Det har nå gått 2 dager siden Even ble kalt drittunge av Terje Pedersen fra Warner, og endelig begynner ting å roe seg litt. Har lyst å skrive en liten oppsummering av hva jeg mener gjorde var grunnen til at saken ble spredd så bredt som den gjorde (sett bort fra den faktiske saken).

Kort oppsummert

Even tweetet ut sin frustrasjon over at musikksalg fulgte landegrenser og fikk i svar (nå slettet, se post her) fra Terje at hvis han ikke var fornøyd med det kunne ha bare stjele musikken og blogge om det på drittbloggen sin.

Even blir litt satt ut at Terje sitt svar og deler det med de som følger han på twitter.

Hashtaggen (som en vanlig tag i bloggverden) #drittunge ble opprettet, men etter litt frem og tilbake kom vi frem til at hashtaggen #warnerfail passet bedre (i forhold til å la folk i warner legge merke til det og at det var internasjonalt).

Jeg laget en rask bloggpost hvor jeg oppsummerte saken og den spredte seg raskt via twitter, Even kom raskt etter med et innlegg i sin blogg.

Etter en kjapp vurdering valgte jeg å skrive posten på engelsk også, deretter postet jeg den på digg. Etter at twitter tok tak i digg linken havnet vi på forsiden på under 1 time.

Ca 3 minutter etter saken traff forsiden av digg kræsjet hele serveren til iPublish, vi mottok over 1000 besøk på under et par minutter og det ble for mye for serveren vår. Jeg satt kjempestresset og makteløst og vår programmerer ringte meg stresset fra Argentina og lurte på hva som skjedde. Jeg valgte derfor å videresende all trafikken over til min lille aprilspøk blogg og 10 minutter etterpå var ting som normalt igjen.

Samtidig som saken ble digget fortsatt saken å spre seg som ild i tørt gress utover twitter og bloggverden, samtidig kom Terje med en beklagelse på Even sin blogg som ble oversatt og linket til i det engelske innlegget også.

Jeg la meg til å sove, og våknet opp til at Cnet også hadde hoppet på saken og blogget om det. Veldig gøy å se navnet sitt der! 🙂

Journalistene i Norge hadde også våknet og begynt å rapportere saken. Først ute var Pål Joakim fra DinSide, deretter Dagbladet og VG (tror også noen flere rapporterte saken). Even ble til og med invitert på redaktør-landsmøtet. Han stilte i russebukse (genialt Even!) og satt seg fort i respekt hos Norges redaktører og gjorde etter min mening en veldig god jobb. (Se video her)

Sjefen selv i Warner hadde en hyggelig prat med Even og de var begge enig at saken ikke måtte rettes som en heksejakt mot Terje, men heller være saklig og få igang en viktig debatt. Noe jeg mener Even har vært flink til å gjøre klart hele tiden.

Even ble intervjuet både av NRK radio og skal på TV 2 Nyhetskanalen i morgen tidlig. Saken har med andre ord blitt spredd godt og både media og platebransje har vel innsett at dette sosiale medie greiene er noe man må ta på alvor.

Etter min mening fikk dette så god spredning pga personene involvert helt i starten var flink til å vinkle saken på riktig måte, riktig bruk av hashtag og at de brukte sitt nettverk veldig riktig.

Innlegget mitt ble besøkt av hele 23 000 besøk iløpet av 2 dager og jeg tror ikke Even sin blogg har hatt lite trafikk den heller.

Konklusjon

Det har vært en svært interessant sak å følge og den har gitt meg masse godt stoff å bruke til foredrag samt erfaringer i forhold til å spre innhold, digg effekten med mer.

Til slutt vil jeg anbefale alle å følge Even på twitter samt lese bloggen hans.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.