Det har vært mye prat om ordlyd på innhold som hvor mottaker har fått en fordel eller godtgjørelse for å produsere innholdet.

Mange mener at det bør merkes som reklame, andre mener det bør merkes som sponset innhold. Jeg mener at det er viktig at vi definerer hva de forskjellige begrepene betyr, og på den måten er det veldig tydelig hvordan det bør merkes.

Reklame er når en merkevare har produsert innhold som de betaler for å få synlighet for. Som en TV reklame, der reklamebyrå har laget en film som et mediebyrå har plassert på TV-skjermen.

Sponset innhold er når en merkevare har gitt en godgjørelse til noen som produserer sitt eget innhold for å få en plass i det innholdet. Det er altså ikke innhold styrt av merkevaren, men oppfordret av merkevaren.

Hadde en blogger postet samme bilde som brukes på utendørsreklame som et innlegg på bloggen sin så er det selvsagt reklame. Man bare plasserer innhold laget av merkevaren, men om bloggeren selv skaper innholdet – så er det sponset innhold. Fordi merkevaren er ikke i 100% kontroll, det er bloggeren som bestemmer hvordan innhold og budskap utformes.

Reklame er innhold skapt av merkevaren, plassert på en flate. Sponset innhold er innhold skapt på oppfordring av merkevaren, men hvor innholdsskaper står for innhold og produksjon.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.