Siden jeg begynte å bruke Twitter i august 2007 har måten jeg bruker det på endret seg veldig. I starten var det en jakt på å få mange til å følge meg, følge alle som fulgte meg og svare på alle tweets til “store” tvitrere i håp om at de svarte deg – nå hander det for meg mer om å få noe ut av de jeg velger å følge (kunnskap, linker, samtaler) og tilføre verdi til dem som følger meg.

Jeg tenkte jeg skulle dele med dere hvordan jeg bruker twitter, og håper dere vil dele hvordan dere bruker Twitter i kommentarfeltet under.


Foto: Robert Scoble (cc-by-2.0)

Hvem følger jeg, og hvorfor?
I starten fulgte jeg alle tilbake. Jeg var kjempegira på at så mange fulgte meg og ville vise at jeg satt pris på det med å følge dem tilbake. Dette ble fort uoversiktlig når jeg fulgte 3-4 tusen mennesker og jeg klarte ikke å få med meg noe som helst. Jeg følte også jeg ga folk falsk forhåpning av at jeg leste alt de sa, og opplevde ofte at folk jeg møtte som jeg fulgte ble fornærmet når jeg ikke visste hvem de var.

Jeg har derfor sluttet å følge alle tilbake. Alle som velger å følge meg går jeg inn på profilen til og leser de siste tweetsene, hvis jeg finner noen av dem interessante velger jeg å følge dem tilbake og sender en personlig DM hvor jeg takker for at de følger meg og legger ved en hilsen. På denne måten har jeg mer kontroll over hvem jeg følger og husker oftest folk jeg har valgt å følge tilbake.

Det hender også jeg følger nye mennesker når folk jeg allerede følger retweeter noe jeg synes er interessant.

I tillegg går jeg ca 1 gang i mnd igjennom listen min via tjenesten Untweeps som viser meg folk jeg følger som ikke har tvitret på over 30 dager. Her går jeg igjennom listen og fjerner folk som jeg ikke er aktive lenger.

Hva tvitrer jeg, og hva deler jeg?
For meg er det viktig å tilføre verdi til de som følger meg, og dette gjør jeg ved å dele blogginnlegg, nyheter, videoer og bilder jeg finner interessant. I tillegg til å dele ting prøver jeg å ha minst 2-3 personlige oppdateringer om hvordan jeg har det eller hva jeg gjør i løpet av dagen. På denne måten får de som følger meg et inntrykk av hvem jeg er og hva jeg står for, samtidig som de får et intrykk av hva jeg interesserer meg for.

Måten jeg deler ting på er via Google Reader og TwitterFeed. Når jeg finner noe spennende klikker jeg “share” i google reader, dette genererer en personlig RSS for det jeg deler, som jeg igjen har koblet opp mot TwitterFeed som en gang i halvtimen tvitrer ut de siste 5 tingene jeg har delt. Dette har jeg en egen hashtag på slik at folk kan se at jeg har delt det automatisk, og de som bare vil lese det jeg deler og ikke følge meg enkelt kan sette opp et autosøk på #TMdeler.

Mine “vanlige” tweets tvitres enten fra Tweetdeck på mac’en min eller Tweetie 2 på iPhonen min, jeg prøver også å retvitre ting jeg liker fra de jeg følger så ofte som mulig.

Det er også viktig for meg å være tilgjengelig, så jeg svarer på alle replies som har et spørsmål eller hvor jeg tror de som tvitrer forventer et svar. Jeg prøver også så ofte som mulig å gå i dialog med folk der det er naturlig i forhold til om de lurer på noe, eller har noen meninger rundt noe jeg interesserer meg for.

Bruker du lister og autosøk?
Selvom jeg nå er veldig  selektiv på hvem jeg følger og ikke, så følger jeg i skrivende stund 1680 mennesker. Dette er veldig mange og det kan til tider være vanskelig å følge med. Derfor har jeg laget en egen liste som heter favoritter, der er det 150 mennesker som jeg prøver å lese alt av. Denne listen oppdateres og ofte og er gjør at jeg stort sett klarer å følge med på hva som skjer. Denne listen har jeg både via Tweetdeck på mac’en og Tweetie 2 på iPhonen, alltid oppdatert – alltid tilgjengelig.

I tillegg har jeg en rekke autosøk på ord og emner jeg interesserer meg for.

I skrivende stund får jeg beskjed hver gang noen nevner ordene:

 • Sofaprat
 • iPublish
 • arntnor
 • BloggCamp
 • prinsessemarte
 • rafiqc
 • sosiale medier
 • Thomas Moen
 • Foredragsholder
 • bloggnorge
 • #tmdeler
 • blogg.no
 • bloggplakaten

På denne måten oppdager jeg også nye mennesker som jeg vurderer å følge.

Bryr du deg om followers?
I starten betydde det mye for meg hvor mange som fulgte meg, men nå i senere tid føler jeg det spiller liten rolle. Det som er viktig for meg nå i forhold til Twitter er at jeg føler jeg får noe tilbake for å drive med det, og at jeg får tilbakemelding fra folk at de liker tvitringen min.

Jeg ser heller ikke på hvor mange som følger de jeg vurderer å følge, men fokuserer på om jeg synes de er spennende og deler bra innhold.

Med andre ord, tall betyr ikke så mye lengere.. Det er ganske befriende 🙂

Det var litt om slik jeg bruker twitter, nå er det din tur..

Hvordan bruker DU twitter?

123 thoughts on “Slik bruker jeg Twitter

 1. Synes faktisk at Twitter burde ha som en del av profilen / bioen en lignende tekst, som forteller hva og hvordan brukeren bruker twitter. Veldig godt blogginnlegg! Jeg har flere ganger vurdert å unfollowe deg, Thomas, rett og slett fordi du twitrer så mye at resten av brukerne jeg følger drukner i mengden. Den gjennomsnittlige kvaliteten på det du deler har derimot gjort at jeg ikke har hatt lyst til å slette deg fra lista helt enda.

  Nå er ikke jeg så tung bruker av twitter som deg, med bare 36 brukere på lista over de jeg følger, men det lar meg i alle fall lese alt som blir twitret av disse.

  Det evige jaget med å få flest mulig followers har jeg aldri skjønt meg på. Twitter er for meg hovedsaklig en nyhetskanal hvor jegfår oppdateringer om blogginnlegg, nyheter som interesserer de jeg følger og en og annen interessant samtale. Jeg har splittet min online-aktivitet inn i personlige aktiviteter -> Facebook, og tekniske ting + interessante nyheter -> Twitter. For meg betyr det ingenting om jeg har en eneste follower på twitter, jeg tilfører selvfølgelig informasjon og deltar i samtaler, men hovedsaklig er twitter for meg en måte å lese hva andre synes er interessant.

 2. Synes faktisk at Twitter burde ha som en del av profilen / bioen en lignende tekst, som forteller hva og hvordan brukeren bruker twitter. Veldig godt blogginnlegg! Jeg har flere ganger vurdert å unfollowe deg, Thomas, rett og slett fordi du twitrer så mye at resten av brukerne jeg følger drukner i mengden. Den gjennomsnittlige kvaliteten på det du deler har derimot gjort at jeg ikke har hatt lyst til å slette deg fra lista helt enda.

  Nå er ikke jeg så tung bruker av twitter som deg, med bare 36 brukere på lista over de jeg følger, men det lar meg i alle fall lese alt som blir twitret av disse.

  Det evige jaget med å få flest mulig followers har jeg aldri skjønt meg på. Twitter er for meg hovedsaklig en nyhetskanal hvor jegfår oppdateringer om blogginnlegg, nyheter som interesserer de jeg følger og en og annen interessant samtale. Jeg har splittet min online-aktivitet inn i personlige aktiviteter -> Facebook, og tekniske ting + interessante nyheter -> Twitter. For meg betyr det ingenting om jeg har en eneste follower på twitter, jeg tilfører selvfølgelig informasjon og deltar i samtaler, men hovedsaklig er twitter for meg en måte å lese hva andre synes er interessant.

