Screen shot 2009-10-11 at 15.28.24

Jeg har holdt på med videopodcaster siden tidlig 2004 og i fjor hadde podcastene jeg produserte og publiserte (deriblant Tone Damli Aaberge sin) over 1,5 millioner nedlastninger. Jeg har brukt mye tid på å sette meg inn i hvordan iTunes listene fungerer og diskutert dette en rekke ganger både på telefon og mail med sjefen for iTunes i Europa James Boggs, for listene er rett og slett misvisende.

iTunes regner nemlig ut topplistene sine kun på aktivitet inne i iTunes Store, IKKE basert på nedlastninger. Og dette er grunnen til at stort sett alltid NRK sine podcaster ligger på topp, fordi NRK er flinke til å linke inn til storen fra nettsiden deres.

På denne måten skaper listen et helt feil bilde av hvilken podcast som er mest populær i Norge. Jeg har flere ganger visst at Tone har hatt opptil det dobbelt i reele nedlastninger enn Radioresepsjonen, mens hun lå 20 plasser under på listen.

Frustrerende.

Dette var faktisk hovedgrunnen til at jeg utviklet PodCast.no, et prosjekt som jeg desverre aldri har fått gjort ferdig og nå bare står halvferdig. Fordi det finnes ikke noen god oversikt over reele populære podcaster i Norge,håper jeg engang i fremtiden kan gjøre den ferdig.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.