Foto: xlordashx

Cecilie skriver i dag at hun tar seg en liten pause fra bloggingen. Hun gir mye av skylden på at hun har innsett at hun selv er en «rosablogger». Begrepet er noe jeg lenge har brukt for meg selv, men som plutselig har begynt å bli brukt litt flere steder (da blant annet av FVN). Tenkte det derfor var på sin plass å dele med dere hva jeg mener med begrepet.

Først og fremst vil jeg påpeke at begrepet jeg bruker ikke er ment som noe støtende eller negativt. Det er rett og slett i mine øyne et beskrivende begrep på en gruppe bloggere.

Jeg definerer en rosablogger som: En jente i relativt ung alder som bruker bloggen sin til å fortelle verden hva hun har på seg, hva slags sminke hun foretrekker samt hvor kjedelig skolen er, da kun dette og ingenting annet.

Det er som sagt ingenting galt med dette. Det er mange likesinnede jenter som finner dette veldig interessant! Men for mennesker utenom denne gruppen blir fort bloggen lite spennende og man unnlater å komme tilbake til den.

Derimot finnes det unntak av jenter som fort kan defineres som rosabloggere men som i tillegg viser variasjon og selvinnsikt (feks Marie Amanda og Ida Wulff). Det at blant annet Marie og Ida klarer å blande disse to verdenene står det respekt av.

BloggNorge er enda i en ekstremt tidlig fase og jeg mener at «rosabloggerene» har vært (og fortsatt er) en viktig faktor i at blogging har blitt så populært det siste året. Men jeg tror at bloggNorge er i ferd med å modnes og vi snart vil se større variasjon i forhold til «bloggestil» på Norges 100 mest leste blogger.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.