Det er ingen hemmelighet at de fleste i det norske skolesystemet ikke helt klarer å følge med i utviklingen sosiale medier gir både på måten folk endrer måten de kommuniserer på, og makten forbrukere har når de føler seg urettferdig behandlet. Bloggeren Kenneth Olsen fikk oppleve denne kulturforskjellen forrige uke.

Kenneth (som jeg er manager for og har kjent i et par år) gikk i fjor fra å gå på privatskole i en annen by til å reise hjem til hjembyen for å fullføre utdannelsen sin på en offentlig skole der. Etter å ha opplevd eksaminator og sensor som søvnige og lite engasjerte under medieeksamen delte Kenneth sin frustrasjon på bloggen sin. Han fortalte at han synes lærerene ikke ga elevene nok oppmerksomhet og ga utrykk for at han savnet privatskolen.

Dagen etter får Kenneth en telefon fra skolen om at de hadde lest innlegget og ba ham fjerne det, de fortalte også at de vurderte å sette han ned i oppførselskarakter på grunn av det han hadde skrevet. Kenneth gjorde som skolen ba om og delte opplevelsen til sine lesere, mange lesere engasjerte seg og Side2 skrev om saken.

Relevante linker:
Kenneth deler at han velger å fjerne innlegget
Kenneth takker leserene for støtten

Mitt spørsmål til dere er følgende:

Har skolen lov til dette, og hva er dine tanker rundt saken?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.