Denne uken lanserte Apple noe helt nytt og i mine øyne revolusjonerende produkt. Nemlig en datamaskin som er perfekt for mennesker med mindre datakunnskaper som kun ønsker en enkel måte å surfe, skrive epost, høre på musikk, se på bilder og se video på.

Veldig mange skriker høyt om mangel på kamera, flash-støtte og multitasking og Apple sin policy på å være streng på programmer de slipper til maskinen. De som klager er som oftest tekno geeks eller tekno journalister som bruker mye tid med tekniske duppeditter. Det de ikke innser er at de denne gangen ikke er målgruppen i det hele tatt, men bare et naturlig verktøy for å få nok vanlige mennesker til å bruke platen.

Jeg vil gå så langt at jeg ser fremtidens datamaskiner i iPad. Hvis vi kunne gå tilbake å laget en datamaskin helt fra nytt igjen, så tror jeg vi ville endt opp med iPad. Den er lett og naturlig å bruke, du kan innstallere programmer med et tastetrykk og har 90% av funksjonaliteten man trenger i en datamaskin.

Denne platen er til barn, mødre, folk som ikke er spesiellt interessert i teknologi.. de vil bare at ting skal funke.

Jeg kommer til å bytte ut laptopen min med en iPad, den har alt jeg trenger når jeg er ute. Jeg kan skrive epost, surfe og vise presentasjoner og mer enn det trenger jeg ikke. Hjemme vil jeg ha en iMac 27″ som jeg kan gjøre litt tyngre ting på som redigering av bilder og videoer.

Kommer du til å kjøpe en iPad og eventuelt hvorfor?

81 thoughts on “iPad kommer til å forandre alt

 1. Kjekt at du er så positiv til iPaden 🙂 For det er nemelig jeg også! Jeg skal ha meg en iPad uansett. Gleder meg til å bruke denne på jobbe. Skrive inn avtaler og kontakter på den når vi sitter på møte. Hvor de andre tar opp sine kjedelige avtalebøker. kan jeg leke med fingrene mine over den fine 10" skjermen. Gleder meg til å ha underholdning på bussen. Nå kan jeg dele filmen til sidemannen også uten at "bildet" blir for lite. Gleder meg til å spille spill med mine venner og familie sammen på en stk iPad hvor alle kan få plass rundt den. Gleder meg til morningene når jeg drikker kaffi og leser avisen på iPaden. Gleder meg til å kunne vise fram mine presentasjoner/bilder og filmer til mennesker. Gleder meg til å bruke iPaden som "digitalfotoramme" når den står på lading… osv….

 2. Kjekt at du er så positiv til iPaden 🙂 For det er nemelig jeg også! Jeg skal ha meg en iPad uansett. Gleder meg til å bruke denne på jobbe. Skrive inn avtaler og kontakter på den når vi sitter på møte. Hvor de andre tar opp sine kjedelige avtalebøker. kan jeg leke med fingrene mine over den fine 10" skjermen. Gleder meg til å ha underholdning på bussen. Nå kan jeg dele filmen til sidemannen også uten at "bildet" blir for lite. Gleder meg til å spille spill med mine venner og familie sammen på en stk iPad hvor alle kan få plass rundt den. Gleder meg til morningene når jeg drikker kaffi og leser avisen på iPaden. Gleder meg til å kunne vise fram mine presentasjoner/bilder og filmer til mennesker. Gleder meg til å bruke iPaden som "digitalfotoramme" når den står på lading… osv….

 3. Jeg er enig med deg i at de som er mest opptatt av at iPad blir en flopp er helt utenfor målgruppen. Jeg tror iPad er genialt for alle de som egentlig ikke trenger noe avansert, de som uansett bare syns mulittasking er rotete og uforståelig. De som har vært mest ivrige på iPaden trodde nok at den ble laget for dem, mens den strengt talt er laget for noen andre.

  Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å skaffe meg en slik, men jeg vet om mange som sikkert kunne hatt stor glede av den. Og det er nok primært de som som sliter med ting som rett og slett er blitt for avansert for deres behov.

 4. Jeg er enig med deg i at de som er mest opptatt av at iPad blir en flopp er helt utenfor målgruppen. Jeg tror iPad er genialt for alle de som egentlig ikke trenger noe avansert, de som uansett bare syns mulittasking er rotete og uforståelig. De som har vært mest ivrige på iPaden trodde nok at den ble laget for dem, mens den strengt talt er laget for noen andre.

  Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å skaffe meg en slik, men jeg vet om mange som sikkert kunne hatt stor glede av den. Og det er nok primært de som som sliter med ting som rett og slett er blitt for avansert for deres behov.

 5. Pst, åssen skal du få brut IPad'n til fotoramme samtidig som du lader, når den ikke kan multitaske? 🙂

  Mangel på multitasking gjør at du f.eks ikke kan lytte til musikk samtidig som du surfer, Du må lukke tweetdeck for å sjekke epost, etc.
  Det er ikke rare greiene av multitasking man trenger, men de små tingene gjør at den *trolig* vil føles treig å jobbe med.

  Men når det er sagt, jeg skal nok ha en slik, har masse ideer om bruk :=)

 6. Pst, åssen skal du få brut IPad'n til fotoramme samtidig som du lader, når den ikke kan multitaske? 🙂

  Mangel på multitasking gjør at du f.eks ikke kan lytte til musikk samtidig som du surfer, Du må lukke tweetdeck for å sjekke epost, etc.
  Det er ikke rare greiene av multitasking man trenger, men de små tingene gjør at den *trolig* vil føles treig å jobbe med.

  Men når det er sagt, jeg skal nok ha en slik, har masse ideer om bruk :=)

 7. Jeg kommer uten tvil til å kjøpe denne, ja. Grunnen? Med iPhone aktig OS vil den være raskere og bruke mindre strøm enn med fullt OS X, så det er smart at den har det. Du har tilgjengelig en hau med underholdning, så den er fin å ha med seg steder der du ikke har tilgang til internett…
  For ikke å snakke om en ting jeg kom på i går; Den har alt av apps du finner på iPhone, å det finnes Remote Desktop programmer der, så du kan faktisk få OS X, multitasking og flash på den med bare noen få touch!
  Også har den jo en Apple-logo på baksiden! De kunne ikke gjordt den mer perfekt etter min mening…

 8. Jeg kommer uten tvil til å kjøpe denne, ja. Grunnen? Med iPhone aktig OS vil den være raskere og bruke mindre strøm enn med fullt OS X, så det er smart at den har det. Du har tilgjengelig en hau med underholdning, så den er fin å ha med seg steder der du ikke har tilgang til internett…
  For ikke å snakke om en ting jeg kom på i går; Den har alt av apps du finner på iPhone, å det finnes Remote Desktop programmer der, så du kan faktisk få OS X, multitasking og flash på den med bare noen få touch!
  Også har den jo en Apple-logo på baksiden! De kunne ikke gjordt den mer perfekt etter min mening…

 9. Kommenterer denne jeg også: "Hvis vi kunne gå tilbake å laget en datamaskin helt fra nytt igjen"

  Helt uenig. Tenk å måtte sitte å taste lengre tekster på den skjermen? Kraften er jo heller ikke allverdens. Er jo ikke akkurat _alt_ den kan brukes til for å si det mildt. Tror ikke det blir en flopp, men ikke en umiddelbar suksess heller. Tror nok den er kommet for å bli – eventuelt også tilsvarende produkter fra konkurrenter senere – bare tenk på skoleelever som kunne hatt alle bøkene på denne?

  Kommer _kanskje_ til å ville ha den, men ville jo blitt brukt til "sofasurfing" og lese bøker. Der er den genial virker det som.

 10. Kommenterer denne jeg også: "Hvis vi kunne gå tilbake å laget en datamaskin helt fra nytt igjen"

  Helt uenig. Tenk å måtte sitte å taste lengre tekster på den skjermen? Kraften er jo heller ikke allverdens. Er jo ikke akkurat _alt_ den kan brukes til for å si det mildt. Tror ikke det blir en flopp, men ikke en umiddelbar suksess heller. Tror nok den er kommet for å bli – eventuelt også tilsvarende produkter fra konkurrenter senere – bare tenk på skoleelever som kunne hatt alle bøkene på denne?

  Kommer _kanskje_ til å ville ha den, men ville jo blitt brukt til "sofasurfing" og lese bøker. Der er den genial virker det som.

 11. jeg mener iPaden er for teknologi geeks og. Ikke bare for mødre og n00bs som det blir nevnt og mange andre mener. Dette kan bli en revlusjonerende måte å bruke maskinen på. Hvorfor skal vi se eller jobbe med alt det kompliserte? Hvorfor skal vi som en forbruker bry oss om tunge jobber på maskinen din? Du vil bare at det skal funke. Og det vil det gjøre på iPaden.

