Vi ser en interessant trend hos de «store» som er aktive på sosiale medier i USA, de har begynt å trekke seg litt tilbake – begynt å være litt mindre aktive og synlige. De har rett og slett blitt for sosiale i sosiale medier.


Foto: HowardGr

Bildet over er av Gary Vaynerchuck og Chris Brogan – begge er mine forbilder. Iløpet av de siste 2 ukene har begge 2 gått ut offentlig og fortalt at det blir for mye å håndtere alt, og at de må omprioritere. Begge får enorme mengder epost, henvendelser, kommentarer og retweets og det har nå blitt såpass mye at det ikke er håndterbart. Problemet med sosiale medier er jo troverdighet og åpenhet, og det blir da vanskelig å la noen andre håndtere dette for de.

Jeg kjenner meg veldig igjen i problemstillingene, selvom jeg opplever de i mye mindre skala. Det å alltid skal være tilgjengelig, alltid svare raskt på epost og replies kan til tider være ekstremt stressende og tidkrevende. Og som Chris Brogan sier, i tillegg til alt dette skal man jo få gjort noe jobb.

For selvom det å være tilgjengelig og sosial er en viktig del av hverdagen til vi som er aktive og «lever» av sosiale medier, er det jo ikke her man tjener penger til brød og tak over hodet. Det gjøres ved å jobbe med kunder som vil at skal gjøre for dem, det du deler gratis hver dag med alle som følger deg.

Et annet viktig poeng de har er at når man får såpass høyt trykk og stor arbeidsmengde er det vanskelig å «fylle på» med kunnskap. Alle forventer at du kan det nyeste, beste, kuleste – men i realiteten sliter du bare med å holde hodet over vann i forhold til forespørsler og og spørsmål.

Det handler om balanse, en indre ro i en travel hverdag

Selv skal jeg ha fokus på å finne den perfekte balansen, noe jeg er på god vei til å finne. Slik at jeg kan nyte jobben jeg elsker, samtidig som jeg prioriterer og har kvalitetstid sammen med de som jeg elsker – og som elsker meg.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.