Det er nesten et halvt år siden vi i Creo (nå DIST) begynte å jobbe med MatPrat og hvordan vi kunne hjelpe MatPrat med å posisjonere seg enda tydligere på digitale flater. MatPrat ønsker å gå i tettere dialog – de ønsker å lære og å lære bort,
de er matentusiater som ønsker å formidle og at andre skal formidle
matglede og inspirasjon. De hadde et behov for å møte målgruppene sine bedre, og på nye steder.

Målet var å finne en løsning hvor MatPrat scoret høyere på søkemotorene, åpnet litt mer opp for det norske folket, lot de engasjere seg i matoppskrifter og matglede samtidig som MatPrat knyttet enda tettere båndt mot matbloggere?

Det ble etterhvert veldig tydelig at MatPrat burde skape et matbloggsamfunn hvor man enkelt og oversiktig kan finne oppskrifter og bli inspirert av mennesker som elsker å lage, spise og formidle mat. 

Arbeidet med å designe et bloggsamfunn, finne riktige bloggere og samarbeide med rundt lanseringen og finne riktig teknologi begynte – og det var en svært spennende periode med mye hardt arbeid, diskusjoner og ikke minst svært lærerikt.

Vi valgte ut 7 bloggere som vi mente fremhevet kvalitet, matglede og som ville inspirere andre til å dele sine matopplevelser. Vi fikk også ansatte til å opprette sine egne blogger, markedssjefen Tonje, matentusiasten Oda og sjefen selv Anne Mari fikk alle sin egen blogg, lært opp i hvordan man blogger samt fikk bistand til hva slags innhold de burde fokusere på å dele med verden.

Ved å la MatPrat selv blogge, ikke som merkevaren – men som personlighetene til sentrale deler av MatPrat, føler vi at vi åpner opp MatPrat enda mer for dialog.

Snorre og Eivind hos oss har gjort en fantastisk jobb med å designe en vakker forside som på en strukturert måte viser frem de viktigste elementene man trenger i et levende bloggsamfunn. På toppen har vi Oda sitt siste fremhevede innlegg som kan ta for seg alt fra praktisk informasjon, til gode matoppskrifter. Deretter har vi de 7 utvalgte bloggerene som sikrer høy kvalitet for de som besøker samfunnet for første gang, deretter har vi de sist publiserte blogginnleggene og til slutt personlige anbefalinger fra vennene dine som har «likt» innlegg via Facebookknappen.

Vi trekker også frem ukens innlegg, som skal gi annerkjennelse til bloggeren som blir valgt ut – samtidig som det skal inspirere andre til å jobbe mot en slik annerkjennelse. Vi har også 2 kampanjebokser hvor vi kan vise frem viktig informasjon, konkurranser eller andre ting som kan skape engasjement.

Teknologien i bunn er WordPress hvor vi har aktivert multisite, med BuddyPress innstallert på toppen for å gi muligheten for å bli venner med bloggere, sende internmeldinger etc.

Vi har valgt å lansere bloggsamfunnet i 2 deler. Første del er en rekrutteringskampanje hvor vi oppfordrer mennesker som allerede følger MatPrat i egne kanaler til å opprette blogg og dele matoppskrifter, del to vil være for å skape trafikk til bloggsamfunnet via kjøpte og fortjente kanaler.

Første dagen besøkte over 8000 mennesker bloggsamfunnet, og litt over 1800 mennesker besøkte forsiden – en svært god start. Det kom også godt over 80 nye bloggere til samfunnet iløpet den første uken, og flere bloggere har omtalt portalen positivt i sine blogger.

Nå gjenstår det bare å se hvordan samfunnet selv ønsker å vokse frem, og stimulere aktive brukere til å skape godt innhold. Vi og MatPrat er også veldig åpne for tilbakemeldinger og innspill – da dette er en storsatsning for MatPrat som vi videreutvikle seg fremover i harmoni med brukerene sine, og deres ønsker.

Dette har vært (og er) et utrolig spennende og utfordrende prosjekt å være delaktig i. Vi har virkelig fått brukt alle deler av kommunikasjonsspekteret og hele DIST har stått hardt på for å få levere et produkt av høy kvalitet. Vil også gi kred til Bootstrap som har tilrettelagt det tekniske i bunnen, samt hoster løsningen for MatPrat.

Har du spørsmål er det bare å fyre løs i kommentarfeltet, så svarer jeg fortløpende på det jeg kan.

Besøk Matbloggerene her.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.