 3. Jeg har de samme erfaringene som deg, Thomas. I starten handlet det om kynisk (for)følging av det som kunne krype og gå av nordmenn på Twitter. Follower-listen til @jensstoltenberg var lang og fin å ty til for å finne nordmenn. Mange fulgte meg tilbake også, muligens av ren høflighet.

  Jeg nådde raskt taket på 2001 personer å følge, men gjennom sletting av inaktive brukere og ny strategi på å følge aktive brukere, fikk jeg flere følgere og kunne dermed følge flere selv.

  Og i dag? Jo, nå er jeg i ferd med å gjennomgå listen over de jeg selv følger. Alle uinteressante slettes. Alle de inaktive slettes. Og jeg setter hver enkelt kvitrer opp på en egen liste, så jeg har kontroll på hva vedkommende kvitrer om. For min egen del følger jeg folk med interesse for PR, kommunikasjon, sosiale medier, gadgets, mac, apple, iphone, media, samfunn og politikk. Jeg forsøker også å holde meg innenfor disse temaene i egne meldinger – men varierer litt for ikke å bli altfor tørr.

  I tillegg har jeg gjort som deg, og følger nøye med på kvitringer basert på stikkord. Av og til finner jeg nemlig folk som kvitrer om andre temaer enn jeg normalt er opptatt av, og enkelte av disse er gode diskusjonspartnere.

  Fortsatt følger jeg altfor mange mennesker, og listen skal ytterligere ned. Siden jeg ikke lenger har som mål å følge flest mulig, er jeg heller ikke avhengig av å ha flest mulig følgere for å bryte 2001-taket. Det siste året har jeg nemlig utelukkende forsøkt å følge interessante kvitrere. De er det mange av – og flere blir det.

 4. Jeg har de samme erfaringene som deg, Thomas. I starten handlet det om kynisk (for)følging av det som kunne krype og gå av nordmenn på Twitter. Follower-listen til @jensstoltenberg var lang og fin å ty til for å finne nordmenn. Mange fulgte meg tilbake også, muligens av ren høflighet.

  Jeg nådde raskt taket på 2001 personer å følge, men gjennom sletting av inaktive brukere og ny strategi på å følge aktive brukere, fikk jeg flere følgere og kunne dermed følge flere selv.

  Og i dag? Jo, nå er jeg i ferd med å gjennomgå listen over de jeg selv følger. Alle uinteressante slettes. Alle de inaktive slettes. Og jeg setter hver enkelt kvitrer opp på en egen liste, så jeg har kontroll på hva vedkommende kvitrer om. For min egen del følger jeg folk med interesse for PR, kommunikasjon, sosiale medier, gadgets, mac, apple, iphone, media, samfunn og politikk. Jeg forsøker også å holde meg innenfor disse temaene i egne meldinger – men varierer litt for ikke å bli altfor tørr.

  I tillegg har jeg gjort som deg, og følger nøye med på kvitringer basert på stikkord. Av og til finner jeg nemlig folk som kvitrer om andre temaer enn jeg normalt er opptatt av, og enkelte av disse er gode diskusjonspartnere.

  Fortsatt følger jeg altfor mange mennesker, og listen skal ytterligere ned. Siden jeg ikke lenger har som mål å følge flest mulig, er jeg heller ikke avhengig av å ha flest mulig følgere for å bryte 2001-taket. Det siste året har jeg nemlig utelukkende forsøkt å følge interessante kvitrere. De er det mange av – og flere blir det.

 5. Ganske likt hva Hans Olav bruker Twitter til virker det som. Jeg er mest på Twitter når jeg har lite å gjøre… Eller ved eventuelle avbrekk. Ikke veldig aktiv selv, men følger endel som deler interessante ting og tang. Har også en rekke autosøk, som #fredagsdrypp, som jeg finner interessant.

  Bruker jo også Google Reader og abonnerer på en haug med sider (inkludert thomasmoen.com) og der ligger det sikkert til enhver tid 1000+ uleste, så ligger alltid noe å lese der 🙂

 6. Ganske likt hva Hans Olav bruker Twitter til virker det som. Jeg er mest på Twitter når jeg har lite å gjøre… Eller ved eventuelle avbrekk. Ikke veldig aktiv selv, men følger endel som deler interessante ting og tang. Har også en rekke autosøk, som #fredagsdrypp, som jeg finner interessant.

  Bruker jo også Google Reader og abonnerer på en haug med sider (inkludert thomasmoen.com) og der ligger det sikkert til enhver tid 1000+ uleste, så ligger alltid noe å lese der 🙂

 7. Takk for at du delte dette, Thomas. Mange gode tips og mye å lære for meg som er ganske ny. Jeg begynte med aktiv tvitring for noen måneder siden, da jeg fikk iPhone i beg av desember og jeg har vært gjennom flere faser. I starten lurte jeg på vitsen og følte at jeg bare satt å “ropte” ut og håpet at noen “så meg”. Men skjønte etterhvert mer av vitsen, tror jeg. Liker veldig godt mange av linkene. Har gitt meg mye inspirasjon og innsikt i ting jeg ellers ikke ville kommet over. I forbindelse med haiti var tvitter veldig bra å bruke.

  Har ikke jobbet med å få opp følgertallet etter de første 100, men følger stort sett bare de som følger meg. For meg som også er opptatt av UNICEFs sak og forsøker å engasjere og inspirere gjennom Twitter, er det kanskje et poeng å få flere enn mine drøyt 500 følgere, så kanskje jeg bør jobbe litt med det. Er egentlig @stoltenberg lista jeg bør ta for meg og håpe at mange følger meg tilbake, eller finnes det en annen strategi??

  Synes tvitter er veldig givende og morsomt, men kan jo fort ta litt tid. Hjemme ertes jeg litt, tvitter har fått kallenavnet “usosiale medier” Datteren min sa lakonisk for en stund siden at den tiden jeg før brukte på å snakke med de jeg er glad i, bruker jeg nå på å snakke med dem jeg ikke kjenner… Det var en tankevekker og fikk meg til å bli litt mer nøktern med tvitring og være tilstede mentalt der jeg er, og ikke forsvinne inn i iphonen sånn til stadighet.

 8. Takk for at du delte dette, Thomas. Mange gode tips og mye å lære for meg som er ganske ny. Jeg begynte med aktiv tvitring for noen måneder siden, da jeg fikk iPhone i beg av desember og jeg har vært gjennom flere faser. I starten lurte jeg på vitsen og følte at jeg bare satt å “ropte” ut og håpet at noen “så meg”. Men skjønte etterhvert mer av vitsen, tror jeg. Liker veldig godt mange av linkene. Har gitt meg mye inspirasjon og innsikt i ting jeg ellers ikke ville kommet over. I forbindelse med haiti var tvitter veldig bra å bruke.

  Har ikke jobbet med å få opp følgertallet etter de første 100, men følger stort sett bare de som følger meg. For meg som også er opptatt av UNICEFs sak og forsøker å engasjere og inspirere gjennom Twitter, er det kanskje et poeng å få flere enn mine drøyt 500 følgere, så kanskje jeg bør jobbe litt med det. Er egentlig @stoltenberg lista jeg bør ta for meg og håpe at mange følger meg tilbake, eller finnes det en annen strategi??

  Synes tvitter er veldig givende og morsomt, men kan jo fort ta litt tid. Hjemme ertes jeg litt, tvitter har fått kallenavnet “usosiale medier” Datteren min sa lakonisk for en stund siden at den tiden jeg før brukte på å snakke med de jeg er glad i, bruker jeg nå på å snakke med dem jeg ikke kjenner… Det var en tankevekker og fikk meg til å bli litt mer nøktern med tvitring og være tilstede mentalt der jeg er, og ikke forsvinne inn i iphonen sånn til stadighet.