  Folk klager i fleng over hva den mangler, men liker den plutselig hvis en stor teknologi side liker den. Det er alltid noe man kan putte på den. En hoover maskin så jeg kan fly med den, men man må se på hva har man her. Dette blir ett produkt folk ikke visste de trengte, men etter å ha fått den er de helt avhengig.

  Og forresten, siden Apple er så hard på sin policy av apps så har vi minimale med problemer med apps på iPhonen og iPod Touch

 12. jeg mener iPaden er for teknologi geeks og. Ikke bare for mødre og n00bs som det blir nevnt og mange andre mener. Dette kan bli en revlusjonerende måte å bruke maskinen på. Hvorfor skal vi se eller jobbe med alt det kompliserte? Hvorfor skal vi som en forbruker bry oss om tunge jobber på maskinen din? Du vil bare at det skal funke. Og det vil det gjøre på iPaden.

  Folk klager i fleng over hva den mangler, men liker den plutselig hvis en stor teknologi side liker den. Det er alltid noe man kan putte på den. En hoover maskin så jeg kan fly med den, men man må se på hva har man her. Dette blir ett produkt folk ikke visste de trengte, men etter å ha fått den er de helt avhengig.

  Og forresten, siden Apple er så hard på sin policy av apps så har vi minimale med problemer med apps på iPhonen og iPod Touch

 13. Jeg er helt enig med deg, Thomas.

  Det virker som om de som roper høyest etter multitasking mangler forståelsen av hva multitasking egentlig er for noe. Jeg ser helt klart casen med lydstreaming i bakgrunnen, men ut over det så er multitasking på iPad/iPhone meningsløst. Man får jo bare gjort en ting om gangen uansett.

  Jeg har også gått og lurt litt på om ikke Apple etter hvert kommer til å tilnærme OS X til iPhone OS. Tenk deg en sømløs brukeropplevelse fra telefon, til lesebrett og til arbeidsstasjon. Jeg er sikker på at iPhone OS kan oppskaleres til å utnytte all kraften i en fullblods arbeidsstasjon, med fullverdig multitasking for bakgrunnskjøring av tunge oppgaver, men brukervennligheten og touch-interfacet til de håndholdte enhetene.

  Vi går spennende tider i møte.

 14. Jeg er helt enig med deg, Thomas.

  Det virker som om de som roper høyest etter multitasking mangler forståelsen av hva multitasking egentlig er for noe. Jeg ser helt klart casen med lydstreaming i bakgrunnen, men ut over det så er multitasking på iPad/iPhone meningsløst. Man får jo bare gjort en ting om gangen uansett.

  Jeg har også gått og lurt litt på om ikke Apple etter hvert kommer til å tilnærme OS X til iPhone OS. Tenk deg en sømløs brukeropplevelse fra telefon, til lesebrett og til arbeidsstasjon. Jeg er sikker på at iPhone OS kan oppskaleres til å utnytte all kraften i en fullblods arbeidsstasjon, med fullverdig multitasking for bakgrunnskjøring av tunge oppgaver, men brukervennligheten og touch-interfacet til de håndholdte enhetene.

  Vi går spennende tider i møte.

 15. Ser for meg en sofasurfer, men uten å grille pølse (oss gutta i alle fall). Dette er jo et produkt som er ment å presentere innhold på. Og det passer meg utmerket, da jeg konsumerer både musikk, film, spill og bøker. Når det skal jobbes, så sitter jeg likevel ved arbeidspulten.. så der kan det jo like gjerne stå en stasjonær, som har bedre tastatur og MYE større skjerm, non? Apple tvinger i alle fall meg til å tenke nytt, og det er jo en bra ting, synes jeg. 🙂

 16. Ser for meg en sofasurfer, men uten å grille pølse (oss gutta i alle fall). Dette er jo et produkt som er ment å presentere innhold på. Og det passer meg utmerket, da jeg konsumerer både musikk, film, spill og bøker. Når det skal jobbes, så sitter jeg likevel ved arbeidspulten.. så der kan det jo like gjerne stå en stasjonær, som har bedre tastatur og MYE større skjerm, non? Apple tvinger i alle fall meg til å tenke nytt, og det er jo en bra ting, synes jeg. 🙂

 17. Ser for meg en sofasurfer, men uten å grille pølse (oss gutta i alle fall). Dette er jo et produkt som er ment å presentere innhold på. Og det passer meg utmerket, da jeg konsumerer både musikk, film, spill og bøker. Når det skal jobbes, så sitter jeg likevel ved arbeidspulten.. så der kan det jo like gjerne stå en stasjonær, som har bedre tastatur og MYE større skjerm, non? Apple tvinger i alle fall meg til å tenke nytt, og det er jo en bra ting, synes jeg. 🙂

 18. Stort sett enig med deg Thomas, men "barn, mødre og folk som ikke er spesielt opptatt av teknologi" ? Når havnet mødre automatisk i denne kategorien? Jeg kommer til å kjøpe en, men det er ikke fordi jeg ikke er opptatt av teknologi (ikke faller jeg i kategorien "mødre" heller).

