«Alle» har iPhone fortiden, folk ser nesten rart på deg om du ikke har en iPhone eller HTC. Jeg var derfor litt nysjerrig på hvordan de andre mobilene hadde utviklet seg de siste årene (etter at jeg ble iPhone frelst) og spurte mine venner hos Netcom om jeg kunne leke med en ny og spennende telefon en ukes tid.

Ikke mange dagene etterpå fikk jeg levert en flunkende ny (og lekker) Blackberry Bold 9900 på kontoret. Jeg hadde store forventninger da jeg har hørt mye bra om Blackberry.

Dette var forøvrig Blackberry sin første telefon med touchscreen og tastatur, noe jeg synes fungerte bra. Den er kjapp, brukervennlig – men passer nok mest for folk som sender mye mail og typisk business telefon.

Sammenlignet med iPhone er det absolutt ikke en multimedia-telefon, ihvertfall ikke på samme måte. Alt føles litt mer knotete i forhold til å se og oppleve media – men det er absolutt ikke dårlig.

Jeg følte at jeg skrev raskere på Blackberry’en enn iPhonen, og ting som å svare epost gikk mye raskere – og jeg følte meg mer effektiv. En annen fordel er at man får kalender etc på hjemskjermen, noe som gir meg mer oversikt.

Batteritiden er også helt overlegen i forhold til iPhone, og jeg ladet knapt Blackberryen i testperioden. Utrolig imponert, hadde glemt hvordan det føles å ikke tenke på lading hver 8’ende time.

Alt i alt likte jeg Blackberryen som en jobbetelefon, men sammenlignet med iPhone er det alikevel ikke noen tvil om jeg velger den før Bold’en som min brukstelefon.

Den generelle brukeropplevelsen på iPhone føles mye lettere, mer naturlig og den er gøy å bruke. En Blackberry med iOS, det hadde vært noe det! Hehe..

Så, for dere som ikke ønsker å ha en iPhone – jeg kan trygt anbefale Blackberry, og modellen jeg brukte dekker de aller fleste behov.

Takk til Netcom for lånet!

Hvilken telefon ville du valgt om du ikke kunne velge iPhone?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.