Denne e-posten ble først sendt ut til min epostliste 3 mai 2013.

Hei, følte for å skrive til deg i kveld. Det var så lenge siden jeg hadde gitt lyd fra meg, og jeg koser meg alltid når jeg skriver til epost listen min.

Det er stille rundt meg, sønnen min sover trygt i rommet ved siden av og John Mayer holder meg med selskap mens fingrene fyker over tastene. Livet er bra.

I kveld har jeg lyst til å dele mine tanker rundt det jeg kaller «skjerm tid» med deg. Fordi det er noe jeg har valgt å fokusere på i det siste, og det har gitt meg veldig mye i forhold til overskudd og fokus.

Jeg tror vi alle kan være enig i at vi bruker for mye tid foran skjermer. Laptop, maskin på jobb, tv’en og ikke minst – mobiltelefonen. Hver gang vi har tid til overs, så hiver vi oss over en skjerm og lar oss underholde på en eller annen måte.

Vi setter agenda. Vi bestemmer oss for å sjekke ut sosiale medier, lese nyheter eller se en YouTube film. Vi gir aldri oss selv tid og mulighet til å la kropp og sinn selv bestemme agendaen. Vi er for dårlige til å la tankene strømme inn over oss, helt av seg selv. Det er alltid noe som underholder, og det synes jeg er en uting.

Jeg har derfor de siste månedene bestemt meg for å se hva som skjer når jeg ikke er så mye foran skjermen. Jeg har gjort 2 enkle, med harde, grep.

1. Jeg ser ikke på noen skjermer før jeg sitter foran pulten på kontoret. Altså ingen sosiale medier, ingen nyheter, ingen epost – før jeg sitter foran maskinen på kontoret.

2. En time før leggetid legger jeg fra meg skjermene, og leser heller en bok eller enda bedre, snakker med min kjære.

Effekten av dette har vært fantastisk. Jeg er mye mer i kontakt med meg selv, hvordan jeg har det og hvordan jeg vil ha det. Jeg er mindre sliten og stresset og det beste av alt – mer kreativ!! Hodet får prosessert alle tankene som trengs å tas tak i.

Mer overskudd og fokus. Utrolig deilig!

Det er kropp og sinn som selv setter agendaen, ikke meg.

Jeg utfordrer deg til å gjøre det samme de neste 2 ukene, for så å skrive tilbake til meg hvordan det føltes.

Gleder meg til å lese 🙂

Ha en fin kveld, og en fantastisk helg!

– Thomas

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.