  Det viktige ligger i setningen "ønsker en enkel måte å surfe, skrive epost, høre på musikk, se på bilder og se video på" – det har ingenting å gjøre med datakunnskaper. Du ville vel ikke sat at en iPhone er for folk med barn og mødre med mindre datakunnskaper? Det er jo basically samme dings – bare større.

  Så hvis du fjerner de sikkert ubetenksomme, litt stigmatiserende, delene av posten så tror jeg du er spot on;)

 19. Stort sett enig med deg Thomas, men "barn, mødre og folk som ikke er spesielt opptatt av teknologi" ? Når havnet mødre automatisk i denne kategorien? Jeg kommer til å kjøpe en, men det er ikke fordi jeg ikke er opptatt av teknologi (ikke faller jeg i kategorien "mødre" heller).

  Det viktige ligger i setningen "ønsker en enkel måte å surfe, skrive epost, høre på musikk, se på bilder og se video på" – det har ingenting å gjøre med datakunnskaper. Du ville vel ikke sat at en iPhone er for folk med barn og mødre med mindre datakunnskaper? Det er jo basically samme dings – bare større.

  Så hvis du fjerner de sikkert ubetenksomme, litt stigmatiserende, delene av posten så tror jeg du er spot on;)

 20. Stort sett enig med deg Thomas, men "barn, mødre og folk som ikke er spesielt opptatt av teknologi" ? Når havnet mødre automatisk i denne kategorien? Jeg kommer til å kjøpe en, men det er ikke fordi jeg ikke er opptatt av teknologi (ikke faller jeg i kategorien "mødre" heller).

  Det viktige ligger i setningen "ønsker en enkel måte å surfe, skrive epost, høre på musikk, se på bilder og se video på" – det har ingenting å gjøre med datakunnskaper. Du ville vel ikke sat at en iPhone er for folk med barn og mødre med mindre datakunnskaper? Det er jo basically samme dings – bare større.

  Så hvis du fjerner de sikkert ubetenksomme, litt stigmatiserende, delene av posten så tror jeg du er spot on;)

 21. Jeg tror dette kommer rett og slett til å erstatte laptopen på sikt. Som du sier, Thomas, den har alt du trenger når du er "on the go" og så kan man ha en solid iMac eller desktop PC hjemme til syncing, media server og tyngre bruk.

 22. Jeg tror dette kommer rett og slett til å erstatte laptopen på sikt. Som du sier, Thomas, den har alt du trenger når du er "on the go" og så kan man ha en solid iMac eller desktop PC hjemme til syncing, media server og tyngre bruk.

 23. Jeg tror dette kommer rett og slett til å erstatte laptopen på sikt. Som du sier, Thomas, den har alt du trenger når du er "on the go" og så kan man ha en solid iMac eller desktop PC hjemme til syncing, media server og tyngre bruk.

 24. Jeg er veldig enig i det du skriver, men er veldig usikker på om jeg vil ha en selv.
  Ser rett og slett ikke helt behovet for min egen del enda.

  Neste gang jeg skal ha ny Mac kanskje? Bytte ut MBP med iMac og iPad er jo som du nevner en ganske god idé. 🙂

 25. Jeg er veldig enig i det du skriver, men er veldig usikker på om jeg vil ha en selv.
  Ser rett og slett ikke helt behovet for min egen del enda.

  Neste gang jeg skal ha ny Mac kanskje? Bytte ut MBP med iMac og iPad er jo som du nevner en ganske god idé. 🙂

 26. Jeg er veldig enig i det du skriver, men er veldig usikker på om jeg vil ha en selv.
  Ser rett og slett ikke helt behovet for min egen del enda.

