Jeg elsker teknologi. Jeg elsker hvordan teknologi har gitt oss tilgang til all verdens informasjon via et enkelt søk på google, hvordan den gir oss muligheten til å prate sammen uansett hvor vi er i verden – hvordan vi kan knytte nye relasjoner, og forsterke de gamle.

Teknologien er i en konstant, og voldsom, utvikling – og det kan av og til føles svært overveldende å prøve å holde seg oppdatert på alt som skjer. (ref dette foredraget til Nordskar)

Jeg lot lenge teknologien styre meg, stresse meg, sette forventinger til meg – men den siste tiden har jeg tatt tilbake kontrollen over mitt eget liv – og det føles helt fantastisk!

Jeg har sluttet å sjekke telefonen, mail og sosiale medier før jeg legger meg – det tar bare å forstyrrer meg når det jeg egentlig trenger er å koble ut og nullstille meg selv.

Jeg har sluttet å se på TV, høre på musikk, sjekke mail og sosiale medier eller sjekke dagens gjøremål – før jeg faktisk sitter foran pulten min på kontoret.

Jeg har til og med slått av de fleste varslinger på telefonen min, slik at jeg selv velger når jeg ønsker å bli forstyrret.

Ved å ha gjort disse 3 små endringene, har jeg en mye mindre stressende, mer fokusert og givende hverdag.

Hodet mitt får tid til å tenke tankene de burde, istedet for de jeg bestemmer at de skal.

Jeg får ro til å faktisk være tilstede i samtaler, med meg selv og ta til meg inntrykkene rundt meg istedet for å fortrenge dem.

Denne julen for eksempel har jeg endelig klart å virkelig slappe av med menneskene jeg er glad i, nyte fridagene – den gode maten og de gode samtalene.

Det føles deilig å være i kontroll over min egen hverdag, istedet for å la teknologien styre den.

Du burde prøve du også.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.