Når jeg for litt over 2 ukers siden endelig fikk min iPad var jeg innstilt på at den skulle erstatte min vanlige laptop. Jeg solgte derfor laptopen min dagen etter, men beholdt min iMac 27″ som arbeidsmaskin på kontoret.

Tanken var derfor å bruke iPad hjemme og på reise til epost, web og holde foredrag og en tradisjonell PC på kontoret til tyngre oppgaver som photoshop, programmering og lage foredrag.

Nå, litt over 2 uker senere, kunne jeg ikke vært mer fornøyd med løsningen. Ikke bare har iPad’en en helt fantastisk batteritid på godt over 11 timer, men den er også perfekt til å håndtere epost og kalender. Den er også bedre å surfe på enn en vanlig laptop og når jeg i tillegg har tilgang til CRM og prosjektstyring via iPad applikasjoner blir opplevelsen komplett.

Jeg kommer ikke til å gå tilbake til en laptop og tar meg selv i å bruke iPad’en mer på kontoret også, til å notere på i notatmøter, sjekke epost i en mye mer behagelig stilling og høre på musikk via.

Jeg kan trygt anbefale den som et arbeidsverktøy. Jeg har til og med laget et foredrag på farten mellom Oslo og Kristiansand via Keynote og det i seg selv er grunn nok for meg til å beholde den.

iPad’en er perfekt for meg, og jeg kommer ikke til å savne laptopen min.

18 thoughts on “iPad vs Laptop

 1. Hei
  Mye enig med Deg. Men jeg får meg ikke til å “kaste”ut Macbook, eller Dell min. Til det er jeg nok litt for inngrodd i Mac / PC verden enda. Jeg har også brukt iPaden i vel 14 dager nå, og liker den meget bra. Men det er jo en del begrensniner i form mulighet til å koble til f.eks. minnepinne etc.. Etter å ha fulgt Deg på nettet en tid, gjennom sofaprat, blogg etc. jobber vel vi litt forskjellig. Jeg jobber nok mer med hardware på Mac / Pc men er også mye innom dette med sosiale mediaer – som gir meg en god del input i hverdagen. Jeg er nok enda for avhengig av å kunne dra en del data meg meg rundt om. Men jeg ser frem til en videre utvikling av iPad og apper til den. Min favoritt så lang er Things, som Dere omtalt i siste sofaprat. Ser det nødvendig å lære meg KeyNote og få den over på iPad.

 2. Hei
  Mye enig med Deg. Men jeg får meg ikke til å “kaste”ut Macbook, eller Dell min. Til det er jeg nok litt for inngrodd i Mac / PC verden enda. Jeg har også brukt iPaden i vel 14 dager nå, og liker den meget bra. Men det er jo en del begrensniner i form mulighet til å koble til f.eks. minnepinne etc.. Etter å ha fulgt Deg på nettet en tid, gjennom sofaprat, blogg etc. jobber vel vi litt forskjellig. Jeg jobber nok mer med hardware på Mac / Pc men er også mye innom dette med sosiale mediaer – som gir meg en god del input i hverdagen. Jeg er nok enda for avhengig av å kunne dra en del data meg meg rundt om. Men jeg ser frem til en videre utvikling av iPad og apper til den. Min favoritt så lang er Things, som Dere omtalt i siste sofaprat. Ser det nødvendig å lære meg KeyNote og få den over på iPad.

 3. Sier meg veldig enig med deg Thomas, men det er vel ingen hemmelighet 😉 Eneste er at jeg ikke får brukt den i så stor grad enda, fordi jeg ikke har koblet den opp mot en amr. iTunes-konto enda. Men; kommer det et innlegg. Fra deg med tips og triks ift iPad’n da? Favorittapps og slikt feks. Jeg har jo ikke hatt iPhone i forkant så jeg merker at det er en liten jungel av apps å søke i….

 4. Sier meg veldig enig med deg Thomas, men det er vel ingen hemmelighet 😉 Eneste er at jeg ikke får brukt den i så stor grad enda, fordi jeg ikke har koblet den opp mot en amr. iTunes-konto enda. Men; kommer det et innlegg. Fra deg med tips og triks ift iPad’n da? Favorittapps og slikt feks. Jeg har jo ikke hatt iPhone i forkant så jeg merker at det er en liten jungel av apps å søke i….

 5. Sier du det altså? Hm, ser ikke helt for meg at iPaden kan erstatte bærbar PC, men jeg har ikke testet iPad skikkelig ennå. Ser for meg hurtigskriving og behandling av flere dokumenter samtidig vil by på utfordringer på iPaden. Blir spennende å se, 3G versjonen er på vei i posten… 🙂

 6. Sier du det altså? Hm, ser ikke helt for meg at iPaden kan erstatte bærbar PC, men jeg har ikke testet iPad skikkelig ennå. Ser for meg hurtigskriving og behandling av flere dokumenter samtidig vil by på utfordringer på iPaden. Blir spennende å se, 3G versjonen er på vei i posten… 🙂

 7. Fint at den passer til ditt arbeid 🙂 Har selv testet iPad og kan ikke se at den kan erstatte bærbare PC i min jobb.

  Hvis jeg kunne brukt Microsoft Office og gjort notater via en penn hadde iPaden vært perfekt for meg også men slik den er i dag blir den kun “kjekt å ha”. Regner med at de fleste, i jobbsammenheng, har behov for å gjøre notater når man er utenfor kontoret.

