Foto: Agnete Brun/Euforia Film
Foto: Agnete Brun/Euforia Film

Det er ikke ofte jeg anbefaler filmer, og ihvertfall ikke norske filmer. Men Kongen av Bastøy er en film jeg mener alle burde se, den griper tak i deg fra første scene og slipper deg ikke før rulleteksten glir over lerrete.

Jeg er ikke, og ønsker heller ikke bli en filmanmelder – anbefaler derfor å lese Montages sine tanker rundt filmen.

Jeg ønsker bare å formidle at det er en film som er av en helt annen klasse enn de aller fleste norske filmene jeg har sett, og skuespiller prestasjonene er av ypperste klasse. I tillegg er lyden, musikken og filteret brukt helt fantastisk og får deg virkelig til å glemme at du sitter i en kinosal.

Historien forteller om livene til guttene på et opdragelsesanstalt for forsømte Gutter på 1900 tallet og er basert på faktiske hendelser.

Filmen er sterk og belyser en del av den Norske historie vi bør skamme oss over, jeg håper filmen får annerkjennelsen og seertallene den fortjener.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.