Jeg får oftere og oftere spørsmål om når man bør poste på sosiale medier for å treffe flest og engasjere mest, svaret er selvfølgelig veldig inviduelt – men tenkte å dele litt innsikt for å gi en pekepinne.

Den største feilen de fleste gjør er å forholde seg til sine egne arbeidstider når man poster, istedet for å jobbe seg frem til ideele dager og tidspunkter man bør post på.

Ikke post når du er på jobb, men når folk er i høyest engasjement modus.

Det varierer også veldig når du bør poste ut i fra om du opererer i b2b (business to business) eller b2c (business to consumer).

For de aller fleste bør B2B holde seg til ukedager der mandager og fredager er best, mens man bør holde seg unna onsdager. Retter du deg mot B2C er helgene definetivt best, og da søndag som den absolutt beste dagen.

Tidspunkter varierer faktisk mest fra kanal til kanal, og ikke fra målgruppe til målgruppe hvis man ser på tidspunkter. På Twitter er det publiseringer på dagen som får mest oppmerksomhet, mens på Facebook er det helt klart kvelden som gjelder.

Kilde: Argyle Social

Til syvende og sist så handler det om at man må prøve og feile for å komme frem til hva som er ideelt for din merkevare. Disse tallene gir deg en pekepinn, men jeg anbefaler alle å eksperimentere mye rundt dette. Post på forskjellige dager og tider, mål klikk og engasjement og noter ned hva som engasjerer mest – og når.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.