Siden jeg begynte å bruke Twitter i august 2007 har måten jeg bruker det på endret seg veldig. I starten var det en jakt på å få mange til å følge meg, følge alle som fulgte meg og svare på alle tweets til «store» tvitrere i håp om at de svarte deg – nå hander det for meg mer om å få noe ut av de jeg velger å følge (kunnskap, linker, samtaler) og tilføre verdi til dem som følger meg.

Jeg tenkte jeg skulle dele med dere hvordan jeg bruker twitter, og håper dere vil dele hvordan dere bruker Twitter i kommentarfeltet under.


Foto: Robert Scoble (cc-by-2.0)

Hvem følger jeg, og hvorfor?
I starten fulgte jeg alle tilbake. Jeg var kjempegira på at så mange fulgte meg og ville vise at jeg satt pris på det med å følge dem tilbake. Dette ble fort uoversiktlig når jeg fulgte 3-4 tusen mennesker og jeg klarte ikke å få med meg noe som helst. Jeg følte også jeg ga folk falsk forhåpning av at jeg leste alt de sa, og opplevde ofte at folk jeg møtte som jeg fulgte ble fornærmet når jeg ikke visste hvem de var.

Jeg har derfor sluttet å følge alle tilbake. Alle som velger å følge meg går jeg inn på profilen til og leser de siste tweetsene, hvis jeg finner noen av dem interessante velger jeg å følge dem tilbake og sender en personlig DM hvor jeg takker for at de følger meg og legger ved en hilsen. På denne måten har jeg mer kontroll over hvem jeg følger og husker oftest folk jeg har valgt å følge tilbake.

Det hender også jeg følger nye mennesker når folk jeg allerede følger retweeter noe jeg synes er interessant.

I tillegg går jeg ca 1 gang i mnd igjennom listen min via tjenesten Untweeps som viser meg folk jeg følger som ikke har tvitret på over 30 dager. Her går jeg igjennom listen og fjerner folk som jeg ikke er aktive lenger.

Hva tvitrer jeg, og hva deler jeg?
For meg er det viktig å tilføre verdi til de som følger meg, og dette gjør jeg ved å dele blogginnlegg, nyheter, videoer og bilder jeg finner interessant. I tillegg til å dele ting prøver jeg å ha minst 2-3 personlige oppdateringer om hvordan jeg har det eller hva jeg gjør i løpet av dagen. På denne måten får de som følger meg et inntrykk av hvem jeg er og hva jeg står for, samtidig som de får et intrykk av hva jeg interesserer meg for.

Måten jeg deler ting på er via Google Reader og TwitterFeed. Når jeg finner noe spennende klikker jeg «share» i google reader, dette genererer en personlig RSS for det jeg deler, som jeg igjen har koblet opp mot TwitterFeed som en gang i halvtimen tvitrer ut de siste 5 tingene jeg har delt. Dette har jeg en egen hashtag på slik at folk kan se at jeg har delt det automatisk, og de som bare vil lese det jeg deler og ikke følge meg enkelt kan sette opp et autosøk på #TMdeler.

Mine «vanlige» tweets tvitres enten fra Tweetdeck på mac’en min eller Tweetie 2 på iPhonen min, jeg prøver også å retvitre ting jeg liker fra de jeg følger så ofte som mulig.

Det er også viktig for meg å være tilgjengelig, så jeg svarer på alle replies som har et spørsmål eller hvor jeg tror de som tvitrer forventer et svar. Jeg prøver også så ofte som mulig å gå i dialog med folk der det er naturlig i forhold til om de lurer på noe, eller har noen meninger rundt noe jeg interesserer meg for.

Bruker du lister og autosøk?
Selvom jeg nå er veldig  selektiv på hvem jeg følger og ikke, så følger jeg i skrivende stund 1680 mennesker. Dette er veldig mange og det kan til tider være vanskelig å følge med. Derfor har jeg laget en egen liste som heter favoritter, der er det 150 mennesker som jeg prøver å lese alt av. Denne listen oppdateres og ofte og er gjør at jeg stort sett klarer å følge med på hva som skjer. Denne listen har jeg både via Tweetdeck på mac’en og Tweetie 2 på iPhonen, alltid oppdatert – alltid tilgjengelig.

I tillegg har jeg en rekke autosøk på ord og emner jeg interesserer meg for.

I skrivende stund får jeg beskjed hver gang noen nevner ordene:

 • Sofaprat
 • iPublish
 • arntnor
 • BloggCamp
 • prinsessemarte
 • rafiqc
 • sosiale medier
 • Thomas Moen
 • Foredragsholder
 • bloggnorge
 • #tmdeler
 • blogg.no
 • bloggplakaten

På denne måten oppdager jeg også nye mennesker som jeg vurderer å følge.

Bryr du deg om followers?
I starten betydde det mye for meg hvor mange som fulgte meg, men nå i senere tid føler jeg det spiller liten rolle. Det som er viktig for meg nå i forhold til Twitter er at jeg føler jeg får noe tilbake for å drive med det, og at jeg får tilbakemelding fra folk at de liker tvitringen min.

Jeg ser heller ikke på hvor mange som følger de jeg vurderer å følge, men fokuserer på om jeg synes de er spennende og deler bra innhold.

Med andre ord, tall betyr ikke så mye lengere.. Det er ganske befriende 🙂

Det var litt om slik jeg bruker twitter, nå er det din tur..

Hvordan bruker DU twitter?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.