Det dukker stadig opp flere såkalte lokasjonsbaserte tjenester hvor man «sjekker inn» hvor man befinner seg og deler dette via sosiale nettverk. Mange brukere har ivrig hevet seg på bølgen, meg inkludert, men etter å ha brukt disse tjenestene et par uker – sliter jeg med å se nytteverdien.


Skjermdump fra gowalla.com

Problemet med dagens lokasjonsbaserte tjenester er at det fort blir veldig uoversiktlig og bråkete. Du får beskjed når alle kontaktene dine sjekker inn, uansett hvor det er i verden, det er begrenset hvor interessant dette er. Hovedtanken bak lokasjonsbaserte tjenester er at man skal få vite når vennene dine er i nærheten, og det seg jeg en viss verdi av, men foreløpig er det kun mulig å få alle «innsjekkinger» og da forsvinner hele poenget.

Det er liten tvil om at det å vite hvor du eller vennene dine er kan spille en veldig viktig rolle og gi mye relevant informasjon i fremtiden, men ikke som en tjeneste alene. Jeg tror at når man begynner å bygge dette inn i andre tjenester (som feks Facebook) og i forbindelse med ting tjenesten vet interesserer deg så kan det fungere.

Tenkt deg at du får en push melding på telefonen din som forteller deg at filmen du har omtalt på facebook siden din går om 1 time på kinoen rett i nærheten, at 2 av vennene dine også er i nærheten og tilbyr deg å invitere dem. Eller at yndlingsretten din som du delte via twitter i går er på tilbud på restauranten rundt hjørnet, og der sitter også jenta du poket i går.

Når man lager slike mashup tjenester kan dette fungere, men frem til det har det liten nytte.

Hva synes du?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.