I dagens Aftenposten er jeg intervjuet i forbindelse med at min gode venn Morten Røvik skal begynne å lære Norge GTD. GTD var for meg en life changer, og som intervjuet forteller så har jeg blitt mer effektiv, strukturert og balansert. En deilig følelse!

I den forbindelse kom jeg på en epost jeg sendte til epostlisten min for en liten stund siden, som handlet om mine mål for 2012 – som er delt opp i 3 forskjellige ord jeg ønsker å fokusere på. Jeg synes ord i stedet for nyttårsforsetter er mye bedre, mer langsiktig og vanskeligere å bryte da de ikke er absolutte ting, men ord for å guide deg.

 

Mine 3 ord er:

NEI
Jeg er en svært travel mann. Jeg har en jobb, jeg er far, jeg er en kjæreste, jeg er en venn, jeg er en sønn osv. Jeg er også så heldig at jeg er relativt synlig i bransjen min, og en kombinasjon av alt dette gjør at jeg ofte blir spurt om ting. Jeg elsker å bli spurt om ting, og jeg sier altfor ofte ja. Dette gjør at jeg får for mye å gjøre, og ikke får gjort en god nok jobb på det jeg allerede har sagt ja til. Derfor er det første ordet mitt «nei». Jeg må være flinkere til å si mer nei, til å innse at jeg ikke kan gjøre alt på en gang – og heller fokusere på å gjøre noen få ting veldig veldig bra.

KVALITETSTID
Som jeg skriver over har jeg sjeldent mye tid i kalenderen min til annet enn å løpe fra møte til møte, delta i kundelunsjer, eventer eller kundemiddager. Dette er vel og bra, men det er en ting som faktisk er viktigere – menneskene jeg er glad i rundt meg. De fortjener mer av min tid, og ikke minst at jeg er helt tilstede og kan fokusere på dem 100% når jeg er med dem. Jeg vil derfor fokusere på mer kvalitets tid med mine kjære. Mer kvalitets tid med min sønn, min familie, mine venner og ikke minst min nydelige kjæreste. Alle fortjener mer fokus enn jeg har hatt muligheten til å gi – og det skal forandre seg.

HELSE
2012 var et veldig godt år for meg helsemessig. Jeg har blitt flinkere til å trene regelmessig, spise sunnere og være mer aktiv. Jeg har faktisk gått ned over 25 kilo i løpet av året – noe jeg er veldig stolt av! Alt føles lettere, jeg har mer overskudd og ikke minst – jeg ser mye friskere ut! Derfor ønsker jeg å fortsette fokuset på dette, og kanskje bli enda flinkere til å fokusere på helsen min i 13. Trening er min hobby, og jeg skal også ha flere sunne enn usunne måltider i løpet av uken min.

Det var mine 3 ord, hva er dine?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.