig bør du skille mellom “bloggsamfunnet” WordPress.com og “bloggleverandøren” WordPress.org i din artikkel. Kan føre til misforståelser.

 10. Merkelig begrep du drar opp av hatten; “bloggleverandør”. Aldri hørt det brukt i denne sammenhengen, men skjønner hva du mener.

  Har advart mot dette Ida Wulff er oppe i nå en rekke ganger. Det er umåtelig teit å bli avhengig av en 3.parts leverandør på denne måten. Man bør sikre seg at bloggen kan videreføres uansett hva som skjer. Jeg gjør det overfor mine kunder. De er sikret at bloggene sine overlever, også uten meg.

  Forøvrig bør du skille mellom “bloggsamfunnet” WordPress.com og “bloggleverandøren” WordPress.org i din artikkel. Kan føre til misforståelser.

 11. Jeg er enig men tror nok at det lønner seg likevel og være i et bloggsamfunn om man ønsker trafikk…Ida kommer til å miste lesere nå, bare vent å se. Flott innlegg Thomas…

 12. Jeg er enig men tror nok at det lønner seg likevel og være i et bloggsamfunn om man ønsker trafikk…Ida kommer til å miste lesere nå, bare vent å se. Flott innlegg Thomas…

 13. @Peter Andre Jensen: Bloggleverandør var den beste beskrivelsen jeg kunne komme på, men kom gjerne med forslag til begrep.

  @TrineGrung: Jeg tror faktisk ikke Ida kommer til å miste så mange lesere, og leserene hun kommer til å miste er isåfall skumlesere. Som i mine øyne har svært liten verdi.

  Det ser også ut som om blogg.no har fjernet hele topplisten sin nå, og da vil vel alle på listen miste trafikk?

 14. @Peter Andre Jensen: Bloggleverandør var den beste beskrivelsen jeg kunne komme på, men kom gjerne med forslag til begrep.

  @TrineGrung: Jeg tror faktisk ikke Ida kommer til å miste så mange lesere, og leserene hun kommer til å miste er isåfall skumlesere. Som i mine øyne har svært liten verdi.

  Det ser også ut som om blogg.no har fjernet hele topplisten sin nå, og da vil vel alle på listen miste trafikk?

 15. Veldig mange rundt om som fokuserer på at Ida kommer til å miste trafikk… Mulig det, selv om jeg tviler på at det vil ha stor betydning i lengden. Hun troner blant annet blogglisten.no, en liste der alle bloggplattformer har plass. Altså en mer komplett liste enn en liste for én leverandør. I tillegg har mitt syn på blogg.no blitt betydelig anderledes, jeg tar dem mindre seriøst dessverre.

 16. Veldig mange rundt om som fokuserer på at Ida kommer til å miste trafikk… Mulig det, selv om jeg tviler på at det vil ha stor betydning i lengden. Hun troner blant annet blogglisten.no, en liste der alle bloggplattformer har plass. Altså en mer komplett liste enn en liste for én leverandør. I tillegg har mitt syn på blogg.no blitt betydelig anderledes, jeg tar dem mindre seriøst dessverre.

 17. Jeg er strengt talt helt enig med @kamillak. Selvom blogg.no tar bort topplistene sine, er fortsatt ida på toppen av blogglisten.no sin liste, bloggr.no sin liste og hun er på toppen av bloggurat.no sin liste. At blogg.no fjerner listene sine gjøre ikke stor forskjell. Skjønner egentlig ikke hvor Ida W ikke har gått over til å være en “selvstendig” blogger med for eks wordpress for lenge siden.

  Mange mener at blogg.no listen er korrupt og feil, og blogglisten.no kan også være det. Men den er ikke levert av blogg.no selv, men nettavisen derfor en del mer “stolbar”.

 18. Jeg er strengt talt helt enig med @kamillak. Selvom blogg.no tar bort topplistene sine, er fortsatt ida på toppen av blogglisten.no sin liste, bloggr.no sin liste og hun er på toppen av bloggurat.no sin liste. At blogg.no fjerner listene sine gjøre ikke stor forskjell. Skjønner egentlig ikke hvor Ida W ikke har gått over til å være en “selvstendig” blogger med for eks wordpress for lenge siden.

