Jeg har akkurat vært på en sesjon på SXSW hvor Brian Chesky som er en av gründeren bak AirBnb ble intervjuet av en journalist fra Fortune. Fyren var utrolig karismatisk fyr, full av spennende og inspirerende tanker rundt det å bygge kultur, stamme og et selskap.

For dere som ikke kjenner AirBnb så er det en nettside hvor man kan leie, og leie ut, leiligheten til fremmede. Brian fortalte at i går var det 60 000 overnattinger i over 170 land via tjenesten deres – det er ikke noe annet en imponerende.

Det viktigste man har i et selskap er ansatte og brukere, i den rekkefølgen. Derfor er kultur ekstremt viktig. Hvis de ansatte er stolte av å jobbe der, smitter dette over til brukerene og skaper synlighet, lojalitet og merkevare.

Brian delte også at det ikke er smart å fokusere på hva «alle» brukerne vil, men fokusere på de brukerene som virkelig elsker deg – og følge hva de ønsker. Er det noen få som elsker deg, er sjansen relativt stor for at det finnes flere av dem, som enda ikke har oppdaget deg.

Han mener også at man ikke skal fokusere på hva man «vinner spillet» av, men heller fokusere på det du selv føler er riktig. Skap et sted hvor du elsker å gå på jobb, ikke et sted hvor du tror du vil bli fort rik.

Han avslutter med at det ikke er ting, men opplevelser som man husker når man ser tilbake på livet. Skap derfor tjenester som folk trenger, men som skaper opplevelser.

Som en leder er det viktig å forstå, og leve, merkevaren sin. Brian har derfor ikke et hjem, men leier leiligheter på AirBnb og flytter til et nytt sted hver uke.

Det kaller jeg living the brand.

Jeg kunne ikke vært mer enig med Brian. Det er kultur, stamme og historiefortelling som er viktig når man skal bygge et selskap. Gjør man det, kommer både vekst og økonomi etter.

Bygg noe du gleder deg til å gå til hver eneste dag, så vil både brukere og vekst komme.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.