Foto: Thomas Moen

Noe av det jeg virkelig elsker med sosiale medier er at hvem som helst som leverer bra innhold har muligheten til å nå ut til en hel verden. Man slipper da dresskledde mennesker som skal forandre og optimalisere dem for å tjene mest mulig penger. I sosiale medier holder det at man er dyktig og kreativ, du kan relativt enkelt nå ut til mange mennesker. Man kunne i alle fall det tidligere, men det har i det siste blitt vanskeligere å bli lagt merke til.

Tjenesteleverandører (inkludert iPublish) lager lister over dem som er mest populære (noe som gjør dem enda mer populære) og i noen tilfeller anbefaler tjenesteleverandøren også mennesker som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Dette fungerer egentlig ganske dårlig i forhold til muligheten til å oppdage nye dyktige mennesker som fortjener å bli synliggjort, det burde finnes en måte hvor folk flest selv kan anbefale godt innhold.

Jeg har derfor brukt mye tid i det siste på å tenke ut hvordan man kan løse dette problemet. Hvordan man skal få frem menneskene som enda ikke har mange lesere feks men som leverer fantastisk innhold som de faste leserene virkelig elsker. Det er vanskelig å finne en optimal løsning som er rettferdig og som folk vil bruke, men jeg tror jeg har funnet en måte som kan fungere.

Man putter en «Anbefal» knapp i bunnen av alle blogginnlegg, ikke ulikt Facebook sin «like» funksjon, men i stedet for å lage en liste over de som har fått flest anbefalinger, så lager man en liste over dem som har blitt mest anbefalt basert på antall unike besøkende.

Eksempel: 60% av de som besøker Gunnar sin blogg anbefaler hans innlegg, mens kun 30% anbefaler Ole sine innlegg. Selv om Ole har 6000 flere lesere daglig enn Gunnar vil Gunnar havne over Ole på anbefalt listen.

På denne måten får man frem menneskene leserene faktisk følger og liker, ikke bare skumleser fordi personen har mye trafikk eller er pen å se på. Man får et bra bilde på hvem som faktisk leverer godt innhold, og listene blir med et mye mer interessante.

Vi jobber allerede i iPublish med å lage en slik funksjon som dette, men jeg vil gjerne høre hva dere synes? Er dette noe alle burde ha? Vil det ha noe verdi for deg?

Let me know in the comments below.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.