Folk kaller ofte bloggere med stor trafikk toppbloggere, noe jeg selv har gjort over lengre tid. Men jeg har hele tiden følt at ordet er litt feil, og kan fort misforstås. Jeg har derfor begynte å kalle bloggere som jeg jobber med i kampanjer osv nøkkelbloggere, og her er hvorfor.


Foto: Arwen Abendstern

Navnet toppblogger blir som oftest brukt topp 20 listen i Norge, unge gutter og jenter som har titusenvis av besøkende hver dag og hundrevis av kommentarer. Disse blir ofte brukt av kommersielle krefter til å påvirke leserene sine til å like merke, produktet eller tjenesten deres mer enn andre. De plukker dem som oftest ut i forhold til hvem som har mest trafikk mer enn hvem som faktisk leser bloggen. I de aller fleste tilfeller har bloggere som har ekstremt mye trafikk veldig høy «bouncerate» som betyr at folk bare går inn for å se om det har skjedd noe nytt og sjeldent leser eller blir påvirket av innholdet. Noe som selvfølgelig er lite gunstig for kommersielle krefter, men som de sjeldent tenker over.

I kampanjer er det derfor mye lurere å bruke nøkkelbloggere, altså bloggere med lojale lesere og stor påvirkning på disse i målgruppen som kunden prøver å nå. Jeg har eksempler på konkurranser hvor tusenvis har deltatt, men ikke en eneste har blitt påvirket og faktisk kjøpt produktet eller testet tjenesten. Det må være RIKTIG blogger til RIKTIG sak, det er ekstremt viktig og veldig mange har enda ikke innsett dette.

En nøkkelblogger er et forbilde for bloggere og lesere i kategorien de blogger i, og kan lett skape virale effekter hvis man får engasjert de.

Jeg er spent på å høre hva dere synes om mine tanker, er du enig? Toppblogger eller nøkkelblogger – hva er riktig å kalle dem?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.