  Mange mener at blogg.no listen er korrupt og feil, og blogglisten.no kan også være det. Men den er ikke levert av blogg.no selv, men nettavisen derfor en del mer “stolbar”.

 19. Skjønner ikke hvorfor så mange drar opp disse topplistene hele tiden. Ingen av dem er riktige, ingen av betyr ekstreme mengder trafikk og ingen dem er annet enn skamløs profilering av spesielt utvalgte bloggere som leverandøren drar inn cash på.

  Blogglisten.no er hyperenkel å komme på toppen på med litt “hjelp”. Blogg.no sin toppliste er like troverdig som valgresultatet i Iran.

  Personlig tror jeg at grunnen til at kidsa ikke drar over på egenhostede blogger powered by WP, moveable type, etc rett og slett ligger i at de enten a) ikke vet om dem, b) ikke skjønner forskjellen eller c) synes det blir for dyrt.

 20. Skjønner ikke hvorfor så mange drar opp disse topplistene hele tiden. Ingen av dem er riktige, ingen av betyr ekstreme mengder trafikk og ingen dem er annet enn skamløs profilering av spesielt utvalgte bloggere som leverandøren drar inn cash på.

  Blogglisten.no er hyperenkel å komme på toppen på med litt “hjelp”. Blogg.no sin toppliste er like troverdig som valgresultatet i Iran.

  Personlig tror jeg at grunnen til at kidsa ikke drar over på egenhostede blogger powered by WP, moveable type, etc rett og slett ligger i at de enten a) ikke vet om dem, b) ikke skjønner forskjellen eller c) synes det blir for dyrt.

 21. Flott innlegg, Thomas. Jeg velger likevel å ikke kommentere noe utover det før jeg har sett utfallet av et møte som finner sted i morgen.

  Ser fram til bloggcamp! Blogging skal ikke bare være business, det skal først og fremst være sosialt og gøy. Har vært lite av det i det siste, og den biten redder du 🙂 Nattinatt

 22. Flott innlegg, Thomas. Jeg velger likevel å ikke kommentere noe utover det før jeg har sett utfallet av et møte som finner sted i morgen.

  Ser fram til bloggcamp! Blogging skal ikke bare være business, det skal først og fremst være sosialt og gøy. Har vært lite av det i det siste, og den biten redder du 🙂 Nattinatt

 23. Jeg ser helt klart fordelen ved å blogge på eget domene med wordpress.org som blogg leverandør. Man må nok jobbe litt mer for å få satt opp bloggen, men med litt hjelp fra tutorials på nettet og en god del tålmodighet så får man faktisk til å sette opp en blogg – akkurat slik man selv vil ha den.
  I tillegg er man herre over sin egen blogg, man kan skrive om det man vil, man kan inngå de avtalene man vil og man kan rett og slett gjøre så og si som man vil.

  Selvfølgelig kan man ikke komme inn på den såkalte topplisten til blogg.no, men det finnes da mange andre topplister for bloggere her i Norge? At topplisten til et enkelt bloggsamfunn skal være den som styrer hvilken blogg som er populær eller ikke blir totalt feil synes jeg. Da synes jeg vi heller skal ta utgangspunkt i lister som blogglisten, ratix etc.

  Man får nok mye gratis drahjelp ved å være medlem av et nettsamfunn, det krever mer jobb å gjøre seg kjent i blogg-norge ved å blogge “på egenhånd”. Men da har man i tillegg klart dette så og si på egenhånd uten at det står noen i andre enden og vil ha halve fortjenesten din…

 24. Jeg ser helt klart fordelen ved å blogge på eget domene med wordpress.org som blogg leverandør. Man må nok jobbe litt mer for å få satt opp bloggen, men med litt hjelp fra tutorials på nettet og en god del tålmodighet så får man faktisk til å sette opp en blogg – akkurat slik man selv vil ha den.
  I tillegg er man herre over sin egen blogg, man kan skrive om det man vil, man kan inngå de avtalene man vil og man kan rett og slett gjøre så og si som man vil.

  Selvfølgelig kan man ikke komme inn på den såkalte topplisten til blogg.no, men det finnes da mange andre topplister for bloggere her i Norge? At topplisten til et enkelt bloggsamfunn skal være den som styrer hvilken blogg som er populær eller ikke blir totalt feil synes jeg. Da synes jeg vi heller skal ta utgangspunkt i lister som blogglisten, ratix etc.

