Det foregår en diskusjon på BloggCamp bloggen ang hvorfor vi har valgt 18 års aldersgrense, og folk reagerer naturlig nok også pga vi har gjort noen unntak.

Jeg ønsker at BloggCamp skal være en hyggelig, seriøs og lærerik opplevelse. Jeg ønsker at deltakerene som kommer til festivalen gjør det ikke bare for å feste, men for å møte andre bloggere og lære nye ting om interessen sin. Og det er i all hovedsak derfor jeg har valgt å kjøre 18 års grense.

Jeg har sett på mange andre arrangementer rundt om i bloggverden og ser at der man har lavere enn 18 års aldersgrense ofte ikke blir tatt seriøst av andre bloggere. Det har også en tendens til å bli stemplet fort som en fyllefest mer enn et seriøst arrangement.

Jeg sier absolutt ikke at alle under 18 år noen fyllefanter og at dere ikke bør bli tatt seriøst, men at min og andres erfaring rundt slike arrangementer tilsier at dette ofte skjer når man har en lav aldersgrense.

Jeg sier heller ikke at det ikke skal nytes alkohol på festivalen, men når vi da kun har mennesker samlet som er over 18 år blir det mye lettere å kontrollere og vi følger norsk lov.

Folk har også reagert på at Lars Tangen som kun er 16 år er invitert av oss og skal delta. Dette har jeg full forståelse for, men vi mener at Lars er en viktig del av bloggnorge og at posisjonen han har gjør at det var riktig å invitere han. Under selve festivalen kommer vi til å disktuere og avgjøre endel ting som vil ha konsekvenser for bloggnorge og derfor er det viktig at han også er tilstedet og får sagt sitt.

Lars er en del av våre 10 VIB’s som er spesiellt invitert og får dekket reise samt billett av BloggCamp, da for grunnene jeg har forklart over.

For å oppsummere så forstår jeg at folk under 18 år føler seg urettferdig behandlet, men for at dette skal bli et årlig arrangement som skal bli tatt seriøst av både bloggere, presse og resten av Norge er det viktig vi er ryddige.

Kjør gjerne debatt i kommentarfeltet, kommer til å svare eventuelle spørsmål dere måtte ha.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.