Denne uken lanserte Apple noe helt nytt og i mine øyne revolusjonerende produkt. Nemlig en datamaskin som er perfekt for mennesker med mindre datakunnskaper som kun ønsker en enkel måte å surfe, skrive epost, høre på musikk, se på bilder og se video på.

Veldig mange skriker høyt om mangel på kamera, flash-støtte og multitasking og Apple sin policy på å være streng på programmer de slipper til maskinen. De som klager er som oftest tekno geeks eller tekno journalister som bruker mye tid med tekniske duppeditter. Det de ikke innser er at de denne gangen ikke er målgruppen i det hele tatt, men bare et naturlig verktøy for å få nok vanlige mennesker til å bruke platen.

Jeg vil gå så langt at jeg ser fremtidens datamaskiner i iPad. Hvis vi kunne gå tilbake å laget en datamaskin helt fra nytt igjen, så tror jeg vi ville endt opp med iPad. Den er lett og naturlig å bruke, du kan innstallere programmer med et tastetrykk og har 90% av funksjonaliteten man trenger i en datamaskin.

Denne platen er til barn, mødre, folk som ikke er spesiellt interessert i teknologi.. de vil bare at ting skal funke.

Jeg kommer til å bytte ut laptopen min med en iPad, den har alt jeg trenger når jeg er ute. Jeg kan skrive epost, surfe og vise presentasjoner og mer enn det trenger jeg ikke. Hjemme vil jeg ha en iMac 27″ som jeg kan gjøre litt tyngre ting på som redigering av bilder og videoer.

Kommer du til å kjøpe en iPad og eventuelt hvorfor?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.