  Man får nok mye gratis drahjelp ved å være medlem av et nettsamfunn, det krever mer jobb å gjøre seg kjent i blogg-norge ved å blogge “på egenhånd”. Men da har man i tillegg klart dette så og si på egenhånd uten at det står noen i andre enden og vil ha halve fortjenesten din…

 25. Interessant Thomas, og jeg er langt på vei enig i det meste du sier.

  Peter Andre: Du mener listen på blogg.no er lite troverdig. Jeg har sett denne påstanden andre steder også, og lurer på hva du mener med dette? Jeg kan faktisk ikke begripe hvorfor vi skulle ha tuklet med denne med tanke på at alle på listen har pekt til blogger på blogg.no.

  I tillegg har det under listens levetid ligget adskillige blogger der som vi ikke har tjent et rødt øre på, så hvorfor skulle vi ha fremhevet disse spesielt?

  Nå er jeg faktisk usikker på om det er dette du mener, eller om jeg har misforstått det du legger i begrepet “troverdig”.

  Per, blogg.no.

 26. Interessant Thomas, og jeg er langt på vei enig i det meste du sier.

  Peter Andre: Du mener listen på blogg.no er lite troverdig. Jeg har sett denne påstanden andre steder også, og lurer på hva du mener med dette? Jeg kan faktisk ikke begripe hvorfor vi skulle ha tuklet med denne med tanke på at alle på listen har pekt til blogger på blogg.no.

  I tillegg har det under listens levetid ligget adskillige blogger der som vi ikke har tjent et rødt øre på, så hvorfor skulle vi ha fremhevet disse spesielt?

  Nå er jeg faktisk usikker på om det er dette du mener, eller om jeg har misforstått det du legger i begrepet “troverdig”.

  Per, blogg.no.

 27. Så sant, Thomas. Eg har sjølv – til tross for at eg er mikroskopisk i bloggsamanheng* i forhold til Ida W – vurdert blant anna både iPublish og WordPress.

  Problemet er egentlig bere det å komme i gang og å få eit design eg likar (noko som ikkje alltid er like lett når eg er avhengig av andre på den biten). Blogg.no er litt halvveis, men framleis enkelt – det siste avgjerande for at dei har så pass mange bloggar som dei har..

  * i andre samanhengar enn blogg, skal eg lett med mine 187 cm rage over Ida sjølv kor høge pumps ho brukar! 😉

 28. Så sant, Thomas. Eg har sjølv – til tross for at eg er mikroskopisk i bloggsamanheng* i forhold til Ida W – vurdert blant anna både iPublish og WordPress.

  Problemet er egentlig bere det å komme i gang og å få eit design eg likar (noko som ikkje alltid er like lett når eg er avhengig av andre på den biten). Blogg.no er litt halvveis, men framleis enkelt – det siste avgjerande for at dei har så pass mange bloggar som dei har..

  * i andre samanhengar enn blogg, skal eg lett med mine 187 cm rage over Ida sjølv kor høge pumps ho brukar! 😉

 29. Denne problemstillingen kan man vinkle på mange måter, men samtidig komme tilbake til en og samme konklusjon:

  “Ida Wulff er avhengig av drahjelp fra et eller annet “nettverk” uansett!”

  Slik jeg ser det har Ida W bare hoppet fra en hest til en annen! Ida W er fremdeles en “småjente” å regne kommersielt sett og kan ikke klare seg på egenhånd!
  Jeg tror som Trine G at Ida W taper på dette i lengden!

  Har du stilt deg spørsmålet: Hva skjer når Ida W ikke lenger er interessant for nettavisen?
  Hvor skal hun da gå får å få trafikk, en teknisk plattform, salg av annonser etc.

  Jeg er ikke helt uenig i at man fint kan klare seg utenfor bloggplattformene. Selv har jeg alltid blogget utenfor disse bloggplattformene – og det går fint det! Men, jeg må ordne ALT selv!

 30. Denne problemstillingen kan man vinkle på mange måter, men samtidig komme tilbake til en og samme konklusjon:

  “Ida Wulff er avhengig av drahjelp fra et eller annet “nettverk” uansett!”

