Snart avreise til Madagaskar

Some rights reserved by Frank.Vassen

På lørdag reiser jeg sammen med Choice og UNICEF ned til Madagaskar, hvor jeg skal besøke barn som lever under svært vanskelige levevilkår.

  • 69% bor i fattigdom (27% i ekstrem fattigdom)
  • 60 000 barn under fem dør hver år. Malaria, diaré og luftveisinfeksjoner tar livet av flest.
  • Kun 50% har tilgang til rent vann og kun 3% har tilgang til sanitærsystem. Den høyeste forekomsten av dødsfall som skyldes diaré, er knyttet til mangel på rent vann og totalmangelen på gode sanitære forhold.
  • 85% av barna begynner på skolen. Bare 43% fullfører 5. klasse og kun 14% fullfører ungdomsskolen.

Det er nettopp vann, sanitærannlegg og utdanning Choice legger vekt på i sitt engasjement hos Unicef – og bygger WASH annlegg på 14 skoler som gir over 1680 barn tilgang både under og etter skoletid.

Under reisen vår skal vi besøke 2 skoler, en som allerede har fått implementert WASH – og en uten. Det blir spennende og se forskjellene og snakke med menneskene som blir påvirket av dette til daglig.

Jeg skal gjøre mitt beste for å formidle historier tilbake til dere fortløpende under hele turen, men er usikker på tilgangen til internett der. Jeg kommer uansett til å filme, ta bilder og snakke masse med så mange forskjellige mennesker som mulig.

Jeg er veldig ydmyk over at jeg får lov til å reise og oppleve dette, og ser svært alvorlig på mitt ansvar for å dokumentere tingene jeg ser og videreformidle dette til dere.

Her kan du lese alle mine innlegg som omhandler UNICEF.