http://www.flickr.com/photos/shadowgate/2636373565/sizes/o/in/photostream/
Foto: Some rights reserved by Shadowgate

For et par uker siden var jeg i Skottland på pressetur (les betalt tur) sammen med 2 andre bloggere (Ulrikke og Annette). Det var en svært hyggelig tur hvor jeg fikk se mye av Edinburg, spist god mat og ble bedre kjent med hyggelige mennsker – men før jeg forteller mer om det vil jeg gjerne se på turen og gjennomføringen fra markedsføringsøyne.

Denne type turer er slike man spanderer på journalister for at de skal få mulighet til å besøke byen/landet man representerer og at de forhåpentligvis skriver masse positivt om det når man kommer hjem. Fra minuttet vi landet på flyplassen til vi gikk ut av taxien på vei til flyet som skulle ta oss hjem igjen var fullstappet med ting vi skulle oppleve, nesten for mange. Spesiellt med tanke på at det var bloggere de hadde med seg, ikke vanlige journalister. Heldigvis var de flinke til å tilpasse seg tilbakemeldingene vi ga dem – noe som ga oss mye mer frihet enn først planlagt.

Jeg tror det er veldig riktig av Visit Scotland å bruke bloggere for å nå nøye målgrupper, men jeg tror de må tilpasse disse presseturene litt for at det skal fungere optimalt. Dagen jeg likte best var dagen jeg var nogenlunde fri, men hadde en svært velinformert guide tilgjengelig som kunne assistere meg om jeg lurte på noe eller trengte annen hjelp.

Alt i alt var turen svært vellykket, og både jeg og jentene jeg reiste med koste seg, men det mest takket være tilpasningsdyktige og karasmatiske vertinner (Katy og Kirsty) istedet for tettpakket program og veldig pressevri på det hele.

Nå til mine tanker rundt Skottland og hva jeg opplevde.

Jeg trives veldig med å reise – elsker å se nye steder, møte nye mennesker og lære om historien til landene jeg besøker. Så en slik reise om dette er midt i blinken for meg, særlig siden jeg er veldig glad i britiske mennesker som er veldig åpne og hyggelige.

Reisen til Skottland

Det er ikke langt til Skottland, ikke mer enn en og en halv time med fly. Turen over gikk smertefritt og det er veldig enkelt å få tak i taxi etc som kan kjøre deg de 20 minuttene det tar inn til sentrum av Edinburgh.

Overnatting

Vi bodde på hotellet The George Edinburgh som var et hotell med svært høy standard. De ansatte var svært serviceinnstilte, frokosten smakte nydelig og rommene var både pene og rene. Hotellet lå rett i hovedgaten i Edinburgh og det var enkelt å finne tilbake etter at man hadde vandret et par timer rundt i byen.

Opplevelser

Som jeg nevner over så hadde vi et veldig tett program, så vil ikke fortelle om alt vi opplevde, men vil dra frem et par ting jeg koste meg ekstra med. Første dagen besøkte vi Edinburgh College of Art hvor jeg i nesten 2 timer fikk lov til å sitte i en ring og prate med rundt 8 studenter som brukte kommunikasjon til å formidle kunsten sin – ekstremt spennende, lærerikt og interessant. Dagen etterpå fikk jeg en personlig whiskey guide som lærte meg masse om skotsk whiskey på The Scotch Whiskey Experience uten at jeg følte meg som en dum turist, jeg fikk til og med finne hva slags whiskey som passer min palett. Siste dagen var jeg innom underjordiske gater fra 17 hundre tallet kalt Mary King’s Close som var både småskummelt (de blandet inn spøkelseshistorier) og interessant (de lærte oss mye om hvordan hverdagen var under den tiden).

Natur og arkitektur

Skottland er ekstremt vakker. Det å stå på toppen av slottet i Skottland og se utover kysten, fjellene og dalene var en mektig opplevelse. I forhold til arkitektur så anbefaler jeg alle å besøke gamlebyen i Skottland – hvor du finner smale gamle gater, vakre bygninger og hyggelige mennesker i gatene.

Konklusjon

Skottland er absolutt et sted jeg kan anbefale alle å ta en tur til – både hvis du reiser med familie, kjæreste eller vennegjeng. Det er masse å oppleve, masse å se og mange hyggelige mennesker å møte.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.