  Slik jeg ser det har Ida W bare hoppet fra en hest til en annen! Ida W er fremdeles en “småjente” å regne kommersielt sett og kan ikke klare seg på egenhånd!
  Jeg tror som Trine G at Ida W taper på dette i lengden!

  Har du stilt deg spørsmålet: Hva skjer når Ida W ikke lenger er interessant for nettavisen?
  Hvor skal hun da gå får å få trafikk, en teknisk plattform, salg av annonser etc.

  Jeg er ikke helt uenig i at man fint kan klare seg utenfor bloggplattformene. Selv har jeg alltid blogget utenfor disse bloggplattformene – og det går fint det! Men, jeg må ordne ALT selv!

 31. Her er jeg uenig med deg Bjørn Kenneth. Ida Wulff er på et nivå nå trafikkmessig som gjør at hun jevnlig vil øke trafikken sin. Hun har tittelen som norges mest leste blogg og folk vil fortsette å besøke henne.

  Jeg synes også at folk overser fakta at Ida faktisk er en dyktig rosablogger. Hun skriver bra norsk, hun tar bilder og engasjerer sine lesere. Hun er også et godt forbilde for unge jenter.

  Det vil nok ikke være lurt av Ida å legge seg på en plattform levert av nettavisen, men det tror jeg ikke hun gjør heller. Det vil være det samme som å benytte seg av et bloggsamfunn, nettavisen vil dra trafikk.

  Som jeg nevner er det beste for Ida og selv ta kontrollen og oppretter sin egen blogg på sitt eget domene.

  Og takk til Per fra blogg.no for at han la igjen en kommentar, godt å vite at de overvåker hva som blir sagt om dem. Og går inn i dialog 🙂

 32. Her er jeg uenig med deg Bjørn Kenneth. Ida Wulff er på et nivå nå trafikkmessig som gjør at hun jevnlig vil øke trafikken sin. Hun har tittelen som norges mest leste blogg og folk vil fortsette å besøke henne.

  Jeg synes også at folk overser fakta at Ida faktisk er en dyktig rosablogger. Hun skriver bra norsk, hun tar bilder og engasjerer sine lesere. Hun er også et godt forbilde for unge jenter.

  Det vil nok ikke være lurt av Ida å legge seg på en plattform levert av nettavisen, men det tror jeg ikke hun gjør heller. Det vil være det samme som å benytte seg av et bloggsamfunn, nettavisen vil dra trafikk.

  Som jeg nevner er det beste for Ida og selv ta kontrollen og oppretter sin egen blogg på sitt eget domene.

  Og takk til Per fra blogg.no for at han la igjen en kommentar, godt å vite at de overvåker hva som blir sagt om dem. Og går inn i dialog 🙂

 33. Jeg tror ikke Ida Wulff vil miste masse lesere hvis hun flytter fra blogg.no, eller kan man jo begynne å lure på hvorfor folk leser bloggen hennes.

  Jeg tror kanskje det kan være greit for nye bloggere å begynne hos en bloghost (som er ordet jeg bruker om blogg.no, iPublish, wp.com osv), fordi det kan være som du skriver et slit å få lesere da man er ukjent.

  Men for å ha full kontroll er det nok best å hoste bloggen selv. Da har du også mulighet til å lage ditt eget miljø. Eller slik jeg ser det, så er hver eneste blogg et eget lite miljø.

 34. Jeg tror ikke Ida Wulff vil miste masse lesere hvis hun flytter fra blogg.no, eller kan man jo begynne å lure på hvorfor folk leser bloggen hennes.

  Jeg tror kanskje det kan være greit for nye bloggere å begynne hos en bloghost (som er ordet jeg bruker om blogg.no, iPublish, wp.com osv), fordi det kan være som du skriver et slit å få lesere da man er ukjent.

  Men for å ha full kontroll er det nok best å hoste bloggen selv. Da har du også mulighet til å lage ditt eget miljø. Eller slik jeg ser det, så er hver eneste blogg et eget lite miljø.

