Some rights reserved by Frank.Vassen

På lørdag reiser jeg sammen med Choice og UNICEF ned til Madagaskar, hvor jeg skal besøke barn som lever under svært vanskelige levevilkår.

  • 69% bor i fattigdom (27% i ekstrem fattigdom)
  • 60 000 barn under fem dør hver år. Malaria, diaré og luftveisinfeksjoner tar livet av flest.
  • Kun 50% har tilgang til rent vann og kun 3% har tilgang til sanitærsystem. Den høyeste forekomsten av dødsfall som skyldes diaré, er knyttet til mangel på rent vann og totalmangelen på gode sanitære forhold.
  • 85% av barna begynner på skolen. Bare 43% fullfører 5. klasse og kun 14% fullfører ungdomsskolen.

Det er nettopp vann, sanitærannlegg og utdanning Choice legger vekt på i sitt engasjement hos Unicef – og bygger WASH annlegg på 14 skoler som gir over 1680 barn tilgang både under og etter skoletid.

Under reisen vår skal vi besøke 2 skoler, en som allerede har fått implementert WASH – og en uten. Det blir spennende og se forskjellene og snakke med menneskene som blir påvirket av dette til daglig.

Jeg skal gjøre mitt beste for å formidle historier tilbake til dere fortløpende under hele turen, men er usikker på tilgangen til internett der. Jeg kommer uansett til å filme, ta bilder og snakke masse med så mange forskjellige mennesker som mulig.

Jeg er veldig ydmyk over at jeg får lov til å reise og oppleve dette, og ser svært alvorlig på mitt ansvar for å dokumentere tingene jeg ser og videreformidle dette til dere.

Her kan du lese alle mine innlegg som omhandler UNICEF.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.