Mye av tiden min går med på møter, bare i dag har jeg allerede vært i 4 stykker. Jeg har tidligere blogget om møtestruktur, men i dag innså jeg en annen ting som ødelegger mye i et møte – teknologi.

Jeg satt i et helt vanlig møte med en ny potensiell samarbeidspartner hvor jeg var den eneste som ikke satt foran en dings og noterte. Menneskene rundt meg så knapt på hverandre men satt og gjorde et eller annet på hver sin maskin mens de med jevne mellomrom sa «mm» eller «ok».

Dette er en uting, som skaper ueffektive møter og usikkerhet rundt om personen du snakker til faktisk følger med. Det er ingen måte man kan vite at personen noterer ned hva man sier, eller om man har oppe Facebook og sjekker ut bilder.

Jeg kommer derfor til å gå tilbake til penn og papir i møter. Da blir du ikke distrahert om det skjer noe på skjermen din (og ikke gjemt bak en skjerm), folk ser om du noterer eller tegner kruseduller og man vil lettere kunne holde konsentrasjonen oppe og ha et hyggelig og effektivt møte. Og det er jo hva vil alle ønsker, right?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.