For litt over 3 år siden skrev jeg innlegget «slik bruker jeg twitter» som hvert år er en av mine mest leste innlegg. Mye har skjedd både med meg og twitter siden den gangen – så det var strengt tatt på tide med en oppdatering.

For et par uker siden hadde twitter mistet helt verdien for meg, og jeg var sjeldent innom. Det eneste jeg gjorde var å tweete interessante lenker, og var sjeldent i dialog med andre tvitrere – eller leste andre sine tweets for den saks skyld.

Jeg innså at jeg måtte forandre noe, og valgte å avfølge etter magefølelsen min alle jeg følte jeg ikke hadde en relasjon til, eller fikk noe verdi ut av å følge. Jeg gikk fra å følge 2500+ mennesker til å følge 500+ mennesker.

Effekten har vært helt fantastisk, jeg har fått twitter tilbake. Jeg leser de fleste tweets, jeg snakker med de jeg følger og jeg får fortsatt masse interessante lenker i feeden min.

Ved å fokusere, har jeg blitt glad i twitter igjen.

Hvem følger jeg, og hvorfor?
De jeg følger er en god blanding av personlige relasjoner og bransjefolk. Avfølg knappen henger løst, og jeg rydder og sorterer kontinuerlig. Jeg har fokus på å ha så mye som mulig dialog med de jeg deler, samt spre deres innhold (om jeg liker det) til mitt nettverk igjen.

Hva tvitrer jeg, og hva deler jeg?
Jeg leser ekstremt mye, og finner ofte ting jeg finner interessant og vil dele med mitt publikum. Utfordring er at hvis jeg deler det jeg liker med en gang, vil jeg fylle opp strømmen til alle med masse lenker er par ganger om dagen. Noe som ikke er en optimal situsjon.

Derfor bruker jeg et verktøy som heter Buffer hvor jeg legger alt jeg finner av interesse inn i en kø, som deler dette automagisk 2 ganger om dagen. Basert på når folk flest er online, morgen og kveld.

Jeg tvitrer også personlige tanker og meninger fra tid til annen, og ting jeg har skrevet – men jeg deler mest andres innhold.

I tillegg prøver jeg å ha så mye dialog som mulig. Jeg strekker meg etter å ha 5 samtaler for hver gang jeg selv prater, men her kan jeg bli flinkere.

Hva slags apper, lister, autosøk etc bruker du?
Jeg har 2 lister jeg bruker, en hvor jeg har et fåtall av de menneskene jeg finner mest spennende på twitter. En med en liste over mennesker som ofte er i dialog med meg, som deler innholdet mitt og engasjerer seg. Slik at jeg kan engasjere meg og gjøre det samme for de.

Jeg bruker sjeldent søk, med mindre jeg er på en konferanse eller det er en tidsaktuell sak jeg ønsker å følge med på.

Jeg bruker Twitter sine applikasjoner for både iOS og mac, nothing fancy.

Jeg føler jeg har funnet den perfekte balanse i hvordan twitter fungerer for meg akkurat nå. Det betyr ikke at jeg hele tiden kommer til å eksperimentere om jeg kan tweake noe, men akkurat nå storkoser jeg meg med twitter.

Du kan følge meg her forresten.

Hvordan bruker du twitter?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.