 35. @Per: det jeg mener med at topplistene er lite troverdige har sammenheng med to viktige punkter:
  – Vi vet ikke hva som faktisk telles. “Antall besøkende” er jo sÃ¥ mangt. Er det sidevisninger, unike IP-adresser, eller sÃ¥kalte “hits”? Mangelen pÃ¥ transparens pÃ¥ dette gjør listen mindre troverdig.
  – Ida Wulff, bare for Ã¥ ta et eksempel, uttalte selv pÃ¥ egen blogg at hun hadde møte med blogg.no der hun visstnok forstod det sÃ¥nn at hvis blogg.no fikk en del av kaka, sÃ¥ var det ingen problem Ã¥ mikse og trikse litt. Triksingen og miksingen gikk sikkert pÃ¥ Ã¥ lukke øynene for brudd pÃ¥ brukervilkÃ¥rene, men hvordan vet vi at denne triksingen og fiksingen ikke ogsÃ¥ gjelder eksempelvis topplisten?

  Registrerer ogsÃ¥ at topplisten “forsvant” rett etter at saken med Ida Wulff “eksploderte” i gÃ¥r. Det kan jo være en grunn til at listen forsvant, men man kan jo lese mellom linjene at “siden hun ikke vil samarbeide med oss tar vi bort fordelen med Ã¥ ligge øverst pÃ¥ topplisten”.

  LES: Vi har topplisten der FOR � gi de bloggerne vi tjener på noen fordeler.

 36. @Per: det jeg mener med at topplistene er lite troverdige har sammenheng med to viktige punkter:
  – Vi vet ikke hva som faktisk telles. “Antall besøkende” er jo sÃ¥ mangt. Er det sidevisninger, unike IP-adresser, eller sÃ¥kalte “hits”? Mangelen pÃ¥ transparens pÃ¥ dette gjør listen mindre troverdig.
  – Ida Wulff, bare for Ã¥ ta et eksempel, uttalte selv pÃ¥ egen blogg at hun hadde møte med blogg.no der hun visstnok forstod det sÃ¥nn at hvis blogg.no fikk en del av kaka, sÃ¥ var det ingen problem Ã¥ mikse og trikse litt. Triksingen og miksingen gikk sikkert pÃ¥ Ã¥ lukke øynene for brudd pÃ¥ brukervilkÃ¥rene, men hvordan vet vi at denne triksingen og fiksingen ikke ogsÃ¥ gjelder eksempelvis topplisten?

  Registrerer ogsÃ¥ at topplisten “forsvant” rett etter at saken med Ida Wulff “eksploderte” i gÃ¥r. Det kan jo være en grunn til at listen forsvant, men man kan jo lese mellom linjene at “siden hun ikke vil samarbeide med oss tar vi bort fordelen med Ã¥ ligge øverst pÃ¥ topplisten”.

  LES: Vi har topplisten der FOR � gi de bloggerne vi tjener på noen fordeler.

 37. dette problemet har de jo klart å løse i den svenske bloggsamfunnet, da de mer komersielle og populære bloggerne går over til spotlife.se, hvor blant annet blondinbella regjerer. her har de jo tydeligvis også mer kontoll på reklame og andre inntekter via bloggene sine, ettersom det er kun de mer traffikerte bloggene av stor verdi som kommer igjennom denne “eksklusive” bloggsamfunnet.

 38. dette problemet har de jo klart å løse i den svenske bloggsamfunnet, da de mer komersielle og populære bloggerne går over til spotlife.se, hvor blant annet blondinbella regjerer. her har de jo tydeligvis også mer kontoll på reklame og andre inntekter via bloggene sine, ettersom det er kun de mer traffikerte bloggene av stor verdi som kommer igjennom denne “eksklusive” bloggsamfunnet.

 39. Peter Andre: Det er bare å spørre. Vi teller unike IP-adresser. Listen er et direkte utdrag fra den statistikken bloggerene selv ser i sitt kontrollpanel. Samme tabell, samme data. Det finnes en milliard måter å gjøre dette på, alle elegante og litt feil. Vi har valgt å basere oss på unike IP-er.

  Hva andre måtte påstå om vår toppliste får stå for deres regning. Vår liste har aldri blitt manipulert for å trekke opp enkeltbloggere. Det er ikke slik vi opererer.

  Savner du transparens? Fortell meg hva du vil vite.

 40. Peter Andre: Det er bare å spørre. Vi teller unike IP-adresser. Listen er et direkte utdrag fra den statistikken bloggerene selv ser i sitt kontrollpanel. Samme tabell, samme data. Det finnes en milliard måter å gjøre dette på, alle elegante og litt feil. Vi har valgt å basere oss på unike IP-er.