 9. Jeg opprettet en twitterkonto rett før jul i 2008, men brukte nesten et halvt år å finne ut hva jeg skulle bruke Twitter til.

  I starten la jeg til helt tilfeldige folk for å starte et sted. Jeg legger ikke lenger til alle som følger meg, sjekker profilen og leser de siste kvitringene for å se om det er noe interessant der, før jeg legger til personen. Ellers legger jeg til aktuelle folk, eks. er politikere ved valget, idrettsfolk under OL osv.

  Som deg deler jeg egne blogginnlegg som jeg tror kan være av interesse, lenker til nyheter og artigheter (hvis det skulle dukker opp), litt personlig blir det også.

  Jeg synes dessuten at Twitter er et flott medium ved større arrangementer som når hele nasjonen sitter og ser MGP eller noen tusen ser Super Bowl finalen natt til en helt vanlig mandag. Curling kampen mot Sverige og OL generelt er hendelser som kan berikes med Twitter. I tillegg får man ofte nyttige lenker til artikler og liknende og svar på spørsmål, samt å kunne hjelpe andre.

  Jeg synes med andre ord at Twitter fungerer bra. Styrken til Twitter er dens begrensning, nemlig 140 tegn.

 10. Jeg opprettet en twitterkonto rett før jul i 2008, men brukte nesten et halvt år å finne ut hva jeg skulle bruke Twitter til.

  I starten la jeg til helt tilfeldige folk for å starte et sted. Jeg legger ikke lenger til alle som følger meg, sjekker profilen og leser de siste kvitringene for å se om det er noe interessant der, før jeg legger til personen. Ellers legger jeg til aktuelle folk, eks. er politikere ved valget, idrettsfolk under OL osv.

  Som deg deler jeg egne blogginnlegg som jeg tror kan være av interesse, lenker til nyheter og artigheter (hvis det skulle dukker opp), litt personlig blir det også.

  Jeg synes dessuten at Twitter er et flott medium ved større arrangementer som når hele nasjonen sitter og ser MGP eller noen tusen ser Super Bowl finalen natt til en helt vanlig mandag. Curling kampen mot Sverige og OL generelt er hendelser som kan berikes med Twitter. I tillegg får man ofte nyttige lenker til artikler og liknende og svar på spørsmål, samt å kunne hjelpe andre.

  Jeg synes med andre ord at Twitter fungerer bra. Styrken til Twitter er dens begrensning, nemlig 140 tegn.

 11. Jeg bruker Twitter for dele diverse tanker, observasjoner og hva jeg skriver i min blogg. De jeg følger er de jeg finner intressante. For meg så ser jeg ikke noe poeng i å følge personer/firmaer for at de følger meg.

  Jeg hadde en diskusjon angående det å følge svært mange og endte med å skrive en liten artikkel om det da jeg følte at personen som påstod at hun klarte å få med seg alt hva alle sa; hun har 40.000 ca person hun følger.
  http://randomoid.com/2009/12/10/can-you-read-14400-tweets-in-24-hours/
  Fortsatt er det ingen som har kommet med motargument på den artikkelen.

  Twitter kan sammenliknes med supermarkedet og lokalbutikken. På supermarkedet er det så mange innom at de som eier det har ikke mulighet til å vite hvem alle er, men i lokalbutikken er det mer personlig og de fleste vet hvem man er.
  Jeg har under 100 som jeg følger, og hovedsaken for det er at jeg vil få med meg hva alle har sagt innom 24h.

 12. Jeg bruker Twitter for dele diverse tanker, observasjoner og hva jeg skriver i min blogg. De jeg følger er de jeg finner intressante. For meg så ser jeg ikke noe poeng i å følge personer/firmaer for at de følger meg.

  Jeg hadde en diskusjon angående det å følge svært mange og endte med å skrive en liten artikkel om det da jeg følte at personen som påstod at hun klarte å få med seg alt hva alle sa; hun har 40.000 ca person hun følger.
  http://randomoid.com/2009/12/10/can-you-read-14400-tweets-in-24-hours/
  Fortsatt er det ingen som har kommet med motargument på den artikkelen.

  Twitter kan sammenliknes med supermarkedet og lokalbutikken. På supermarkedet er det så mange innom at de som eier det har ikke mulighet til å vite hvem alle er, men i lokalbutikken er det mer personlig og de fleste vet hvem man er.
  Jeg har under 100 som jeg følger, og hovedsaken for det er at jeg vil få med meg hva alle har sagt innom 24h.

 13. Jeg bruker Twitter for dele diverse tanker, observasjoner og hva jeg skriver i min blogg. De jeg følger er de jeg finner intressante. For meg så ser jeg ikke noe poeng i å følge personer/firmaer for at de følger meg.

  Jeg hadde en diskusjon angående det å følge svært mange og endte med å skrive en liten artikkel om det da jeg følte at personen som påstod at hun klarte å få med seg alt hva alle sa; hun har 40.000 ca person hun følger.
  http://randomoid.com/2009/12/10/can-you-read-14400-tweets-in-24-hours/
  Fortsatt er det ingen som har kommet med motargument på den artikkelen.

  Twitter kan sammenliknes med supermarkedet og lokalbutikken. På supermarkedet er det så mange innom at de som eier det har ikke mulighet til å vite hvem alle er, men i lokalbutikken er det mer personlig og de fleste vet hvem man er.
  Jeg har under 100 som jeg følger, og hovedsaken for det er at jeg vil få med meg hva alle har sagt innom 24h.

 14. Selv som IT-mann slet jeg litt i starten med å få helt tak i hva jeg skulle bruke Twitter til. Det første halve året brukte jeg nesten ikke Twitter i det hele tatt. Det ble mest Facebook. Nå er det snudd helt om. Twitter er jo genial i sin enkelhet, og som nyhetsjunkie fungerer den nå helt perfekt i forhold til å snappe opp ting som interesserer meg i en tidlig fase.

  Nå er vi jo kommet i en fase der mye av det mest interessante på nettet ikke finnes i de tradisjonelle nettavisene, men de diverse blogger av høy kvalitet. Her fungerer jo Twitter som en utmerket kanal for å få med seg hva som skjer hos gode bloggere.

 15. Selv som IT-mann slet jeg litt i starten med å få helt tak i hva jeg skulle bruke Twitter til. Det første halve året brukte jeg nesten ikke Twitter i det hele tatt. Det ble mest Facebook. Nå er det snudd helt om. Twitter er jo genial i sin enkelhet, og som nyhetsjunkie fungerer den nå helt perfekt i forhold til å snappe opp ting som interesserer meg i en tidlig fase.

  Nå er vi jo kommet i en fase der mye av det mest interessante på nettet ikke finnes i de tradisjonelle nettavisene, men de diverse blogger av høy kvalitet. Her fungerer jo Twitter som en utmerket kanal for å få med seg hva som skjer hos gode bloggere.

 16. Et par ting her. Det første er jo at nå må jeg gjøre meg så interessant at jeg havner på favorittlista di;-). Det er jo litt spøkefullt sagt, men spørmsålet blir jo hva som gjør ens tweets interessante. Jeg tweeter ikke for å være interessant eller få followers, men for å utnytte et nettverk av kompetanse i bred skala, fra livserfaring til faktisk kompetanse. Du er f.eks. en døråpner og medvandrer inn til de sosiale mediene, @SteinarOlsen gjør etikk og næringsliv interessant, @mortenprom gir musikktips og får meg til å le osv.
  Jeg skulle nok ønsket litt opprydding i tweetsfloraen. En del ting som skrives skygger for det interessante – om folk drikker kaffe eller leser Dagbladet i stedet for VG akkurat i dag er bare med på å forsterke støyen som de nye sosiale mediene på mange måter har blitt, sånn at jeg skulle ønske at flere økonomiserte litt med tweetene sine. Kanskje jeg (og du også) da kunne fulgt med flere enn vi gjør?

