Forrige uke var jeg på Adobe Digital Marketing Summit i London. Jeg ble vist nye spennende verktøy som Adobe lager som er relevante for merkevarer i sosiale medier, jeg har hørt på dyktige foredragsholdere som Arriana Hufftington, Bruce Daisley fra Twitter og Scott Olrich fra Responsys – og jeg har møtt mange hyggelige mennesker.

Det har vært både lærerikt og inspirerende, samtidig som jeg ser at vi i Norge ligger ganske langt fremme på mange ting – som gjør at jeg blir motivert til å fortsette å prøve ut nye ting og ikke være redd for å gå på tryne av og til.

For å lykkes med digital markedsføring bør man alltid være litt nervøs for hva man gjør, slik at man hele tiden presser fremover.

En av poengene i Scott Olrich sitt foredrag var noe jeg beit meg merke i, og som jeg selv er veldig enig i og brenner for. Scott beskriver måten han, og jeg, mener merkevarer bør fokusere i sosiale medier.

Sosiale medier handler om relasjonsbygging, ikke salg.

Fokuser på relasjonsbygging og bruk relasjonene dine til å på sikt skape salg – via både egne, fortjente og kjøpte kanaler.

Altfor mange har stort fokus på å selge via sosiale medier, og behandler kanalene som rene reklamekanaler. Dette er med på å ødelegge troverdigheten til sosiale medier, og gjør folk immune, og lei, av merkevarer i sosiale medier.

Derfor mener jeg at det er mye viktigere, og mer riktig, å se sosiale medier som en relasjonsbygger – og ikke salgskanal. Salg kommer av fornøyde og lojale kunder, og fornøyde og lojale kunder kommer av god service og langvarig forhold hvor begge parter ser verdi av hverandre.

Målet med sosiale medier for merkevarer bør være å få kundene dine til å se en verdi med relasjonen sin til deg, at de frivillig forteller vennene dine hvor mye de elsker deg.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.