I dag var Dagbladet FREDAG’s artikkel om BloggCamp å finne i avishyllene. Jeg har vært spent på hvordan de ville vinkle festivalen og sett for meg endel scenarioer. Jeg må inrømme jeg var veldig spent når jeg stakk innom Statoil på vei til jobb og tok med meg et eksemplar.

Det første som overrasket meg var forsiden. Ikke at det var noe galt med den, jeg synes det er viktig at Regnie Stokke blir synliggjort og når ut til mange mennesker, men Toro og Ida var på photoshoot som var til forsiden. Vi hadde også fått beskjed om at artikkelen skulle være over 6 sider, vi fikk 2 (4 hvis du tar med en stort bilde). Dette i seg selv var litt synd, men det var egentlig ikke dette jeg reagerte mest på.

Fordi fokuset til Dagbladet er verken samholdet jeg har fått tilbakemelding på at vi skapte, heller ikke det faglige som jeg mener var ekstremt bra, men på toppbloggere og hvor mye penger de tjener. Det er klart en viktig del av bloggingen for noen og burde bli nevnt, men hadde håpet at fokuset lå mer på samhold og kompetansebygging.

Jeg har tidligere uttalt meg om »rosabloggere» og jeg mener nå som da at de er en viktig del av bloggnorge. Men det er mange andre type mennesker som blogger og som fortjener omtale. Ta feks Arnstein eller Even, begge smarte dyktige mennesker som kun blogger når de har noe på hjertet.

BloggCamp skal være et sted for alle bloggere. Hvor man kan møtes i rolige omgivelser, bli kjent samtidig som man lærer noe. Jeg føler at allerede første året skapte vi noe av dette. Og vet at mange formidlet dette til feks Dagbladet, men vinklingen ble desverre en annen.

Når jeg tenker meg om så er det vel bra at de har Regine på forsiden. Hun har ihvertfall et budskap som er viktig å få frem. Og er utrolig flink til å utrykke seg via både ord og bilder.

Har du lest artikkelen? Hva synes du?

 

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.