For en god stund siden fikk jeg en henvendelse av Lenovo sitt PR byrå i Norge om jeg ville teste deres nye maskin ThinkPad X1 Carbon. Nå har jeg lekt med den i over 2 måneder og har samlet noen tanker i denne bloggposten om hva jeg synes.

Jeg sitter normalt på en Mac og er strålende fornøyd med det, så jeg var ekstra spent på hvordan det var å nå skulle prøve å jobbe på en Windows maskin. Jeg må innrømme at jeg fortsatt kommer til å holde meg til Apple sitt operativsystem, men synes det var urettferdig og dømme maskinen kun ut i fra det. Da hvilket OS man foretrekker er såpass inviduelt.

Selve maskinen var jeg svært fornøyd med. Det første jeg vil dra frem er tastaturet, som er lett å skrive på og føles behagelig å sitte med over lengre tid. Touchpaden fungerer også greit, og jeg er usikker på om den røde «musen» midt på tastaturet var der som er spøk (selvom den er herlig nostalgisk) eller om de forventer at folk fortsatt bruker den.

Skjermen er digg, og jeg ble fort komfortabel med at det var touch på den. Det fungerer veldig bra når man sitter med Windows 8. Skjermen kan også bøyes helt ned som var digg om man skulle bare bruke touch eller se en video i sofaen.

Batteritiden var grei, fungerte med en dags bruk. Mer trenger jeg ikke. Det er det samme som mac’en min. Hele maskinen føles veldig solid, og jeg ble påminnet om hvor mye jeg digger det klassiske ThinkPad designet.

Screenshot 2014-09-30 10.13.24

Alt i alt er den er bra maskin, og en jeg absolutt ble fort vant med å jobbe fra. Er du glad i Windows så er dette helt klart en maskin man vil trives med.

 

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.