Det er litt over 24 timer siden reisen min begynte, og jeg er nå fremme i Antananarivio i Madagaskar. Vi har reist via Munchen, Johannesburg og til slutt Antsnanarivio – den lengste flyturen varte litt over 10 timer. På flyplassen ble vi møtt av Kouassi-Komlan som har ansvaret for WASH prosjektene til UNICEF i Madagaskar.

Han kjørte oss til hotellet vårt, som er ca 45 minutter med bil. I dag regner og tordner det her nede, noe de er veldig glade for. Vann er mangelvare her og de trenger så mye regnvann som mulig, for å ha tilgang til drikkevann etc.

Allerede på bilturen vår til hotellet har jeg allerede fått mange inntrykk. Det er mye fattigdom her, og ting som rent drikkevann er ikke en selvfølgelighet. Man ser ofte mennesker hente vann fra søledammer langs veiene blant annet. Vi besøkte en vann-kiosk som UNICEF har laget ved en elv i byen, hvor man får renset vann rimelig – og de fattigste får gratis via utdelte vannkort. Kiosken håndteres av lokale som har opplæring i å rense vann. En ganske så anderledes hverdag enn i Norge med andre ord.

Menneskene jeg reiser sammen med er Erik og Raymond fra Choice i Norge, Anneli og Sofia fra Choice Sverige og Elisabeth fra UNICEF Norge. Vi har allerede fått en svært god tone og de virker alle som gode mennesker, som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med.

I morgen går turen til Fort Dauphin, før vi tirsdag skal besøke vår første skole. Håper jeg har tilgang til nett i morgen også, satser da på å dele litt bilder med dere da.

Noe dere lurer på? Jeg svarer gjerne på spørsmål dere må ha ang turen, utfordringene etc.

Her kan du lese alle mine innlegg fra turen.

6 thoughts on “På et hotellrom i Antananarivo, Madagaskar

 1. Hoi, snakk om å dra til nesten den andre siden av kloden. Sikkert både lærerikt, interessant og endel sjelerøsk å være der…
  Ser du noe til denne gjengen?

  😀
  Fortsatt fin tur, da du!

 2. Hei sjefen 🙂 Så kos å høre fra deg 🙂
  Ja, forholdene der er nok helt annerledes enn hos oss. Vi har godt av å se den delen av verden også slik at vi setter mer pris på det vi har. Som du selv sier bare det å mangle vann! Mister vi vannet her i noen timer går vi jo nesten bananas.

  Gleder meg til å følge fortsettelse 🙂

 3. Hei!
  Først vil jeg bare si at du er kjempeheldig som får være med på denne turen! Dette er første gangen jeg titter innom bloggen din (men ikke den siste!), så derfor kan det være at du har svart på spørsmålene i andre innlegg, men jeg stiller de bare;
  – Hva er WASH-prosjektet?
  – Hvordan fikk du muligheten til å bli med på denne turen?

  Lykke til videre, venter spent på å få høre mer fra deg!

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.