TV2 skriver at «i følge eksperter blir pappablogging den nye, store trenden», noe som jeg fikk meg til å tenke litt på hva slags bloggtrender jeg tror vil vokse i 2012 – og der er pappablogging ikke den jeg tror vil vokse mest.

Det er ingenting nytt at foreldre dokumenterer oppveksten til barna sine, og mammabloggere har lenge vært ivrige i å dokumentere alt fra forbredelser til fødsler, og i årene etter. Det at man nå skal dele opp i en kategori for mødre og en for fedre er litt unødvendig – blogg og barn er det, enten du er mann eller kvinne. Det er også en kategori som har vært ganske jevn det siste året og ikke noe jeg selv har sett særlig mye vekst i.

Jeg tror blogging generelt kommer til å vokse i 2012, sånn som den gjorde i 2011, og det er da klart at alle kategoriene vil vokse litt. Alikevel tror jeg at merkevareblogging vil være den kategorien som vokser mest i år.

Begrepet blogging begynner å bli såpass integrert i samfunnet og til og med bestemoren min vet nå hva blogging er. Det er derfor lettere og ikke mer ufarlig enn tidligere for merkevarer å bruke blogging som kanal og virkemiddel for å kommunisere med kunder, ansatte og samfunnet.

I fjor hjalp vi i DIST MatPrat med å lansere sin egen bloggportal, samt en rekke andre merkevarer å opprette egne blogger. Slike satsninger har blitt tatt godt i mot av leserene, og jeg tror at flere vil komme på banen.

Mens vi er i gang med å spekulere tror jeg at snittalderen på bloggere vil gå opp, kjønnene vil fordele seg mer og flere av de store bloggerene vil bli mer seriøse og omsette markedsverdien sin på en litt annen måte enn å selge kommersielle budskap.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.