Det er litt over 24 timer siden reisen min begynte, og jeg er nå fremme i Antananarivio i Madagaskar. Vi har reist via Munchen, Johannesburg og til slutt Antsnanarivio – den lengste flyturen varte litt over 10 timer. På flyplassen ble vi møtt av Kouassi-Komlan som har ansvaret for WASH prosjektene til UNICEF i Madagaskar.

Han kjørte oss til hotellet vårt, som er ca 45 minutter med bil. I dag regner og tordner det her nede, noe de er veldig glade for. Vann er mangelvare her og de trenger så mye regnvann som mulig, for å ha tilgang til drikkevann etc.

Allerede på bilturen vår til hotellet har jeg allerede fått mange inntrykk. Det er mye fattigdom her, og ting som rent drikkevann er ikke en selvfølgelighet. Man ser ofte mennesker hente vann fra søledammer langs veiene blant annet. Vi besøkte en vann-kiosk som UNICEF har laget ved en elv i byen, hvor man får renset vann rimelig – og de fattigste får gratis via utdelte vannkort. Kiosken håndteres av lokale som har opplæring i å rense vann. En ganske så anderledes hverdag enn i Norge med andre ord.

Menneskene jeg reiser sammen med er Erik og Raymond fra Choice i Norge, Anneli og Sofia fra Choice Sverige og Elisabeth fra UNICEF Norge. Vi har allerede fått en svært god tone og de virker alle som gode mennesker, som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med.

I morgen går turen til Fort Dauphin, før vi tirsdag skal besøke vår første skole. Håper jeg har tilgang til nett i morgen også, satser da på å dele litt bilder med dere da.

Noe dere lurer på? Jeg svarer gjerne på spørsmål dere må ha ang turen, utfordringene etc.

Her kan du lese alle mine innlegg fra turen.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.