  Neste gang jeg skal ha ny Mac kanskje? Bytte ut MBP med iMac og iPad er jo som du nevner en ganske god idé. 🙂

 27. Det som er genialt med iPad er at den er liten, lett og utrolig lekker. Jeg har tenkt i ett halvt år nå (ca) på at jeg ville ha en mobil med større skjerm eller en liten grei minibærbar. Jeg endte opp med å kjøpe HTC Hero som er en Android-basert telefon, fungerer kjempebra, men skjermen var allikevel litt for liten for meg, og de gøyale spillene og programmene på iPhone var ikke i nærheten på Android Market. Kjøpte også en liten Packard Bell minibærbar (lik den til Acer, Aspire One). Denne ble for liten og klussete med tastatur, Windows var noe herk (tregt og dårlig) og den ble bare mindre, men ikke enklere.
  Så kom iPad, perfekt! Faktisk så kan også de teknointeresserte også bruke denne. Mange har skrevet at iPad passer best for barn, mødre og de ikke mest teknologiavanserte personer, men det er jeg ikke helt enig i … Jeg bruker mobil og PC sammen både privat og med jobb, og er hobbyfotograf og tar mye bilder. Det som er greit med iPad er at jeg kan koble meg opp på nett, lese mail, surfe, men kan også få iWorks, slik at den kan også bli brukt på skolen feks med hjelp av tilbehørstastaturet.
  Jeg kan få stor bruk for den når jeg skal vise mine bilder, holde presentasjoner o.l. Den er perfekt til å ta med, og du får jo mange programmer og spill til den. Multitasking får du faktisk til iPad og iPhone, bare ikke direkte fra Apple, men via App Store. ITavisen skrev om dette tidligere, nemlig et program som heter ProSwitcher! Da får du full multitasking.
  En får også Photoshop.com Mobile, som er en helt enkel og lett photoshop variant, der du får et lite utvalg i redigering, men nok til å forbedre og forandre bildet nok til at det blir bra.
  Så, hvorfor er ikke iPad bra nok? Det eneste jeg ser av mangler er Flash.. det håper jeg kommer etter hvert.
  Hvem trenger Flash-spill på nett på iPad? Det er jo mye kulere å finne gratis og betalbare spill via App Store. Stå på Apple!

  Men allikevel, ikke slutt å klag og skriv om iPad, for Apple har tidligere gjort endringer etter meningene til brukerne, så om ett år eller to, kanskje før, blir iPad forbedret til en bedre tablet !

 28. Det som er genialt med iPad er at den er liten, lett og utrolig lekker. Jeg har tenkt i ett halvt år nå (ca) på at jeg ville ha en mobil med større skjerm eller en liten grei minibærbar. Jeg endte opp med å kjøpe HTC Hero som er en Android-basert telefon, fungerer kjempebra, men skjermen var allikevel litt for liten for meg, og de gøyale spillene og programmene på iPhone var ikke i nærheten på Android Market. Kjøpte også en liten Packard Bell minibærbar (lik den til Acer, Aspire One). Denne ble for liten og klussete med tastatur, Windows var noe herk (tregt og dårlig) og den ble bare mindre, men ikke enklere.
  Så kom iPad, perfekt! Faktisk så kan også de teknointeresserte også bruke denne. Mange har skrevet at iPad passer best for barn, mødre og de ikke mest teknologiavanserte personer, men det er jeg ikke helt enig i … Jeg bruker mobil og PC sammen både privat og med jobb, og er hobbyfotograf og tar mye bilder. Det som er greit med iPad er at jeg kan koble meg opp på nett, lese mail, surfe, men kan også få iWorks, slik at den kan også bli brukt på skolen feks med hjelp av tilbehørstastaturet.
  Jeg kan få stor bruk for den når jeg skal vise mine bilder, holde presentasjoner o.l. Den er perfekt til å ta med, og du får jo mange programmer og spill til den. Multitasking får du faktisk til iPad og iPhone, bare ikke direkte fra Apple, men via App Store. ITavisen skrev om dette tidligere, nemlig et program som heter ProSwitcher! Da får du full multitasking.
  En får også Photoshop.com Mobile, som er en helt enkel og lett photoshop variant, der du får et lite utvalg i redigering, men nok til å forbedre og forandre bildet nok til at det blir bra.
  Så, hvorfor er ikke iPad bra nok? Det eneste jeg ser av mangler er Flash.. det håper jeg kommer etter hvert.
  Hvem trenger Flash-spill på nett på iPad? Det er jo mye kulere å finne gratis og betalbare spill via App Store. Stå på Apple!

  Men allikevel, ikke slutt å klag og skriv om iPad, for Apple har tidligere gjort endringer etter meningene til brukerne, så om ett år eller to, kanskje før, blir iPad forbedret til en bedre tablet !