 17. Et par ting her. Det første er jo at nå må jeg gjøre meg så interessant at jeg havner på favorittlista di;-). Det er jo litt spøkefullt sagt, men spørmsålet blir jo hva som gjør ens tweets interessante. Jeg tweeter ikke for å være interessant eller få followers, men for å utnytte et nettverk av kompetanse i bred skala, fra livserfaring til faktisk kompetanse. Du er f.eks. en døråpner og medvandrer inn til de sosiale mediene, @SteinarOlsen gjør etikk og næringsliv interessant, @mortenprom gir musikktips og får meg til å le osv.
  Jeg skulle nok ønsket litt opprydding i tweetsfloraen. En del ting som skrives skygger for det interessante – om folk drikker kaffe eller leser Dagbladet i stedet for VG akkurat i dag er bare med på å forsterke støyen som de nye sosiale mediene på mange måter har blitt, sånn at jeg skulle ønske at flere økonomiserte litt med tweetene sine. Kanskje jeg (og du også) da kunne fulgt med flere enn vi gjør?

 18. Jeg bruker Twitter til dialog og til å holde meg oppdatert om nyheter og blogginnlegg, først og fremst innenfor mine interesseområder, men også nyheter av mer generell karakter. Selv twitrer jeg hovedsakelig om nyheter fra matforskningsverdenen som jeg tror andre vil ha nytte av og om sosiale medier, og tipser om blogginnlegg. Har også god erfaring med svarene jeg har fått på stilte åpne spørsmål, spesielt når de gjelder temaer knyttet til sosiale medier. Videre retvitrer info jeg synes er interessant, svarer på noen spørsmål både åpne, replies og DM.

  Jeg gir majoriteten av dem som starter å følge meg en sjanse, men ser gjennom bio og tidligere tweets, og følger relativt få bedriftskontoer. Etter hvert renser ut folk hvis twittringer jeg ikke har nytte eller glede av.

  Følger snart 500 personer, og har ikke oversikt over alt de twitrer. Men jeg lister dem jeg følger, har listene på Tweetdeck og går som regel raskt igjennom disse på kvelden. Bruker også Tweetdeck, som flere av dere andre, til å legge inn aktuelle søkeord eller hashtags. Disse er blant annet koblet til interessante konferanser som jeg selv ikke rekker å delta på. I dag var det NETworked 2010, #nws.

  � få mange følgere på Twitter har aldri vært et eget mål, men jeg setter stor pris på god dialog og erfaringsutveksling. Og, som forskningsformidler og kommunikasjonsrådgiver i matforskningskonsernet Nofima ønsker jeg naturlig nok at kunnskapen om vår forskning skal nå så mange som mulig.

  Når jeg opprettet min twitterkonto, for snart ett år siden, fant jeg ut hvilke jeg skulle følge gjennom å se hvilke personer andre twitrende forskningsformidlere fulgte, ved å lete frem personer som er knyttet til mat og matindustrien, samt personer som var profilerte innenfor sosiale medier.

 19. Jeg bruker Twitter til dialog og til å holde meg oppdatert om nyheter og blogginnlegg, først og fremst innenfor mine interesseområder, men også nyheter av mer generell karakter. Selv twitrer jeg hovedsakelig om nyheter fra matforskningsverdenen som jeg tror andre vil ha nytte av og om sosiale medier, og tipser om blogginnlegg. Har også god erfaring med svarene jeg har fått på stilte åpne spørsmål, spesielt når de gjelder temaer knyttet til sosiale medier. Videre retvitrer info jeg synes er interessant, svarer på noen spørsmål både åpne, replies og DM.

  Jeg gir majoriteten av dem som starter å følge meg en sjanse, men ser gjennom bio og tidligere tweets, og følger relativt få bedriftskontoer. Etter hvert renser ut folk hvis twittringer jeg ikke har nytte eller glede av.

  Følger snart 500 personer, og har ikke oversikt over alt de twitrer. Men jeg lister dem jeg følger, har listene på Tweetdeck og går som regel raskt igjennom disse på kvelden. Bruker også Tweetdeck, som flere av dere andre, til å legge inn aktuelle søkeord eller hashtags. Disse er blant annet koblet til interessante konferanser som jeg selv ikke rekker å delta på. I dag var det NETworked 2010, #nws.

  � få mange følgere på Twitter har aldri vært et eget mål, men jeg setter stor pris på god dialog og erfaringsutveksling. Og, som forskningsformidler og kommunikasjonsrådgiver i matforskningskonsernet Nofima ønsker jeg naturlig nok at kunnskapen om vår forskning skal nå så mange som mulig.

  Når jeg opprettet min twitterkonto, for snart ett år siden, fant jeg ut hvilke jeg skulle følge gjennom å se hvilke personer andre twitrende forskningsformidlere fulgte, ved å lete frem personer som er knyttet til mat og matindustrien, samt personer som var profilerte innenfor sosiale medier.

 20. Jeg bruker Twitter til dialog og til å holde meg oppdatert om nyheter og blogginnlegg, først og fremst innenfor mine interesseområder, men også nyheter av mer generell karakter. Selv twitrer jeg hovedsakelig om nyheter fra matforskningsverdenen som jeg tror andre vil ha nytte av og om sosiale medier, og tipser om blogginnlegg. Har også god erfaring med svarene jeg har fått på stilte åpne spørsmål, spesielt når de gjelder temaer knyttet til sosiale medier. Videre retvitrer info jeg synes er interessant, svarer på noen spørsmål både åpne, replies og DM.

  Jeg gir majoriteten av dem som starter å følge meg en sjanse, men ser gjennom bio og tidligere tweets, og følger relativt få bedriftskontoer. Etter hvert renser ut folk hvis twittringer jeg ikke har nytte eller glede av.

  Følger snart 500 personer, og har ikke oversikt over alt de twitrer. Men jeg lister dem jeg følger, har listene på Tweetdeck og går som regel raskt igjennom disse på kvelden. Bruker også Tweetdeck, som flere av dere andre, til å legge inn aktuelle søkeord eller hashtags. Disse er blant annet koblet til interessante konferanser som jeg selv ikke rekker å delta på. I dag var det NETworked 2010, #nws.

  � få mange følgere på Twitter har aldri vært et eget mål, men jeg setter stor pris på god dialog og erfaringsutveksling. Og, som forskningsformidler og kommunikasjonsrådgiver i matforskningskonsernet Nofima ønsker jeg naturlig nok at kunnskapen om vår forskning skal nå så mange som mulig.

  Når jeg opprettet min twitterkonto, for snart ett år siden, fant jeg ut hvilke jeg skulle følge gjennom å se hvilke personer andre twitrende forskningsformidlere fulgte, ved å lete frem personer som er knyttet til mat og matindustrien, samt personer som var profilerte innenfor sosiale medier.

 21. Hei og takk for nyttig innlegg. I likhet med flere andre her så opprettet twitterkonto for flere år siden, men skjønte ikke hva jeg kunne benytte twitter til før jeg for et par måneder siden fant ut at twitter jo er en glimrende måte å lære fra faglig interessante personer. Nå har jeg twitter åpen på pcen hele dagen og får dermed stadig ny kunnskap innenfor mine fagfelt.

  I likhet med deg er jeg restriktiv i forhold til hvem jeg følger. Har allerede fjernet flere fordi det ble mest støy. Når jeg leser innlegget ditt stusser jeg litt over at du fjerner personer som ikke har twitret på 30 dager. I min uvitenhet må jeg bare få spørre hvorfor? Er det ikke viktigere at folk twitrer sjeldnere slik at det de twitrer kanskje da har høyere kvalitet? Eller er det andre årsaker til at du rydder de vekk såpass raskt?

