Idag kan hvem som helst få sin egen blogg, legge igjen en kommentar eller skrive i forum. Og istedet for at bare lokalavisa eller pubgjestene får hørt meningene er det plutselig tilgjengelig for hele verden..

And with great power comes great responsibility.

Jeg blir ofte svært skuffet når jeg leser debatter på nett. Folk er svært ofte uhøflige, usaklige og ofte på grensen til å være krenkende når de deler meningene sine og kommenterer andre sine. I tillegg er de stort sett anonyme, noe som ikke bare gjør de usaklige men rett og slett feige.

Hvis man ikke kan stå for meningene sine burde man rett og slett la vær og si noe i det hele tatt.

Et klassisk eksempel er debatten som har rast på Belinda sin blogg igår og idag. Jeg kommer ikke til å kommentere innholdet eller ta noen som helst «side». Jeg vil bare bruke hennes innlegg som eksempel fordi det er såpass mange som har lagt igjen kommentarer,  da stort sett anonyme. De som da har vært såpass tøffe å legge igjen fornavnet sitt legger da verken igjen epostadresse eller link til sin egen blogg. Mens hvis vi ser på andre innleggene Belinda har tidligere er de fylt med både epostadresser, link til blogg og profilbilde.

Med andre ord på innlegg som handler om mote, rosa skyer og enhjørninger (da tenker jeg ikke spesiellt på Belinda sin blogg som er en utrolig bra blogg med mange gode innlegg) er det veldig naturig å legge igjen linker og forholde seg åpen til hvem man er. Men med en gang man snakker om alvorlige ting og man har sterke meninger – da skal man være anonym. Dette synes jeg er feigt og ikke minst trist.. Folk burde kunne stå for det de mener.

Hva tenker du om dette?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.