 29. Tilogmed denne bloggen har flash, så flash støtte bør vøre på en særiøs nettleser

 30. Tilogmed denne bloggen har flash, så flash støtte bør vøre på en særiøs nettleser

 31. Tilogmed denne bloggen har flash, så flash støtte bør vøre på en særiøs nettleser

 32. @tor arne: ProSwitch/Backgrounder finnes ikke på AppStore som er det samme som Apple(sic!), den finner man nemlig på Cydia. men det går sikkert ikke lang tid før iPaden er Jailbroken.

  Ellers synes jeg vi kan stikke fingeren i jorda å innrømme at det mangler ganske vesentlige ting på iPaden, ting som ikke ville koste allverden å få med. Argumentet at iPad mangler disse tingene holder rett og slett ikke vann, fordi selv om man har 300HK under panseret, så MÅ man IKKE kjøre i 250km/h, for å sette det litt på spissen. Mao. selv om man har mange funksjoner så man ikke bruke dem, man kan "keep it simple" så mye som en føler for. Det er lenge siden mobiltelefoner bare kunne ringe, men alle i denne "gruppa" brukte dem for det om!

  Misforstå meg ikke- Apple er LIVsstil for meg, men ukritisk er jeg allikevel ikke!

  Her er det en grei oversikt over hva som kunne vært med, jeg velger å nevne spesielt en ting: 16:9 skjerm er et must siden år 2004(sånn ca), hvem i huleste vil ha en 4:3 formats skjerm???

  jeg er sikker på at de fleste av disse manglene er godt kalkulert av Stevie, og at "rettelsen" kommer om ganske nøyaktig et år- "iPad2"= mersalg!!!

  http://ipod1.no/artikkel/3618/10-ting-vi-ikke-lik

  God helg alle sammen!!!

 33. @tor arne: ProSwitch/Backgrounder finnes ikke på AppStore som er det samme som Apple(sic!), den finner man nemlig på Cydia. men det går sikkert ikke lang tid før iPaden er Jailbroken.

  Ellers synes jeg vi kan stikke fingeren i jorda å innrømme at det mangler ganske vesentlige ting på iPaden, ting som ikke ville koste allverden å få med. Argumentet at iPad mangler disse tingene holder rett og slett ikke vann, fordi selv om man har 300HK under panseret, så MÅ man IKKE kjøre i 250km/h, for å sette det litt på spissen. Mao. selv om man har mange funksjoner så man ikke bruke dem, man kan "keep it simple" så mye som en føler for. Det er lenge siden mobiltelefoner bare kunne ringe, men alle i denne "gruppa" brukte dem for det om!

  Misforstå meg ikke- Apple er LIVsstil for meg, men ukritisk er jeg allikevel ikke!

  Her er det en grei oversikt over hva som kunne vært med, jeg velger å nevne spesielt en ting: 16:9 skjerm er et must siden år 2004(sånn ca), hvem i huleste vil ha en 4:3 formats skjerm???

  jeg er sikker på at de fleste av disse manglene er godt kalkulert av Stevie, og at "rettelsen" kommer om ganske nøyaktig et år- "iPad2"= mersalg!!!

  http://ipod1.no/artikkel/3618/10-ting-vi-ikke-lik

  God helg alle sammen!!!

 34. @tor arne: ProSwitch/Backgrounder finnes ikke på AppStore som er det samme som Apple(sic!), den finner man nemlig på Cydia. men det går sikkert ikke lang tid før iPaden er Jailbroken.

  Ellers synes jeg vi kan stikke fingeren i jorda å innrømme at det mangler ganske vesentlige ting på iPaden, ting som ikke ville koste allverden å få med. Argumentet at iPad mangler disse tingene holder rett og slett ikke vann, fordi selv om man har 300HK under panseret, så MÅ man IKKE kjøre i 250km/h, for å sette det litt på spissen. Mao. selv om man har mange funksjoner så man ikke bruke dem, man kan "keep it simple" så mye som en føler for. Det er lenge siden mobiltelefoner bare kunne ringe, men alle i denne "gruppa" brukte dem for det om!

  Misforstå meg ikke- Apple er LIVsstil for meg, men ukritisk er jeg allikevel ikke!

  Her er det en grei oversikt over hva som kunne vært med, jeg velger å nevne spesielt en ting: 16:9 skjerm er et must siden år 2004(sånn ca), hvem i huleste vil ha en 4:3 formats skjerm???

  jeg er sikker på at de fleste av disse manglene er godt kalkulert av Stevie, og at "rettelsen" kommer om ganske nøyaktig et år- "iPad2"= mersalg!!!

  http://ipod1.no/artikkel/3618/10-ting-vi-ikke-lik

  God helg alle sammen!!!