  1. Hei Cathrina! 🙂

   Jeg renser listene for de som har vært inaktive siste 30 dagene for at jeg ikke ønsker å ha listen min full av inaktive mennesker. De fleste som ikke tvitrer iløpet av 30 dager, har heller ikke mye fornuftig å si – de bare er innom og ser av og til.

   1. Det kan godt være dette stemmer, men logikken svikter litt.
    Sofapraten 9/2 forteller du at færre tweets, gir bedre respons.
    Kanskje for mange tweets også oppfattes som at du ikke har noe fornuftig å si?

 22. Hei og takk for nyttig innlegg. I likhet med flere andre her så opprettet twitterkonto for flere år siden, men skjønte ikke hva jeg kunne benytte twitter til før jeg for et par måneder siden fant ut at twitter jo er en glimrende måte å lære fra faglig interessante personer. Nå har jeg twitter åpen på pcen hele dagen og får dermed stadig ny kunnskap innenfor mine fagfelt.

  I likhet med deg er jeg restriktiv i forhold til hvem jeg følger. Har allerede fjernet flere fordi det ble mest støy. Når jeg leser innlegget ditt stusser jeg litt over at du fjerner personer som ikke har twitret på 30 dager. I min uvitenhet må jeg bare få spørre hvorfor? Er det ikke viktigere at folk twitrer sjeldnere slik at det de twitrer kanskje da har høyere kvalitet? Eller er det andre årsaker til at du rydder de vekk såpass raskt?

  1. Hei Cathrina! 🙂

   Jeg renser listene for de som har vært inaktive siste 30 dagene for at jeg ikke ønsker å ha listen min full av inaktive mennesker. De fleste som ikke tvitrer iløpet av 30 dager, har heller ikke mye fornuftig å si – de bare er innom og ser av og til.

   1. Det kan godt være dette stemmer, men logikken svikter litt.
    Sofapraten 9/2 forteller du at færre tweets, gir bedre respons.
    Kanskje for mange tweets også oppfattes som at du ikke har noe fornuftig å si?

 23. Jeg tenker at det er en vesentlig forskjell på om en er ny på Twitter og ikke har forstått ordentlig hvordan det fungerer enda og om en er etablert der. Jeg har 64 følgere og følger selv 138. Dagene jeg legger igjen kommentarer får jeg en følger her og der, det setter jeg pris på. Om ingen fulgte meg ville det vært kjedelig, tror jeg. Når en har hundrevis av følgere blir det kanskje litt rart å ønske seg enda flere? Selvsagt er det avhengig av hva en ønsker å ha igjen for investert tid der. 

  Det er samme prinsippet som med blogg: Jeg må ha en del besøk hver dag og per måned for å ønske å fortsette å blogge, men bare jeg kommer over et minimum er det greit. 

  Hvorfor slutter du å følge dem som har vært inaktive en stund? Siden de ikke oppdaterer, roter de heller ikke til timelinen din.

  Noen av dem jeg følger kjenner jeg litt som blogger, resten følger jeg fordi de legger inn noen morsomme kommentarer, deler interessante linker, skriver på en måte som fascinerer meg eller lignende. Jeg følger ikke personer som nesten ikke bruker Twitter. 

  Hovedmeningen min med Twitter er å få lett tilgang til gode bloggposter og så liker jeg godt tilgangen på ressurser, både offentlige personer og privatpersoner. Det er lett å kommunisere med dem fordi de er lett tilgjengelige. Jeg opplever Twitter som mindre personlig enn blogg og Facebook og blir ikke fornærmet om noen slutter å følge meg, men blir glad når noen velger å følge meg. Jeg liker også veldig godt når noen sender meg melding fordi jeg har begynt å følge dem.  

  1. Tusen takk for kommentar 🙂

   Jeg avfølger folk som ikke er inaktive for å ha en mest mulig oppdatert følgeliste med folk jeg har en relasjon til på en eller annen måte. Altså folk som ikke prater og heller ikke prater til meg glemmer man over tid, og jeg vil ha en så levende og aktiv tidslinje som mulig.

   Derfor fjerner jeg de som ikke har tvitret på 30 dager feks, hvis jeg da ikke har en relasjon til dem fra før av. 

 24. Jeg tenker at det er en vesentlig forskjell på om en er ny på Twitter og ikke har forstått ordentlig hvordan det fungerer enda og om en er etablert der. Jeg har 64 følgere og følger selv 138. Dagene jeg legger igjen kommentarer får jeg en følger her og der, det setter jeg pris på. Om ingen fulgte meg ville det vært kjedelig, tror jeg. Når en har hundrevis av følgere blir det kanskje litt rart å ønske seg enda flere? Selvsagt er det avhengig av hva en ønsker å ha igjen for investert tid der. 

  Det er samme prinsippet som med blogg: Jeg må ha en del besøk hver dag og per måned for å ønske å fortsette å blogge, men bare jeg kommer over et minimum er det greit. 

  Hvorfor slutter du å følge dem som har vært inaktive en stund? Siden de ikke oppdaterer, roter de heller ikke til timelinen din.

  Noen av dem jeg følger kjenner jeg litt som blogger, resten følger jeg fordi de legger inn noen morsomme kommentarer, deler interessante linker, skriver på en måte som fascinerer meg eller lignende. Jeg følger ikke personer som nesten ikke bruker Twitter. 

  Hovedmeningen min med Twitter er å få lett tilgang til gode bloggposter og så liker jeg godt tilgangen på ressurser, både offentlige personer og privatpersoner. Det er lett å kommunisere med dem fordi de er lett tilgjengelige. Jeg opplever Twitter som mindre personlig enn blogg og Facebook og blir ikke fornærmet om noen slutter å følge meg, men blir glad når noen velger å følge meg. Jeg liker også veldig godt når noen sender meg melding fordi jeg har begynt å følge dem.  

  1. Tusen takk for kommentar 🙂

   Jeg avfølger folk som ikke er inaktive for å ha en mest mulig oppdatert følgeliste med folk jeg har en relasjon til på en eller annen måte. Altså folk som ikke prater og heller ikke prater til meg glemmer man over tid, og jeg vil ha en så levende og aktiv tidslinje som mulig.

   Derfor fjerner jeg de som ikke har tvitret på 30 dager feks, hvis jeg da ikke har en relasjon til dem fra før av. 

 25. Jeg tenker at det er en vesentlig forskjell på om en er ny på Twitter og ikke har forstått ordentlig hvordan det fungerer enda og om en er etablert der. Jeg har 64 følgere og følger selv 138. Dagene jeg legger igjen kommentarer får jeg en følger her og der, det setter jeg pris på. Om ingen fulgte meg ville det vært kjedelig, tror jeg. Når en har hundrevis av følgere blir det kanskje litt rart å ønske seg enda flere? Selvsagt er det avhengig av hva en ønsker å ha igjen for investert tid der. 

  Det er samme prinsippet som med blogg: Jeg må ha en del besøk hver dag og per måned for å ønske å fortsette å blogge, men bare jeg kommer over et minimum er det greit. 

  Hvorfor slutter du å følge dem som har vært inaktive en stund? Siden de ikke oppdaterer, roter de heller ikke til timelinen din.

  Noen av dem jeg følger kjenner jeg litt som blogger, resten følger jeg fordi de legger inn noen morsomme kommentarer, deler interessante linker, skriver på en måte som fascinerer meg eller lignende. Jeg følger ikke personer som nesten ikke bruker Twitter. 

  Hovedmeningen min med Twitter er å få lett tilgang til gode bloggposter og så liker jeg godt tilgangen på ressurser, både offentlige personer og privatpersoner. Det er lett å kommunisere med dem fordi de er lett tilgjengelige. Jeg opplever Twitter som mindre personlig enn blogg og Facebook og blir ikke fornærmet om noen slutter å følge meg, men blir glad når noen velger å følge meg. Jeg liker også veldig godt når noen sender meg melding fordi jeg har begynt å følge dem.  