  Hva andre måtte påstå om vår toppliste får stå for deres regning. Vår liste har aldri blitt manipulert for å trekke opp enkeltbloggere. Det er ikke slik vi opererer.

  Savner du transparens? Fortell meg hva du vil vite.

 41. @Per fra blogg.no:

  Fint at du er åpen for å svare på spørsmål (om en litt rart å gjøre det på bloggen til konkurrenten.. hehe)

  Men, et par ting jeg lurer på:

  1. Får “superbloggerne” som Ida W, Ulrikke Lund og Lars Tangen akkurat samme behandling/fordeler/muligheter som alle andre bloggere, fra blogg.no? Har dere en prioritert VIP-klubb som passes litt ekstra på både med tanke på serverdrift, oppdateringer av publiseringssystem, spamkontroll, osv?

  2. Er det sånn at enkelte bloggere får selge og plassere ut egne annonser på sine blogger, mens andre ikke får det? Gjør dere forskjell på slikt, eller er det åpning for å gjøre mer som man vil? Jeg spør fordi Ida Wulff, og igjen bruker jeg Ida W. som eksempel, faktisk nevnte i en bloggpost at dere lot henne bryte brukervilkårene med annonser. Er dette noe alle bloggere hos dere kan gjøre, eller bare noen få spesielt utvalgte?

  3. Er det helt tilfeldig at dere trekker fram en blogger som Ulrikke Lund på egen blogg? (http://info.blogg.no/1234263020_ulrikke_lund_er_tilba.html) Dere etterlyser, etter å ha fått litt pes, andre bloggere å skrive om. Dere fikk ca 450 forslag. Er det bare dårlig tid som har gjort at dere ikke har fremhevet noen andre bloggere på samme måte?

  Takk for at du valger å besvare mine spørsmål.

 42. @Per fra blogg.no:

  Fint at du er åpen for å svare på spørsmål (om en litt rart å gjøre det på bloggen til konkurrenten.. hehe)

  Men, et par ting jeg lurer på:

  1. Får “superbloggerne” som Ida W, Ulrikke Lund og Lars Tangen akkurat samme behandling/fordeler/muligheter som alle andre bloggere, fra blogg.no? Har dere en prioritert VIP-klubb som passes litt ekstra på både med tanke på serverdrift, oppdateringer av publiseringssystem, spamkontroll, osv?

  2. Er det sånn at enkelte bloggere får selge og plassere ut egne annonser på sine blogger, mens andre ikke får det? Gjør dere forskjell på slikt, eller er det åpning for å gjøre mer som man vil? Jeg spør fordi Ida Wulff, og igjen bruker jeg Ida W. som eksempel, faktisk nevnte i en bloggpost at dere lot henne bryte brukervilkårene med annonser. Er dette noe alle bloggere hos dere kan gjøre, eller bare noen få spesielt utvalgte?

  3. Er det helt tilfeldig at dere trekker fram en blogger som Ulrikke Lund på egen blogg? (http://info.blogg.no/1234263020_ulrikke_lund_er_tilba.html) Dere etterlyser, etter å ha fått litt pes, andre bloggere å skrive om. Dere fikk ca 450 forslag. Er det bare dårlig tid som har gjort at dere ikke har fremhevet noen andre bloggere på samme måte?

  Takk for at du valger å besvare mine spørsmål.

 43. Peter Andre: Jeg fortsetter diskusjonen her hos “konkurrenten” av ren høflighet, det var jo tross alt her det startet. Thomas er jo en hyggelig fyr også 🙂 Jeg ser ingen umiddelbar grunn til å flytte den noe annet sted.

  1. Vi har kommersielle avtaler med et antall bloggere og bedrifter som blogger på blogg.no. I disse avtalene inngår gjerne support, teknisk hjelp med HTML, design og slike ting. Utover dette er systemet likt for alle. Hvor du ligger på topplisten er ikke vesentlig.

  Når det er sagt er det naturlig å anta at visse har fått mer hjelp enn andre i de seks årene vi har drevet med dette. Noen finnes enda på blogg.no, og andre er borte. Noen har hatt mye trafikk, andre lite,

  2. Vilkårene våre sier at man kan ha “egne” annonser på bloggene etter avtale med oss. Dette er noe alle kan gjøre, men da etter avtale.

