Det har blitt en tradisjon at jeg deler hvilke blogginnlegg som har blitt mest lest hvert år (les 2009 her). Det er alltid interessant å se hva slags blogginnlegg som blir mest spredd rundt i de sosiale mediene, og hva som engasjerer mest.

1. Oppdatert versjon av Bloggplakaten
Ikke overraskende kommer innleggene mine om Bloggplakaten på topp. De skapte en enorm debatt når de kom, og det har vært spennende å lese folks meninger og jobbe videre utifra disse.

2. Blogging i Norge beveger seg i feil retning
Dette innlegget er en av de jeg er mest stolt av, og som jeg brukte lengst tid på å skrive. Her deler jeg mine tanker rundt utviklingen av blogging i Norge og hvordan jeg føler den beveger seg i feil retning.

3. Wimpgate
En oppsummering av  skandalen som rammet Telenor og WIMP når en ansatt utga seg for å være en vanlig bruker og snakket negativt om konkurrenten og positivt om sine egne produkter i sosiale medier.

4. Hvordan definere betalt reklame på en blogg?
Etter et hyggelig møte med Forbrukerombudet blogget jeg om hvordan man skal merke sponsede innlegg for å ikke bryte markedsføringsloven – og at det er mange bloggere som gjør dette daglig. Fortsatt.

5. Norwegian skuffer igjen
Etter en dårlig opplevelse med Norwegian delte jeg min frustrasjon på bloggen, det endte opp med at jeg fikk en unskyldning fra Norwegian på epost. Bra nok det, men fikk meg ikke på jobb i tide 🙂

6. Bloggere får betalt for omtale, hver eneste dag
Bloggeren Fotballfrue fikk enorm mediaoppmerksomhet når hun sendte en epost med prisliste til Cappelen Damm hvor hun fortalte at hun ønsket å få betalt og omtale bøkene deres. Innlegget handler om at dette skjer hver dag, og at det viser at mange bloggere ikke vet hvordan de håndterer kommersielle ting på en riktig måte.

7. Bloggmanager
Jeg prøvde meg som Norges første bloggmanager i februar og ut året. Jeg lærte masse og jobber fortsatt tett sammen med alle bloggerene, dog ikke som manager men samarbeidspartner når det er naturlig.

8. iPad kommer til å forandre alt
Dette var min spådom i slutten av januar, jeg mener fortsatt det 🙂

9. En dårlig opplevelse med Lavprisekspressen
Jeg blogget fra bussen mens jeg opplevde en svært ubehagelig situasjon (sjåføren virket beruset og gjorde om ruten og endte opp i et boligfelt). Innlegget spredde seg på twitter og facebook og 30 minutter senere kom en passasjer bort til meg og spurte om det var jeg som hadde blogget det innlegget. Hun hadde blitt oppringt av en venninne i Bergen som skjønte at vi var på samme buss, liten verden.

10. Hvordan promotere bloggen din
Mine tanker rundt hvordan man skal promotere bloggen sin, ved å finne en balanse mellom godt innhold og deling av dette i sosiale medier.

Det var mine topp 10, med tall hentet fra Google Analytics, spennende å se hva som engasjerer av tanker jeg deler.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.