I dag ble nok et bloggsamfunn født i Norge, bak tjenesten står biip.no eid av Egmont – tjenesten heter bloggr.no og kjører WordPress i bunn. Det blir spennende å se hvordan de blir mottat i markedet og minst like spent på hva slags bloggere som velger å flytte inn der.

De har valgt å legge fokus på de såkalte rosabloggerene og ifølge presseutspill i dag så er dette en direkte konkurent til blogg.no.

Fordelen til bloggr kontra andre nyoppstartede bloggsamfunn i Norge er at bloggerene deres vil bli profilert via biip.no, klikk.no og spill.no. Jeg er spent på om de kommer til å segmentere litt på hva slags bloggere som blir frontet, slik at bloggerene vil få relevant trafikk inn – eller om de bare satser på at all trafikk er god trafikk.

Bloggr kjører samme motor i bunn som iPublish i bunn og det er ikke mye som skiller tjenestene rent teknisk. Alikevel ser jeg ikke på de som en konkurrent til iPublish da vi har fokus på å få frem andre type bloggere enn de typiske rosabloggerene – og er veldig fornøyd med den jevne men rolige veksten vi har hatt de siste månedene.

Jeg ønsker de ihvertfall velkommen inn i bloggmarkedet i Norge, og følger spent med på utviklingen.

Oppdatering: Bloggr.no ser ut til å være nede i skrivende stund, antagligvis pga mye trafikk første dagen. Vi satser på at de er raskt tilbake 🙂

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.