  3. Vi lærte å ikke kommentere enkeltblogger igjen, uansett motiv. Det er dessverre ikke alltid vi klarer det. Når arbeidsmengden blir litt mindre skal vi sette av tid til å finne en god måte å vise disse bloggene på.
  Vi er faktisk bare tre personer som jobber fast med blogg.no, og det går stort sett døgnet rundt hele uka.

 44. Peter Andre: Jeg fortsetter diskusjonen her hos “konkurrenten” av ren høflighet, det var jo tross alt her det startet. Thomas er jo en hyggelig fyr også 🙂 Jeg ser ingen umiddelbar grunn til å flytte den noe annet sted.

  1. Vi har kommersielle avtaler med et antall bloggere og bedrifter som blogger på blogg.no. I disse avtalene inngår gjerne support, teknisk hjelp med HTML, design og slike ting. Utover dette er systemet likt for alle. Hvor du ligger på topplisten er ikke vesentlig.

  Når det er sagt er det naturlig å anta at visse har fått mer hjelp enn andre i de seks årene vi har drevet med dette. Noen finnes enda på blogg.no, og andre er borte. Noen har hatt mye trafikk, andre lite,

  2. Vilkårene våre sier at man kan ha “egne” annonser på bloggene etter avtale med oss. Dette er noe alle kan gjøre, men da etter avtale.

  3. Vi lærte å ikke kommentere enkeltblogger igjen, uansett motiv. Det er dessverre ikke alltid vi klarer det. Når arbeidsmengden blir litt mindre skal vi sette av tid til å finne en god måte å vise disse bloggene på.
  Vi er faktisk bare tre personer som jobber fast med blogg.no, og det går stort sett døgnet rundt hele uka.

 45. Jeg er også enig med deg. Det er greit å ha full kontroll selv, så man slipper å føle seg usikker på hva som kan komme til å skje med bloggen.

  Jeg skulle gjerne ha flyttet over på eget domene, da jeg syns det er veldig greit, men hvordan i all verden får man flyttet hele bloggen over? Jeg mener med innlegg, bilder og hele pakka. Vil jo ikke legge igjen godt over et år med blogging, og starte helt på scratch. :/

 46. Jeg er også enig med deg. Det er greit å ha full kontroll selv, så man slipper å føle seg usikker på hva som kan komme til å skje med bloggen.

  Jeg skulle gjerne ha flyttet over på eget domene, da jeg syns det er veldig greit, men hvordan i all verden får man flyttet hele bloggen over? Jeg mener med innlegg, bilder og hele pakka. Vil jo ikke legge igjen godt over et år med blogging, og starte helt på scratch. :/

 47. Hei!

  Først! Gratulerer med bloggcamp!:D

  Så:Dette blir helt på siden av diskusjonen ovenfor.
  Jeg er rimelig “blodfersk” i bloggverdenen – og har nok følt at dette har vært litt av en jungel å forholde seg til. Imidlertid klargjorde du en del ting på en såpass grei og oversiktlig måte, at jeg plutselig skjønte litt mer av denne jungelverdenen. Vil bare si thank u for det! Har blant annet forstått at jeg ikke er del av noe bloggsamfunn…uten at jeg i utgangspunktet var klar over at dette var noe som eksisterte…øh… Noe jeg kanskje ikke burde innrømme sånn helt uten videre, og på den måten fjerne enhver tvil om hvor fersk jeg er… *knis*. Videre ser jeg at jeg må legge ned tid og krefeter for å bli funnet… og bruker da FB og twitter til dette! Tenker litt som så: Veien blir til mens jeg går, og det for meg på en vei inn i en relativt ny verden!

  Som sagt: Tusen takk for informativt innlegg!