  1. Tusen takk for kommentar 🙂

   Jeg avfølger folk som ikke er inaktive for å ha en mest mulig oppdatert følgeliste med folk jeg har en relasjon til på en eller annen måte. Altså folk som ikke prater og heller ikke prater til meg glemmer man over tid, og jeg vil ha en så levende og aktiv tidslinje som mulig.

   Derfor fjerner jeg de som ikke har tvitret på 30 dager feks, hvis jeg da ikke har en relasjon til dem fra før av. 

 26. Interessant innlegg! Kommer til å referere til den videre i min påbegynte nye twitring ;o)
  Jeg har selv slettet de jeg ikke leser tweet’sene til/synes er interessate for å unngå “overflow” i feeden, selv om det er en del jeg føler jeg burde følge, men som både har varierende tweets og er engelske. Kommer nok også til å lage favorittlister og sette opp søk. Det er som du sier ikke “hvor mange”, men “hvem” twitter til syvende og siste handler om.

  Ettersom jeg har slitt litt med å komme i gang, har jeg nettopp registrert et eget domene til url-shortener, for litt mer dedikasjon. Jeg bruker “yourls”, og det ser ut til å fungere. Kanskje noe for deg også?

 27. Interessant innlegg! Kommer til å referere til den videre i min påbegynte nye twitring ;o)
  Jeg har selv slettet de jeg ikke leser tweet’sene til/synes er interessate for å unngå “overflow” i feeden, selv om det er en del jeg føler jeg burde følge, men som både har varierende tweets og er engelske. Kommer nok også til å lage favorittlister og sette opp søk. Det er som du sier ikke “hvor mange”, men “hvem” twitter til syvende og siste handler om.

  Ettersom jeg har slitt litt med å komme i gang, har jeg nettopp registrert et eget domene til url-shortener, for litt mer dedikasjon. Jeg bruker “yourls”, og det ser ut til å fungere. Kanskje noe for deg også?

 28. Interessant innlegg! Kommer til å referere til den videre i min påbegynte nye twitring ;o)
  Jeg har selv slettet de jeg ikke leser tweet’sene til/synes er interessate for å unngå “overflow” i feeden, selv om det er en del jeg føler jeg burde følge, men som både har varierende tweets og er engelske. Kommer nok også til å lage favorittlister og sette opp søk. Det er som du sier ikke “hvor mange”, men “hvem” twitter til syvende og siste handler om.

  Ettersom jeg har slitt litt med å komme i gang, har jeg nettopp registrert et eget domene til url-shortener, for litt mer dedikasjon. Jeg bruker “yourls”, og det ser ut til å fungere. Kanskje noe for deg også?

 29. Mye bra her – takk for at du deler og er så åpen! 

  For meg føyer twitter føyer seg inn i rekken av nyttige kanaler som jeg bruker for å kunne jobbe strategisk og operativt med intregrert markedsføring og kommunikasjon. I en travel hverdag med mye e-post og møter i min tidligere jobb ble twitter stedet for faglig oppdateringer.  Dette fagfokuset har fortsatt  i min nåværende tilværelse, men i tillegg har jeg erfart at twitter har fungert som førstekontakt med personer som jeg deretter har møtt på seminar eller møter.   Jeg ser poenget ditt med å dele personlige ting i ny og ne, men har selv valgt å droppe twitter til dette og heller bruke facebook til å løsne litt på snippen. Men ser at det fort kan bli litt boring – Cecilie Staude har vel blogget om dette tidligere. Det har vært snakket om konvergens siden tidlig på 2000-tallet og det kan nå se ut som telekom, it og mediabransjen finner hverandre på en måte om skaper verdi for selskaper og brukere.  Og twitter fungerer så langt som en utmerket katalysator. Skal bli spennende å følge utviklingen, inklusive Creo + Dist = Sant 🙂    

 30. Mye bra her – takk for at du deler og er så åpen! 

  For meg føyer twitter føyer seg inn i rekken av nyttige kanaler som jeg bruker for å kunne jobbe strategisk og operativt med intregrert markedsføring og kommunikasjon. I en travel hverdag med mye e-post og møter i min tidligere jobb ble twitter stedet for faglig oppdateringer.  Dette fagfokuset har fortsatt  i min nåværende tilværelse, men i tillegg har jeg erfart at twitter har fungert som førstekontakt med personer som jeg deretter har møtt på seminar eller møter.   Jeg ser poenget ditt med å dele personlige ting i ny og ne, men har selv valgt å droppe twitter til dette og heller bruke facebook til å løsne litt på snippen. Men ser at det fort kan bli litt boring – Cecilie Staude har vel blogget om dette tidligere. Det har vært snakket om konvergens siden tidlig på 2000-tallet og det kan nå se ut som telekom, it og mediabransjen finner hverandre på en måte om skaper verdi for selskaper og brukere.  Og twitter fungerer så langt som en utmerket katalysator. Skal bli spennende å følge utviklingen, inklusive Creo + Dist = Sant 🙂    

 31. Mye bra her – takk for at du deler og er så åpen! 

  For meg føyer twitter føyer seg inn i rekken av nyttige kanaler som jeg bruker for å kunne jobbe strategisk og operativt med intregrert markedsføring og kommunikasjon. I en travel hverdag med mye e-post og møter i min tidligere jobb ble twitter stedet for faglig oppdateringer.  Dette fagfokuset har fortsatt  i min nåværende tilværelse, men i tillegg har jeg erfart at twitter har fungert som førstekontakt med personer som jeg deretter har møtt på seminar eller møter.   Jeg ser poenget ditt med å dele personlige ting i ny og ne, men har selv valgt å droppe twitter til dette og heller bruke facebook til å løsne litt på snippen. Men ser at det fort kan bli litt boring – Cecilie Staude har vel blogget om dette tidligere. Det har vært snakket om konvergens siden tidlig på 2000-tallet og det kan nå se ut som telekom, it og mediabransjen finner hverandre på en måte om skaper verdi for selskaper og brukere.  Og twitter fungerer så langt som en utmerket katalysator. Skal bli spennende å følge utviklingen, inklusive Creo + Dist = Sant 🙂    

 32. For meg er twitter er ren underholdningskanal. Elsker det. Har liksom “nytt på nytt” hver dag. Tvitrer i tide og utide (ingen kamp eller fanesaker – mest rør) og antall følgere er langt under sperregrense, 40 kanskje. Gidder ikke smiske med de “store” gutta i håp om å få flere følgere. Har få venner som tvitrer og ingen i min bransje driver med dette. Dermed lite faglig læring. Er vel en typisk novise, følger under 50 og har nok med det. I tillegg til underholdningen, har Twitter blitt blitt suveren på nyhetsdekning. “Alle” nyheter om Utøya feks fikk jeg på Twitter. Lignende tilfeller har man jo sett flere steder i verden.
  Takk for et lærerikt innlegg.

 33. For meg er twitter er ren underholdningskanal. Elsker det. Har liksom “nytt på nytt” hver dag. Tvitrer i tide og utide (ingen kamp eller fanesaker – mest rør) og antall følgere er langt under sperregrense, 40 kanskje. Gidder ikke smiske med de “store” gutta i håp om å få flere følgere. Har få venner som tvitrer og ingen i min bransje driver med dette. Dermed lite faglig læring. Er vel en typisk novise, følger under 50 og har nok med det. I tillegg til underholdningen, har Twitter blitt blitt suveren på nyhetsdekning. “Alle” nyheter om Utøya feks fikk jeg på Twitter. Lignende tilfeller har man jo sett flere steder i verden.
  Takk for et lærerikt innlegg.

