Jeg sitter på bussen på vei hjem til Kristiansand for å ha en hyggelig helg sammen med mini og min mor, akkurat nå er nettet nede og jeg har brukt litt tid på å se TED talks (noe jeg ofte gjør og koser meg med).

Foredraget jeg akkurat så var av en dame som heter Stefana Broadbent og handlet om intim kommunikasjon på nettet, og hvor mange vi egentlig kommuniserer med fast over tid. Hun forteller at av de 120 vennene vi i snitt har på Facebook, kommuniserer vi vanligvis ikke med flere enn 4-6 fast og at folk som chatter normalt har nesten 100 på «vennelisten» sin, men ikke snakker med mer enn 2-4 fast. Hvis vi ser på telefonbruk både i forhold til vanlige samtaler og SMS er som regel 80% av all kommunikasjon med 4 mennesker.

Med andre ord – vi har kun rundt 4 mennesker vi har daglig dialog med, og som vi virkelig åpner oss for til en hver tid.

Jeg har tenkt meg nøye om, og føler hun har helt rett. Jeg kommuniserer med ekstremt mange mennesker hver dag, men det er svært få jeg virkelig har en åpen, fast dialog med.

Hun forteller videre at det først nå folk kan og har muligheten til å kommunisere når man er på jobb/skole. Før hadde man ingen måte å kommunisere på fra man gikk ut døren om morgenen, til man kom hjem på kvelden. En trist tanke, som jeg aldri hadde hatt store problemer med å følge. Hun forteller videre at jo lavere «stilling» man hadde, jo mer isolert var man. Sjefsstillinger hadde ofte en telefon som man kunne snike seg til å bruke, men vanlige arbeidere var svært isolerte.

Jeg mener det er svært positivt at man kan kommunisere med sine indre sirkel iløpet av dagen, og at det gjør at jeg yter bedre i jobben min. Det at mange bedrifter prøver å stenge ut facebook, IM og telefonbruk på arbeidsplassen synes jeg er helt feil – og fører bare til frustrerte og misfornøyde ansatte.

Friheten til å si at man er glad i en venn, ektefelle eller kjæreste iløpet av dagen er kanskje alt man trenger til å gjøre en bedre jobb?

Det tror ihvertfall jeg. Hva tror du? Og hvem kommuniserer du med daglig?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.