Vi er inne i en tid hvor de «vanlige» kjendisene ikke lenger har like mye innflytelse på oss. Emilie (14) har 10 ganger mer trafikk daglig enn Tone Damli (21) på bloggen sin, og Tone er i media så og si hver eneste uke og rangert som en av de største kjendisene i Norge. Dette er ikke unikt for Norge, men trender vi ser over hele verden. «Vanlige» folk kan nå kommunisere og bygge merkenavnet sitt ved hjelp av litt talent og riktig bruk av sosiale medier, og dette gjør at store kjendiser må begynne å tenke utradisjonellt for å nå samme antall mennesker som før.

Under finner du en video av en gutt som heter Dave, han har siden 2007 vært aktiv på youtube og bygget seg opp en enorm fanbase. Jeg har fulgt han siden sent 2007 og det har vært ekstremt interessant å se hvordan ting har utviklet seg. Dave lager musikkvideoer hvor han selv står for produksjon av musikk og video. Ofte parodier på populære musikkvideoer eller sanger som handler om kjente mennesker fra YouTube eller musikkindustrien.

Over en periode på over 1 år har Dave laget sanger om Miley Cyrus som de fleste sikkert kjenner best som Hannah Montana, dette etter at han fikk tak i en full størrelse pappfigur av henne. De som følger Dave elsket videoene og flere av dem har hatt flere millioner visninger, videoen under er fra i fjor og bygger opp til poenget mitt med dette innlegget som jeg kommer til litt lengere nede.

Filmen over har 2,8 millioner visninger og 19 800 kommentarer.

Nå har det seg slik at Miley snart har premiere på sin første «seriøse» film i USA disse dager, og da er det få ting som teller mer for åpningstallene første helgen enn mest mulig eksponering av skuespillerene og filmen. Det virker som Miley jobber noen svært smarte fyrer, for de så nemlig på den enorme verdien det ville ha å linke Dave og Miley sammen. Det er troverdig (han har snakket og synget om henne i flere år), han har et stort community rundt seg (over 840 000 abonnerer på youtube kanalen hans) og han når en målgruppe de sliter med å nå ut til og engasjere.

Filmen over ble lagt ut i går kveld og har allerede over 250 000 visninger, og sendes allerede rundt på Twitter, Facebook og via epost.

Med få grep og svært lite penger har Miley klart å nå ut til en helt ny målgruppe, hun har fått «kred» for å ta sosiale medier på alvor og viser at hun er en sporty jente med humor som ikke tar seg selv for høytidelig.

I mine øyne er dette et perfekt eksempel på hvordan man skal håndtere og ta i bruk sosiale medier i forhold til markedsføring av film eller musikk. Det er gjort på en ekstremt gjennomført måte hvor begge parter vinner. Og det beste av alt: Det er ekte, transparent og underholdende.

Hva synes du?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.