 35. Rettelse fra forrige post:
  Argumentet at iPad mangler disse tingene fordi det er ment å appelere til "mennesker med mindre datakunnskaper" holder rett og slett ikke vann, fordi selv om man har(…)

 36. Rettelse fra forrige post:
  Argumentet at iPad mangler disse tingene fordi det er ment å appelere til "mennesker med mindre datakunnskaper" holder rett og slett ikke vann, fordi selv om man har(…)

 37. Det jeg synes er litt morsomt her, er verdensbildet som åpenbart er litt forskjellig fra mitt: Når dere er enige om at «iPad kommer til å erstatte laptopen», men likevel innser at den ikke er tilstrekkelig anvendelig til å være den eneste datamaskinen du har, tror dere da at dere har truffet «barn, mødre, folk som ikke er spesiellt interessert i teknologi»? Det gjør ikke jeg.

  Mine to sønner på fem og åtte år, kan nok ikke tenke seg en Internett-verden uten Flash og Shockwave. Min kone, som altså er «mor» og også «ikke spesielt interessert i teknologi», trenger å koble en rekke USB-dingser (som kamera, skriver og smart-telefon) til maskinen sin, og mangelen på multitasking på en sånn maskin, som er skapt for å ligge på sofaen å høre på Spotify-musikk mens du sjekker Facebook og twittrer, må jo være en ren misforståelse.

  Men jeg tror at mye av dette vil bli rettet på. Akkurat som da Apple slapp en telefon uten MMS og med et kamera med VGA-oppløsning, skjønte alle tenkende mennesker at de snart ville «oppdage» MMS og oppgradere kameraet. Det samme med iPad, når menigheten har kjøpt den greia de slipper nå, vil de lansere den med Flash, så med kamera og til sist med USB.

  Men den vil ikke slå an utenfor menigheten. De har nemlig ikke noen stor stasjonær maskin som de trenger et alternativ til. Folk flest har en billig bærbar. Og de fleste synes de har brukt nok penger på «data» når de har fått trådløst Internett og en bærbar PC i huset.

  Men menigheten er stor, så iPad vil selge bra. For si meg: Hvor mange av dere som sier at dere vil kjøpe dere en iPad har verken en iPhone, iPod eller et annet Apple-produkt fra før?

 38. Det jeg synes er litt morsomt her, er verdensbildet som åpenbart er litt forskjellig fra mitt: Når dere er enige om at «iPad kommer til å erstatte laptopen», men likevel innser at den ikke er tilstrekkelig anvendelig til å være den eneste datamaskinen du har, tror dere da at dere har truffet «barn, mødre, folk som ikke er spesiellt interessert i teknologi»? Det gjør ikke jeg.

  Mine to sønner på fem og åtte år, kan nok ikke tenke seg en Internett-verden uten Flash og Shockwave. Min kone, som altså er «mor» og også «ikke spesielt interessert i teknologi», trenger å koble en rekke USB-dingser (som kamera, skriver og smart-telefon) til maskinen sin, og mangelen på multitasking på en sånn maskin, som er skapt for å ligge på sofaen å høre på Spotify-musikk mens du sjekker Facebook og twittrer, må jo være en ren misforståelse.

  Men jeg tror at mye av dette vil bli rettet på. Akkurat som da Apple slapp en telefon uten MMS og med et kamera med VGA-oppløsning, skjønte alle tenkende mennesker at de snart ville «oppdage» MMS og oppgradere kameraet. Det samme med iPad, når menigheten har kjøpt den greia de slipper nå, vil de lansere den med Flash, så med kamera og til sist med USB.

  Men den vil ikke slå an utenfor menigheten. De har nemlig ikke noen stor stasjonær maskin som de trenger et alternativ til. Folk flest har en billig bærbar. Og de fleste synes de har brukt nok penger på «data» når de har fått trådløst Internett og en bærbar PC i huset.

  Men menigheten er stor, så iPad vil selge bra. For si meg: Hvor mange av dere som sier at dere vil kjøpe dere en iPad har verken en iPhone, iPod eller et annet Apple-produkt fra før?

 39. Det jeg synes er litt morsomt her, er verdensbildet som åpenbart er litt forskjellig fra mitt: Når dere er enige om at «iPad kommer til å erstatte laptopen», men likevel innser at den ikke er tilstrekkelig anvendelig til å være den eneste datamaskinen du har, tror dere da at dere har truffet «barn, mødre, folk som ikke er spesiellt interessert i teknologi»? Det gjør ikke jeg.