 8. Fint at den passer til ditt arbeid 🙂 Har selv testet iPad og kan ikke se at den kan erstatte bærbare PC i min jobb.

  Hvis jeg kunne brukt Microsoft Office og gjort notater via en penn hadde iPaden vært perfekt for meg også men slik den er i dag blir den kun “kjekt å ha”. Regner med at de fleste, i jobbsammenheng, har behov for å gjøre notater når man er utenfor kontoret.

 9. Er delvis enig, men kan se hvorfor det fungerer fint for deg. På grunn av mangel på mulittasking vil aldri arbeidsflyten på ipad bli bra nok. Håper dette skal forbedre seg når det kommer støtte for det. Savner også mange programmer, men det kommer vel. Men jeg er enig med deg i at den er rett og slett genial til prosjektstyring og notater, og ical og things er jo livsnødvendinge. Når det gjelder e-post så fungerer den greit for min del til lesing, organisering og enkle svar, men som designer og utvikler sender jeg veldig ofte filer på e-post, og da er en ofte avhengig av å ha mbp i umiddelbar nærhet. Jeg kommer nok til å fortsatt dra på macbooken, men til møtebruk, enkel surfing og livsflyt er denne genial, og den gir meg muligheten til å legge igjen mbpen på jobben veldig mye oftere enn før.

 10. Er delvis enig, men kan se hvorfor det fungerer fint for deg. På grunn av mangel på mulittasking vil aldri arbeidsflyten på ipad bli bra nok. Håper dette skal forbedre seg når det kommer støtte for det. Savner også mange programmer, men det kommer vel. Men jeg er enig med deg i at den er rett og slett genial til prosjektstyring og notater, og ical og things er jo livsnødvendinge. Når det gjelder e-post så fungerer den greit for min del til lesing, organisering og enkle svar, men som designer og utvikler sender jeg veldig ofte filer på e-post, og da er en ofte avhengig av å ha mbp i umiddelbar nærhet. Jeg kommer nok til å fortsatt dra på macbooken, men til møtebruk, enkel surfing og livsflyt er denne genial, og den gir meg muligheten til å legge igjen mbpen på jobben veldig mye oftere enn før.

 11. Interessant lesing. Selv har jeg ikke hatt fingrene i en iPad enda, men jeg har heller ikke hatt fingrene i en iPhone, så jeg regner ikke med at den store iPad dagen min kommer.

  Allikevel kjenner jeg meg igjen av deler av det du sier. Jeg tar meg selv i å stadig vekk surfe rundt med telefonen min, men savner ofte litt skjermstørrelse. Tenker nok at når det kommer en Android-basert konkurrent til iPaden at jeg også er i samme situasjon som deg.

  Jobbmessig blir det nok litt værre, da jeg er avhengig av PCen min på arbeidsplassen. Timeføring og logging foregår gjennom citrix, og det er ikke sjelden at vi trenger litt cdbrenning / andre bootdisk-makere, og dessuten veldig mye windows-spesifikk programvare.

 12. Interessant lesing. Selv har jeg ikke hatt fingrene i en iPad enda, men jeg har heller ikke hatt fingrene i en iPhone, så jeg regner ikke med at den store iPad dagen min kommer.

  Allikevel kjenner jeg meg igjen av deler av det du sier. Jeg tar meg selv i å stadig vekk surfe rundt med telefonen min, men savner ofte litt skjermstørrelse. Tenker nok at når det kommer en Android-basert konkurrent til iPaden at jeg også er i samme situasjon som deg.

  Jobbmessig blir det nok litt værre, da jeg er avhengig av PCen min på arbeidsplassen. Timeføring og logging foregår gjennom citrix, og det er ikke sjelden at vi trenger litt cdbrenning / andre bootdisk-makere, og dessuten veldig mye windows-spesifikk programvare.

 13. For en sånn “enkel” jobb som du har fungerer nok iPad helt utmerket. Med enkel mener jeg at jobben du har ikke krever all verden av programvare for at du skal få gjort den. For meg derimot som programmerer er en iPad fullstendig ubrukelig til å gjøre primæroppgavene mine på.

  @senikk @adroia

 14. For en sånn “enkel” jobb som du har fungerer nok iPad helt utmerket. Med enkel mener jeg at jobben du har ikke krever all verden av programvare for at du skal få gjort den. For meg derimot som programmerer er en iPad fullstendig ubrukelig til å gjøre primæroppgavene mine på.

  @senikk @adroia

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.