 34. For meg er twitter er ren underholdningskanal. Elsker det. Har liksom “nytt på nytt” hver dag. Tvitrer i tide og utide (ingen kamp eller fanesaker – mest rør) og antall følgere er langt under sperregrense, 40 kanskje. Gidder ikke smiske med de “store” gutta i håp om å få flere følgere. Har få venner som tvitrer og ingen i min bransje driver med dette. Dermed lite faglig læring. Er vel en typisk novise, følger under 50 og har nok med det. I tillegg til underholdningen, har Twitter blitt blitt suveren på nyhetsdekning. “Alle” nyheter om Utøya feks fikk jeg på Twitter. Lignende tilfeller har man jo sett flere steder i verden.
  Takk for et lærerikt innlegg.

 35. I motsetning til Facebook som jeg bruker til å holde kontakt med venner, bruker jeg Twitter til å holde meg informert om hva som foregår innenfor Markedsføring, PR, og Reklame. Jeg følger de som jeg syns er interessant å lese, uavhengig av hvor sjeldent de twittrer. Tvert i mot så har det hendt at jeg har avfølgt noen som twitret så ofte at resten av feeden druknet. Jeg ser en tydelig forskjell på tweetsene i min følger-sfære som er mest beregnet for massekommunikasjon, og de fra ungdom og artister som minner mer om private tekstmeldinger som tilfeldigvis er offentlig tilgjengelig. Morsomt at hvordan en kanal kan brukes på så forskjellige måter. En gang i blant har jeg kanskje ønske å twittre direkte til andre jeg også men lar være da jeg ikke ønsker å kludre til innholdet i twitterhalen min med innhold som ikke er relatert til markedsføring. (Burde kanskje fått en privat konto til slikt)

 36. I motsetning til Facebook som jeg bruker til å holde kontakt med venner, bruker jeg Twitter til å holde meg informert om hva som foregår innenfor Markedsføring, PR, og Reklame. Jeg følger de som jeg syns er interessant å lese, uavhengig av hvor sjeldent de twittrer. Tvert i mot så har det hendt at jeg har avfølgt noen som twitret så ofte at resten av feeden druknet. Jeg ser en tydelig forskjell på tweetsene i min følger-sfære som er mest beregnet for massekommunikasjon, og de fra ungdom og artister som minner mer om private tekstmeldinger som tilfeldigvis er offentlig tilgjengelig. Morsomt at hvordan en kanal kan brukes på så forskjellige måter. En gang i blant har jeg kanskje ønske å twittre direkte til andre jeg også men lar være da jeg ikke ønsker å kludre til innholdet i twitterhalen min med innhold som ikke er relatert til markedsføring. (Burde kanskje fått en privat konto til slikt)

 37. I motsetning til Facebook som jeg bruker til å holde kontakt med venner, bruker jeg Twitter til å holde meg informert om hva som foregår innenfor Markedsføring, PR, og Reklame. Jeg følger de som jeg syns er interessant å lese, uavhengig av hvor sjeldent de twittrer. Tvert i mot så har det hendt at jeg har avfølgt noen som twitret så ofte at resten av feeden druknet. Jeg ser en tydelig forskjell på tweetsene i min følger-sfære som er mest beregnet for massekommunikasjon, og de fra ungdom og artister som minner mer om private tekstmeldinger som tilfeldigvis er offentlig tilgjengelig. Morsomt at hvordan en kanal kan brukes på så forskjellige måter. En gang i blant har jeg kanskje ønske å twittre direkte til andre jeg også men lar være da jeg ikke ønsker å kludre til innholdet i twitterhalen min med innhold som ikke er relatert til markedsføring. (Burde kanskje fått en privat konto til slikt)

 38. Hei, Thomas, takk for anledningen til å delta i en spennende debatt. Jeg har jo ikke nok følgere til å gjøre inntrykk på den store verden gjennom mine vanlige tweets. 🙂

  Jeg er splitter ny som aktiv kvitrer, og det kreves helt klart mer erfaring for å gå seg til. Mange av de jeg følger tweeter slik som deg, sikkert fordi jeg i stor grad følger folk som jobber innen kommunikasjon /sosiale medier og som journalister. Det er veldig lærerikt, og Twitter har raskt blitt den kjappeste måten for meg å følge med på hot topics.

  Samtidig må jeg si at twitterlivet mitt hadde blitt uendelig mye kjedeligere uten dem jeg følger som blander litt fjas og personlige kommentarer med aktuelle tweets. Jeg skjønner at dere som tweeter mer profesjonelt ikke banner over duster på trikken, men jeg er glad noen gjør det også. Jeg er ikke i “Let me entertain you”-generasjonen for ingenting. Siden jeg ikke følger mer enn 130 stk foreløpig, har jeg ingen problemer med at feeden blir full av tull (men jeg har avfølget flere som spammer veggen min).

  Jeg har stort sett fremdeles bekjente og “takk for følget”-følgere fremdeles, og jeg har ingen ambisjoner om å være en stor samfunnskommentator som VG siterer. Jeg synes også det er et dilemma å være ansatt i et legemiddelfirma, og dermed levende opptatt av helsepolitikk, men samtidig vise helt klart at jeg kvitrer på egne vegne. Det er derfor viktig for meg å være personlig. Samtidig ser jeg at mye av det jeg skriver like gjerne kunne vært på FB, og det er vel noe jeg får mer følelsen med etter hvert.

  Det er kanskje også et resultat av crowden jeg følger, men som nykvitrer er jeg litt overrasket av graden av metadiskusjoner, som denne, og ren policing (“ikke post luciabarna deres her, folkens!”) på Twitter. Jeg hadde trodd det skulle være mye mer anarkistisk, som SoMes natur egentlig er (var?). Jeg er nok preget av å ha levd mange år på intelligente diskusjonsfora (ja, de finnes), der man som anonyme med nick blir avkrevd å levere en god dose personlighet også for å få standing i diskusjonene. Her har man i mye større grad kred etter sitt navn og sin stilling, kanskje?

  Vel, nok rambling. Jeg blir fremdeles barnlig glad for nye følgere, men litt fjas må man antagelig regne med fra meg. Jeg håper Twitter har plass til begge deler?

  1. Hei Anita, takk for kommentar! Alltid hyggelig med litt rambling 🙂 Twitter har plass til begge deler, og det fantastiske med twitter er at du kan gjøre det til akkurat hva du selv vil. Siden du bare følger de du selv finner interessante 🙂

 39. Hei, Thomas, takk for anledningen til å delta i en spennende debatt. Jeg har jo ikke nok følgere til å gjøre inntrykk på den store verden gjennom mine vanlige tweets. 🙂

  Jeg er splitter ny som aktiv kvitrer, og det kreves helt klart mer erfaring for å gå seg til. Mange av de jeg følger tweeter slik som deg, sikkert fordi jeg i stor grad følger folk som jobber innen kommunikasjon /sosiale medier og som journalister. Det er veldig lærerikt, og Twitter har raskt blitt den kjappeste måten for meg å følge med på hot topics.

  Samtidig må jeg si at twitterlivet mitt hadde blitt uendelig mye kjedeligere uten dem jeg følger som blander litt fjas og personlige kommentarer med aktuelle tweets. Jeg skjønner at dere som tweeter mer profesjonelt ikke banner over duster på trikken, men jeg er glad noen gjør det også. Jeg er ikke i “Let me entertain you”-generasjonen for ingenting. Siden jeg ikke følger mer enn 130 stk foreløpig, har jeg ingen problemer med at feeden blir full av tull (men jeg har avfølget flere som spammer veggen min).

  Jeg har stort sett fremdeles bekjente og “takk for følget”-følgere fremdeles, og jeg har ingen ambisjoner om å være en stor samfunnskommentator som VG siterer. Jeg synes også det er et dilemma å være ansatt i et legemiddelfirma, og dermed levende opptatt av helsepolitikk, men samtidig vise helt klart at jeg kvitrer på egne vegne. Det er derfor viktig for meg å være personlig. Samtidig ser jeg at mye av det jeg skriver like gjerne kunne vært på FB, og det er vel noe jeg får mer følelsen med etter hvert.

