Idag satt jeg meg ned og så et foredrag fra 2006 hvor sir Ken Robinson forteller sitt syn på det globale skolesystemet, hvordan det er bygget opp, av hvem det er bygget opp og hvorfor man burde forandre drastisk måten det blir praktisert på.

Selv har jeg ingen utdannelse utover ungdomsskolen og kjenner meg veldig igjen i mange av poengene han drar frem. Måten skolesystemet er bygget opp på oppfordrer mennesker til å velge en sikker vei som byr på få utfordringer (ihvertfall rent kreativt). Fag som kunst og musikk blir ikke sett på like seriøst som fysikk og matte selv om i mine øyne det er like viktig å ha musikere og kunstnere som det er å ha akademikere og matematikere.

Skole passer ikke for alle, og det å mer eller mindre ufrivillig tvinge seg igjennom mange og lange år med utdannelse man egentlig ikke vil ha er desverre en realitet for altfor mange mennesker. Skolesystemet oppfodrer deg ikke til å følge drømmene dine, ta en sjanse eller gjøre noe noen aldri har gjort før. Og dette er i mine øyne, og Sir Ken Robinson sine veldig feil.

Dette skulle egentlig bare være en liten notis til videoen dere finner under. Men merker at jeg er såpass engasjert i dette at jeg har skrevet litt mer og delt mine meninger litt mer enn jeg i utgangspunktet hadde planer om.

Poenget mitt er dette. Skole er ikke for alle, de fleste virkelig store menneskene i verden er mennesker som ikke fullførte sin utdannelse.  Folk må våge å følge drømmene sine, ta sjanser og utforske det ukjente. Ellers vil aldri verden bevege seg fremover.

Jeg mener også at skole fungerer for mange mennesker, og det er mange som får masse tilbake ved å studere. Men at alt er tilrettelagt for KUN disse menneskene og ikke for andre som har andre drømmer, behov og tanker, det er både urettferdig og feil. Og noe jeg håper man overtid vil kunne forandre.

Vel, nå til det egentlig poenget med denne posten. Foredraget av sir Ken Robinson. Det varer i 20 minutter men han er flink til å gjøre det interessant, morsomt og underholdende. Og med veldig mange gode poeng. Stiller meg 100% bak hans syn og tanker innen dette. Og håper du tar deg tiden til å se foredraget.

Om du har tatt deg tid til å se eller ikke.

Hva synes du om mine tanker rundt utdanning?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.