Som mange allerede vet er Instagram eid av Facebook. Ønsker du begynne med Instagram annonsering bruker du derfor samme verktøy som Facebook, altså Business Manager. Du vil da gjennom Annonse administrasjonen i Business Manager ha mulighet til å annonsere både på Facebook og Instagram samtidig. 

La Facebook teste ut markedet først

Om du ikke har testet ut Instagram annonsering anbefaler jeg å teste ut en standard annonse på Facebook med automatisk plassering. Med automatisk plassering tester Facebook annonsen på både Facebook og Instagram for å se hva som fungerer. Ved å gjøre dette får du en indikasjon på om du burde satse på Instagram. Det er alt for mange som bare antar at Instagram er stedet å være, så viser det seg at Facebook fungerer bedre for dem. Viser det seg dog at du får respons på Instagram kan det være lurt å lage egne annonsesett for det. Enten om du kun vil ha stories, annonser i feeden eller begge, kan det være lurt å separere dem. Det er også på annonsesett nivået du velger hvor du ønsker å plassere annonsene. Her velger du da enten Instagram nyhetsstrøm/feed eller Instagram stories.

En viktig ting å tenke på når du markedsfører på Instagram, er formatet du bruker. På Instagram har du to formater, story eller nyhetsstrøm. Story-format er høyformatbilder, hvor hele telefonskjermen blir dekket. Skal du lage innhold til story-formatet er det derfor viktig å bruke det samme formatet. Skal du markedsføre med nyhetsstrøm-format, er det firkantende bilder som teller. I nyhetsstrømmen kan det også være lurt å ha karuseller, altså flere bilder som man kan bla i. Akkurat nå ser jeg at stories får god respons, og vil anbefale deg å teste ut dette formatet. 

Lag egendefinert publikum av Instagram engasjement

Det er en sannhet at Instagram sjeldent leverer bedre kostnadsmessig enn Facebook. Når det er sagt, har det vært en tydelig bedring bare de siste månedene. For å få det beste ut av både Facebook og Instagram, har jeg et lite tips til deg. Facebook er jo som sagt fortsatt der flesteparten av konverteringene skjer. Derfor vil jeg anbefale deg å lage et egendefinert publikum for de som har engasjert seg på Instagram. Altså at du viser annonser på Facebook til de som allerede har engasjert seg på Instagram. Gjør du dette er det stor sannsynlighet for å få en god avkastning og god lønnsomhet.

7/11-metoden for Instagram annonsering

En annen ting er å bruke 7/11- kampanjen som du kan lære mer om HER. Den handler om at hver gang noen har vært innom nettsiden din, så kan du følge de opp med en skreddersydd tilbakemelding på for eksempel instagram. Et godt eksempel kan være bedrifter som oppfordrer kunder til å ta kontakt via kontaktskjema. Har kunden kommet til kontaktsiden, men ikke fylt ut skjema enda, kan du bruke stories for å rette deg mot dem. Her har bedriften for eksempel hatt stories av ansatte i bedriften som sier de vil ha en prat, eller lignende. Det er en god strategi å ta i bruk. 

Til syvende og sist så handler det om å teste ut ting. Finne ut hva som fungerer for deg. Instagram kan godt fungere kjempebra, men jeg vil anbefale deg å la Facebook teste ut teorien først. Ikke bare anta at det er det som fungerer. 

Kom i gang med Facebook-annonsering (gratis):
http://thomasmoen.com/minikurs

Ikke glem å abonnere på podcasten via Apple Podcast eller Spotify.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.