Jeg elsker å teste ut nye tjenester, selv om det er ofte går lang tid mellom hver gang jeg oppdager noen det er verdt å prate om. Min svenske kompis Martin tipset meg nylig om Foap – og DET, er en tjeneste jeg har tro på.

Veldig kort fortalt er tjenesten for 2 målgrupper. Den første er selskaper som har sett seg lei av falske «stock photos» hvor bildene er svært regisserte og mangler det lille ekstra for å vekke noen som helst følelser. Den andre målgruppen er dyktige hobby fotografer som synes det er morsomt med utfordringer til hva de kan ta bilde av.

Foap er både en nettside og en app hvor da altså merkevarer kan utfordre et community av hobby fotografer til å ta bilder merkevaren ønsker seg. La oss si jeg driver en sykkelbutikk og trenger bilde av folk som forbreder sykkelen til våren. Jeg poster en konkurranse via appen som sendes ut til tusenvis av mennesker som elsker å ta bilder. De begynner umiddelbart å ta bilder basert på min brief og de beste bildene som jeg ender opp med å bruke blir kjøpt for en hyggelig slump lommepenger. I tillegg blir bildene tilgjengelig for de som måtte ønske for å kjøpe i ettertid.

På denne måten får man fantastiske, ekte og orginale bilder som man før måtte leie inn en fotograf for å ta for deg.

Jeg digger tjenester som snur ting på hodet, slik som Airbnb og nå også Foap.

Har du oppdaget noen nye tjenester du har troen på i det siste? Del gjerne i kommentarfeltet.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.