  Det er kanskje også et resultat av crowden jeg følger, men som nykvitrer er jeg litt overrasket av graden av metadiskusjoner, som denne, og ren policing (“ikke post luciabarna deres her, folkens!”) på Twitter. Jeg hadde trodd det skulle være mye mer anarkistisk, som SoMes natur egentlig er (var?). Jeg er nok preget av å ha levd mange år på intelligente diskusjonsfora (ja, de finnes), der man som anonyme med nick blir avkrevd å levere en god dose personlighet også for å få standing i diskusjonene. Her har man i mye større grad kred etter sitt navn og sin stilling, kanskje?

  Vel, nok rambling. Jeg blir fremdeles barnlig glad for nye følgere, men litt fjas må man antagelig regne med fra meg. Jeg håper Twitter har plass til begge deler?

  1. Hei Anita, takk for kommentar! Alltid hyggelig med litt rambling 🙂 Twitter har plass til begge deler, og det fantastiske med twitter er at du kan gjøre det til akkurat hva du selv vil. Siden du bare følger de du selv finner interessante 🙂

 40. Hei, og tusen takk for at du skrev det du her gjorde. Jeg er relativt ny på Twitter og har savnet en “innføring” slik den jeg opplever at du nå har gitt.

  Jeg er der at jeg føler meg frem, hvem skal jeg følge, hva skal jeg dele. Nå vet jeg litt mer, føler jeg.

  Har akkurat “oppdaget” deg og synes du har mange spennende tanker. Skal følge med videre både på blogg og Twitter.

  En god kveld til deg.
  Beste hilsen
  Eirin.

 41. Hei, og tusen takk for at du skrev det du her gjorde. Jeg er relativt ny på Twitter og har savnet en “innføring” slik den jeg opplever at du nå har gitt.

  Jeg er der at jeg føler meg frem, hvem skal jeg følge, hva skal jeg dele. Nå vet jeg litt mer, føler jeg.

  Har akkurat “oppdaget” deg og synes du har mange spennende tanker. Skal følge med videre både på blogg og Twitter.

  En god kveld til deg.
  Beste hilsen
  Eirin.

 42. Hei, og tusen takk for at du skrev det du her gjorde. Jeg er relativt ny på Twitter og har savnet en “innføring” slik den jeg opplever at du nå har gitt.

  Jeg er der at jeg føler meg frem, hvem skal jeg følge, hva skal jeg dele. Nå vet jeg litt mer, føler jeg.

  Har akkurat “oppdaget” deg og synes du har mange spennende tanker. Skal følge med videre både på blogg og Twitter.

  En god kveld til deg.
  Beste hilsen
  Eirin.

 43. Takk for mye nyttig stoff for en nybegynner. Tvitrer ikke så mye ennå og har få som følger meg. Men, har oppdaget hvor utrolig mye bra stoff som ligger ute. Fagstoff og Twitterstoff som virkelig er OK.
  Tips om twitterstoff på norsk?

 44. Takk for mye nyttig stoff for en nybegynner. Tvitrer ikke så mye ennå og har få som følger meg. Men, har oppdaget hvor utrolig mye bra stoff som ligger ute. Fagstoff og Twitterstoff som virkelig er OK.
  Tips om twitterstoff på norsk?

 45. Takk for mye nyttig stoff for en nybegynner. Tvitrer ikke så mye ennå og har få som følger meg. Men, har oppdaget hvor utrolig mye bra stoff som ligger ute. Fagstoff og Twitterstoff som virkelig er OK.
  Tips om twitterstoff på norsk?

 46. Pingback: Villa Perlesukker
 47. Pingback: Villa Perlesukker
 48. Pingback: Villa Perlesukker
 49. Hvordan måler du tiden du bruker på twitter og utbytte du får? Selv twittrer jeg nå og da hovedsaklig om IT Service Management og IT Asset Management da jeg ønsker å dele kunnskap jeg har med kunder og potensielle kunder. Utbytte jeg ønsker er å styrke relasjoner og få nye relasjoner som forhåpentligvis jeg kan gjøre forretning med senere. Noen tips til å få utbytte av twitter og hvordan å måle utbytte? 🙂

  1. Hei Glenn, takk for kommentar. Utbytte kommer av tiden og verdien du putter inn her. Så med nok tid brukt, og om det du kommuniserer er fornuftig bør du kunne regne det hjem. Samtidig vil jeg påpeke viktigheten av å ha fokus på dialog. Dette er ikke bare en kanal hvor du prater om deg selv, det er en kanal hvor du kan bygge relasjoner.

   1. Takk for svar. Det forsøkes og jeg opplever det hittil slik at ikke mange diskuterer #itsm #itam #servicedesk og #itil på twitter, så med det at jeg overvåker (tweetdeck) de som på Norsk gjør det, håper jeg å kunne fange opp å bygge relasjoner med.

 50. Hvordan måler du tiden du bruker på twitter og utbytte du får? Selv twittrer jeg nå og da hovedsaklig om IT Service Management og IT Asset Management da jeg ønsker å dele kunnskap jeg har med kunder og potensielle kunder. Utbytte jeg ønsker er å styrke relasjoner og få nye relasjoner som forhåpentligvis jeg kan gjøre forretning med senere. Noen tips til å få utbytte av twitter og hvordan å måle utbytte? 🙂

  1. Hei Glenn, takk for kommentar. Utbytte kommer av tiden og verdien du putter inn her. Så med nok tid brukt, og om det du kommuniserer er fornuftig bør du kunne regne det hjem. Samtidig vil jeg påpeke viktigheten av å ha fokus på dialog. Dette er ikke bare en kanal hvor du prater om deg selv, det er en kanal hvor du kan bygge relasjoner.

   1. Takk for svar. Det forsøkes og jeg opplever det hittil slik at ikke mange diskuterer #itsm #itam #servicedesk og #itil på twitter, så med det at jeg overvåker (tweetdeck) de som på Norsk gjør det, håper jeg å kunne fange opp å bygge relasjoner med.

 51. Hvordan måler du tiden du bruker på twitter og utbytte du får? Selv twittrer jeg nå og da hovedsaklig om IT Service Management og IT Asset Management da jeg ønsker å dele kunnskap jeg har med kunder og potensielle kunder. Utbytte jeg ønsker er å styrke relasjoner og få nye relasjoner som forhåpentligvis jeg kan gjøre forretning med senere. Noen tips til å få utbytte av twitter og hvordan å måle utbytte? 🙂

  1. Hei Glenn, takk for kommentar. Utbytte kommer av tiden og verdien du putter inn her. Så med nok tid brukt, og om det du kommuniserer er fornuftig bør du kunne regne det hjem. Samtidig vil jeg påpeke viktigheten av å ha fokus på dialog. Dette er ikke bare en kanal hvor du prater om deg selv, det er en kanal hvor du kan bygge relasjoner.

   1. Takk for svar. Det forsøkes og jeg opplever det hittil slik at ikke mange diskuterer #itsm #itam #servicedesk og #itil på twitter, så med det at jeg overvåker (tweetdeck) de som på Norsk gjør det, håper jeg å kunne fange opp å bygge relasjoner med.

 52. En ting til jeg lurer på er hvordan du håndterer de som twittrer “for mange” tweets til dagen, men flere veldig relevante i uken?

 53. En ting til jeg lurer på er hvordan du håndterer de som twittrer “for mange” tweets til dagen, men flere veldig relevante i uken?

 54. En ting til jeg lurer på er hvordan du håndterer de som twittrer “for mange” tweets til dagen, men flere veldig relevante i uken?

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.