Styrer du teknologien, eller styrer den deg?

Jeg elsker teknologi. Jeg elsker hvordan teknologi har gitt oss tilgang til all verdens informasjon via et enkelt søk på google, hvordan den gir oss muligheten til å prate sammen uansett hvor vi er i verden – hvordan vi kan knytte nye relasjoner, og forsterke de gamle.

Teknologien er i en konstant, og voldsom, utvikling – og det kan av og til føles svært overveldende å prøve å holde seg oppdatert på alt som skjer. (ref dette foredraget til Nordskar)

Jeg lot lenge teknologien styre meg, stresse meg, sette forventinger til meg – men den siste tiden har jeg tatt tilbake kontrollen over mitt eget liv – og det føles helt fantastisk!

Jeg har sluttet å sjekke telefonen, mail og sosiale medier før jeg legger meg – det tar bare å forstyrrer meg når det jeg egentlig trenger er å koble ut og nullstille meg selv.

Jeg har sluttet å se på TV, høre på musikk, sjekke mail og sosiale medier eller sjekke dagens gjøremål – før jeg faktisk sitter foran pulten min på kontoret.

Jeg har til og med slått av de fleste varslinger på telefonen min, slik at jeg selv velger når jeg ønsker å bli forstyrret.

Ved å ha gjort disse 3 små endringene, har jeg en mye mindre stressende, mer fokusert og givende hverdag.

Hodet mitt får tid til å tenke tankene de burde, istedet for de jeg bestemmer at de skal.

Jeg får ro til å faktisk være tilstede i samtaler, med meg selv og ta til meg inntrykkene rundt meg istedet for å fortrenge dem.

Denne julen for eksempel har jeg endelig klart å virkelig slappe av med menneskene jeg er glad i, nyte fridagene – den gode maten og de gode samtalene.

Det føles deilig å være i kontroll over min egen hverdag, istedet for å la teknologien styre den.

Du burde prøve du også.