  Mine to sønner på fem og åtte år, kan nok ikke tenke seg en Internett-verden uten Flash og Shockwave. Min kone, som altså er «mor» og også «ikke spesielt interessert i teknologi», trenger å koble en rekke USB-dingser (som kamera, skriver og smart-telefon) til maskinen sin, og mangelen på multitasking på en sånn maskin, som er skapt for å ligge på sofaen å høre på Spotify-musikk mens du sjekker Facebook og twittrer, må jo være en ren misforståelse.

  Men jeg tror at mye av dette vil bli rettet på. Akkurat som da Apple slapp en telefon uten MMS og med et kamera med VGA-oppløsning, skjønte alle tenkende mennesker at de snart ville «oppdage» MMS og oppgradere kameraet. Det samme med iPad, når menigheten har kjøpt den greia de slipper nå, vil de lansere den med Flash, så med kamera og til sist med USB.

  Men den vil ikke slå an utenfor menigheten. De har nemlig ikke noen stor stasjonær maskin som de trenger et alternativ til. Folk flest har en billig bærbar. Og de fleste synes de har brukt nok penger på «data» når de har fått trådløst Internett og en bærbar PC i huset.

  Men menigheten er stor, så iPad vil selge bra. For si meg: Hvor mange av dere som sier at dere vil kjøpe dere en iPad har verken en iPhone, iPod eller et annet Apple-produkt fra før?

 40. Jeg liker meg best i sofaen.

  Jeg liker ikke å ha laptopen i sofaen (den er for varm, tung og batteritiden er crap).

  Jeg trenger ofte en laptop i sofaen.

  Jeg skal derfor kjøpe en iPad så fort jeg kan.

  Jeg skal i tillegg kjøpe en iPad til foreldrene mine, og svigerforeldrene mine. Dette vil jeg spare inn ekstremt kjapt i support.

  Jeg tror veldig, veldig mange kommer til å gjøre som meg.

 41. Jeg liker meg best i sofaen.

  Jeg liker ikke å ha laptopen i sofaen (den er for varm, tung og batteritiden er crap).

  Jeg trenger ofte en laptop i sofaen.

  Jeg skal derfor kjøpe en iPad så fort jeg kan.

  Jeg skal i tillegg kjøpe en iPad til foreldrene mine, og svigerforeldrene mine. Dette vil jeg spare inn ekstremt kjapt i support.

  Jeg tror veldig, veldig mange kommer til å gjøre som meg.

 42. Jeg kommer også til å kjøpe en ny MacBook Pro til meg selv og kona, og sikkert en hel haug annet stasj. Jeg kommer heller ikke til å trashe Kindle'n min. For min del er det ikke snakk om enten eller, men ja takk, begge deler.

 43. Jeg kommer også til å kjøpe en ny MacBook Pro til meg selv og kona, og sikkert en hel haug annet stasj. Jeg kommer heller ikke til å trashe Kindle'n min. For min del er det ikke snakk om enten eller, men ja takk, begge deler.

 44. Jeg kommer også til å kjøpe en ny MacBook Pro til meg selv og kona, og sikkert en hel haug annet stasj. Jeg kommer heller ikke til å trashe Kindle'n min. For min del er det ikke snakk om enten eller, men ja takk, begge deler.

 45. For øyeblikket føler jeg ikke at det er nødvendig for meg med en iPad, men når min kjære kjøper seg en, blir jeg sannsynligvis forelsket, jeg óg..

 46. For øyeblikket føler jeg ikke at det er nødvendig for meg med en iPad, men når min kjære kjøper seg en, blir jeg sannsynligvis forelsket, jeg óg..

 47. For øyeblikket føler jeg ikke at det er nødvendig for meg med en iPad, men når min kjære kjøper seg en, blir jeg sannsynligvis forelsket, jeg óg..

 48. Hiv en null bak lagringskapaiteten, hiv på 2-4 usb-porter og tillat multitask så skal jeg vurdere å teste det.

  Dekker ikke mine behov, kommer fortsatt til å drasse på iphone og vaio.

 49. Hiv en null bak lagringskapaiteten, hiv på 2-4 usb-porter og tillat multitask så skal jeg vurdere å teste det.

  Dekker ikke mine behov, kommer fortsatt til å drasse på iphone og vaio.

 50. Hiv en null bak lagringskapaiteten, hiv på 2-4 usb-porter og tillat multitask så skal jeg vurdere å teste det.

  Dekker ikke mine behov, kommer fortsatt til å drasse på iphone og vaio.

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.