 48. Hei!

  Først! Gratulerer med bloggcamp!:D

  Så:Dette blir helt på siden av diskusjonen ovenfor.
  Jeg er rimelig “blodfersk” i bloggverdenen – og har nok følt at dette har vært litt av en jungel å forholde seg til. Imidlertid klargjorde du en del ting på en såpass grei og oversiktlig måte, at jeg plutselig skjønte litt mer av denne jungelverdenen. Vil bare si thank u for det! Har blant annet forstått at jeg ikke er del av noe bloggsamfunn…uten at jeg i utgangspunktet var klar over at dette var noe som eksisterte…øh… Noe jeg kanskje ikke burde innrømme sånn helt uten videre, og på den måten fjerne enhver tvil om hvor fersk jeg er… *knis*. Videre ser jeg at jeg må legge ned tid og krefeter for å bli funnet… og bruker da FB og twitter til dette! Tenker litt som så: Veien blir til mens jeg går, og det for meg på en vei inn i en relativt ny verden!

  Som sagt: Tusen takk for informativt innlegg!

 49. Er det ikke slik at Ida Wulff har en så populær blogg, at det ikke burde være noe problem for henne å gjøre jobben selv uten å være avhengig av blogg.no?

  Jeg deler ditt syn, jeg mener at når man har blitt så stor og er i konflikt med bloggsamfunnet sitt, så kan man ta steget videre og lage sin egen blogg slik du foreslår. Man kjenner alltid noen som kan hjelpe til om man mangler den tekniske kompetansen for å sette opp f. eks wordpress på eget domene.

  Nesten litt overraskende at hun ikke har gjort det tidligere. Folk leser vel ikke bloggen hennes fordi den er på blogg.no, men fordi de finner det hun skriver interessant? 🙂

 50. Er det ikke slik at Ida Wulff har en så populær blogg, at det ikke burde være noe problem for henne å gjøre jobben selv uten å være avhengig av blogg.no?

  Jeg deler ditt syn, jeg mener at når man har blitt så stor og er i konflikt med bloggsamfunnet sitt, så kan man ta steget videre og lage sin egen blogg slik du foreslår. Man kjenner alltid noen som kan hjelpe til om man mangler den tekniske kompetansen for å sette opp f. eks wordpress på eget domene.

  Nesten litt overraskende at hun ikke har gjort det tidligere. Folk leser vel ikke bloggen hennes fordi den er på blogg.no, men fordi de finner det hun skriver interessant? 🙂

 51. Flott innlegg! Selv har man vært aktiv på bloggfronten siden 2007, og trives med det. Fram til nå har man benyttet seg av bloggsamfunn-alternativet for vår smule humor- og aktualitetsblogg, og trives for så vidt med det. Har også forsøkt Blogspot og WordPress, men det later til at det er vanskelig å “få liv” i dem. Akk ja. 🙂

 52. Flott innlegg! Selv har man vært aktiv på bloggfronten siden 2007, og trives med det. Fram til nå har man benyttet seg av bloggsamfunn-alternativet for vår smule humor- og aktualitetsblogg, og trives for så vidt med det. Har også forsøkt Blogspot og WordPress, men det later til at det er vanskelig å “få liv” i dem. Akk ja. 🙂

 53. Jeg har vært innom blogg.no selv, og ipublish(og flere andre).
  Nå kjører jeg på mitt eget domene og egen server, og trvies veldig godt med det. Selvfølgelig har leserantallet gått kraftig ned når man ikke lenger får ‘gratis’ eksponering ifra en leverandør, men for meg er det verdt det. Jeg slipper reklame, jeg har full frihet i forhold til utseende på bloggen etc.
  Ikke minst har tekniske problemer og nede-tid vært betraktlig mindre.

  Er det bare jeg som har vært ‘heldig’ med bloggene jeg har vært innom nå, eller har dere fjernet reklamen på ipublish? I så fall er det virkelig et steg i riktig rettning! Kanskje dere får en ny kunde igjen 😉

 54. Jeg har vært innom blogg.no selv, og ipublish(og flere andre).
  Nå kjører jeg på mitt eget domene og egen server, og trvies veldig godt med det. Selvfølgelig har leserantallet gått kraftig ned når man ikke lenger får ‘gratis’ eksponering ifra en leverandør, men for meg er det verdt det. Jeg slipper reklame, jeg har full frihet i forhold til utseende på bloggen etc.
  Ikke minst har tekniske problemer og nede-tid vært betraktlig mindre.

  Er det bare jeg som har vært ‘heldig’ med bloggene jeg har vært innom nå, eller har dere fjernet reklamen på ipublish? I så fall er det virkelig et steg i riktig rettning! Kanskje dere får en ny kunde igjen 😉

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.