Jeg sitter på flyet, foran meg sitter en ganske standard familie med mor, far og en liten datter på rundt 5 år. Etter rundt 30 minutter i flyet har de klart å roe ned den lille jenta med tv spill og masse cola, de ser lettet på hverandre og åpner hver sin øl. Innen den 3,5 time lange flyturen er over har det blitt mange flere øl og et par drinker i tillegg, den lille jenta er urolig og man kan merke at hun ikke føler seg helt komfortabel, mamma og pappa er litt rare.

Foreldrene har ikke drukket så mye at de må krabbe ut, men at det er en klar forskjell i oppførselen deres er det ingen tvil om. Til og med jeg som observerer hele seansen merker det, tenk deg da hvordan det er for jenta som har levd sammen med dem hele livet sitt.

Jeg skammer meg på deres vegne og har lyst til å ta faren til side og fortelle akkurat hva jeg mener, men jeg tror like gjerne jeg kunne snakket til en nymalt vegg.

Desverre er denne episoden mer standarden enn unntaket. Godt over halvparten av setene jeg gikk forbi på vei ut av flyet hadde en eller flere ølbokser liggende igjen. Hva er det med nordmenn og alkohol på ferie?

Jeg har ingenting imot alkohol generelt, selvom jeg har et ganske moderat syn på det. Det jeg reagerer på her er mentaliteten til nordmenn. Det virker som man M� ha alkohol når man skal slappe av? Folk fyller opp taxfree posene på vei nedover, tømmer de og fyller de på vei hjem igjen også. Man sitter på flyplassen og drikker, på flyet, på bussen til hotellet og selvfølgelig på hotellet og stranden også.

Det er ille nok dette for mennesker som leser alene eller sammen med venner, men nÃ¥r man oppfører seg slik nÃ¥r man har med seg barn blir jeg provosert – ja, til og med forbannet!

Barn og alkohol hører ikke sammen, selvom du er på ferie. Barn og alkohol hører aldri sammen.

Dette var kanskje ikke gladinnlegget dere ønsket fra ferien min, men måtte bare dele tankene mine rundt dette med dere. Er snart tilbake med et vanlig innlegg om oppholdet så langt.

Mener du det er greit at foreldre drikker når de er med barna sine?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.