Hanne Stensvold som jeg følger på twitter sendte ut følgende spørsmål:

«Hva når de ansatte kan mest om bruk av sosiale medier, men sjefene henger etter og holder igjen? Noen som har skrevet/blogget noen gode råd?»

Dette var et ekstremt interessant spørsmål, og tenkte derfor å dele mine tanker rundt dette. For det er et kjent problem at norske bedriftsledere ofte er dem som er minst oppdatert på sosiale medier, og alle mulighetene det kan gi bedriften deres.

Hva kan ansatte gjøre med dette?

Vi ser for eksempel NRK som har noen få ildsjeler som gjør at de er høyt respektert på forskjellige sosiale nettverk, som deler og viser engasjement. Dette på tross at det ikke eksisterer noen strategi på hvordan NRK skal være i sosiale medier, og lederene i NRK absolutt ikke er tilstedet – ihvertfall ikke synlig nok. Engasjementet og tiden disse ildsjelene bruker hos NRK er med på å velte store tuer – NRK har begynt å sette mer fokus på sosiale medier i det siste og jeg NRK jobber nå med å bestemme seg for hva de skal gjøre og hvem de skal være i sosiale medier.

Hadde det ikke vært for at disse ildsjelene viste vei og synliggjorde at sosiale medier fungerer i praksis, og gir bedre omdømme og kjennskap til NRK – hadde det nok enda tatt en lang stund før NRK fikk fingeren og tok dette på alvor.

Dette viser at mange ledere trenger at man gjør målbare tester, for å bevise at det kan ha en verdi for bedriften deres.

Av andre ting som kan være med å påvirke en sjef til å ta sosiale medier på alvor er:

  • Vis at dere allerede er der
    Mange innser ikke at folk allerede snakker om dere og bransjen deres på internett, bare at dere ikke har systemet for å plukke det opp
  • Vis til relevante norske eksempler
    Ved å vise relevante saker i norsk sammenheng som sjefen din kan relatere seg til, kan dette være med på å få han til å innse at dette burde han også prioritere.
  • Lei inn en relevant foredragsholder
    Få en foredragsholder som jobber med dette til daglig til å snakke litt foran hele bedriften om hva sosiale medier gjør for norske bedrifter, og det norske folk. Få han til å nevne relevante norske og internasjonale saker og be han komme med 10 innspill til hvordan bedriften din kan bli bedre av å være synlig på sosiale medier.

Det er ikke alle bedrifter som har behov for å være i sosiale medier, men alle bedrifter bør ha et bevisst forhold til det – da også sjefen din.

Du bør anbefale han å sette seg litt inn i ting og se på alle mulighetene, dette er fremtidens kommunikasjonsplattform – hva skal dere gjøre når de digitale innfødte vokser opp og blir kunder?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.