Som nevnt tidligere jobber jeg med en bok som skal gis ut sammen med Cappelen Damm. Det er en spennende og krevende ting å skrive bok, og som sagt tidligere ønsker jeg å dele så mye som mulig av prosessen med dere.

Det er ferietid og perfekt for å jobbe på boken på kveldene etter at mini har lagt seg, jeg har derfor fått jobbet masse med innhold og struktur. Jeg har kommet såpass langt at jeg nå ønsker innspill fra dere på kapitlene og om det er noe spesielt dere ønsker jeg bør fokusere på, eller noe jeg har glemt.

 • Hva er blogging?
  En introduksjon til hva som definerer en blogg, hvem det passer for og hva man kan forvente seg av å begynne å blogge.
 • Hva skal man fylle en blogg med?
  Hvordan skape innhold som skaper lojale og engasjerte lesere. Enkle tips og råd til hvordan man ikke går tom for ting å blogge om.
 • Hvordan komme i gang med blogging?
  En enkel guide over de forskjellige norske plattformene, med fordeler og ulemper til alle – hvordan velge den rette for deg?
 • De 2 første månedene med blogging – hva bør man tenke på?
  De 2 første månedene er de mest kritiske, det er derfor lurt å tenke på visse ting og ha riktig fokus.
 • Bli kjent med dine besøkende, og bry deg om de
  Hvordan få oversikt over hvor mange som besøker bloggen din, hva de gjør der og hvordan de kom dit.
 • Kom i dialog med de som besøker deg
  Ved å være aktiv i kommentarfeltet, Facebook og Twitter kan du komme tettere dine besøkende og skape engasjement og lojalitet.
 • Bloggskikk, lover og regler – hva må jeg tenke på?
  Det er mange ting en blogger må være klar over når man publiserer ting på internett. Her går vi igjennom åndsverksloven, creative commons, bloggskikk og andre ting man bør ha i bakhodet.
 • Hvordan få flere til å besøke bloggen din?
  Enkle tips og råd til hvordan man kan øke besøkstallene på bloggen sin via søkemotor-optimalisering, sosiale medier og andre verktøy.
 • Kan man tjene penger på å blogge?
  Mange ønsker på sikt å leve av blogging – hva bør man tenke på for å oppnå dette, og hva slags måter kan man tjene penger på bloggingen?
 • Jeg har en blogg jeg er fornøyd med, hva nå?
  Mange ønsker å bygge merkenavnet sitt utover kun blogging, her går vi innom måter å bygge en soild internett-identitet.
 • Bedriftsblogging, merkevareblogging
  Hvordan skal merkevarer og bedrifter bruke blogg som verktøy for å få frem budskapet ditt og skape lojale og bygge flere tilhengere.

Så hva tenker dere, kjære lesere? Har dere noen tanker og innspill dere ønsker å dele? All hjelp tas i mot med takk, og alle innspill jeg tar med vil få en gratis bok 🙂

22 thoughts on “Innspill til innhold i boken min?

 1. Jeg tror jeg sovner….zzzzz 😉 Neida. men jeg tror det er viktig med morsomme fortellinger, som den om bloggeren Thomas som skulle forandre verden, men så … klarte han det. Det du har her er en rekke momenter og en god disosisjon, men det skal også være morsomt å lese, og det morsomme kommer fra de gode historiene. Sier han som aldri har skrevet en bok, men vet hva det vil så i lese en 😉 Lykke til.

 2. Kanskje et kapitel om andre bloggere: Slik begynte de og dette førte til deres suksess/motgang.
  kanskje dra frem bare små eksempler fra folk sine blogger som har vert bra/dårlig for deres blogg.
  eksempel  #drittunge. Eg ønsker og å høre hvordan det har gått ut over livet til folk, hvor mangen timer pr dag hvor lenge før de har en godt lest blogg. Er og enig med Geir at eg vil gjerne lese en innledning med hvem Thomas Moen er og va som gjorde at du kom dit du er i dag.

  1. Takk takk mister, er litt usikker selv på om jeg skal skrive så mye om meg selv.. men har notert det og så får vi se 🙂

   Er du i krsand eller? Isåfall må du stikke en tur opp i hagen min 🙂

 3. Ser ut til å være en veldig grei disposisjon det der. Jeg mener kapittelet “Bloggskikk, lover og regler” er veldig viktig. Regner med du tar opp ting linking til kilder her. Mange som synder akkurat her. Google er ikke noen kilde. Bra at CC gjennomgåes, men gjør det lett forståelig. Nå har jeg selv lest CC-lisensene mange ganger, men klarer likevel ikke helt å skille alle. Om mulig, ranger dem etter mest åpne til mest restriktive lisens. Et godt og viktig kapittel.

  I “Kan man tjene penger på å blogge?” er det viktig å få med skatteregler. Om det er mulig da. Jeg har selv reklame på bloggen min, men tjener bare så pass at det helt greit dekker utgiftene jeg har, men ikke noe mer enn det. Kontaktet Skattetaten en gang, men fikk et noe vagt svar tilbake. For hvor går egentlig grensa mellom hobbyinntekt og næringsvirksomhet? Har blogget om dette: http://blogg.frankeivind.net/2010/10/20/ma-det-skattes-av-blogginntekter/

  Virker som en spennende bok.

 4. Hei:)
  Er ikke noe blogger selv men følger nå med på litt av hvert. Det jeg ofte savner med oppskrifter til blogger og det man skriver rundt det er inspirasjonen for å gjøre det.  Hva er det som driver deg, hvordan holde interessen oppe og når skal man ikke gi opp? Tror det er viktig å få med opp og NED turene for det kommer høyst sannsynlig endel av dem. En inspirasjonskilde  så vell som en veiledning.

 5. Kjenner at jeg gleder meg til verket, Thomas! Dette blir bra!

  For min egen del er det helt klart mest interessant å lese om bedrifters forhold til blogger og om hvordan de skal drive blogger. Selv om jeg tror det er mye kunnskap som går på kryss og tvers av privat/profesjonell.

  Jeg går ut fra at det aller mest kommer til å handle om blogging, men noe av det jeg finner mest utfordrende, både for meg selv og for kollegaer og studentene jeg underviser, er nettopp samspillet med andre sosiale medier. Jeg antar at FB, Twitter, Linkedin, tradisjonelle medier, reklame etc. nevnes under kapittelet om å drive trafikk, men kanskje er det en ide å gjøre et eget kapittel på bare dette? Hvordan vellykkede bloggere fordeler innhold på ulike plattformer (eller ikke…) og hvordan det hele henger sammen med bloggen?

  Når det gjelder innholdet ser det litt rart ut at det står “norske plattformer”. Betyr det at Blogger og WP ikke skal nevnes?

  1. Hei Jørgen, så bra at du gleder meg – det gjør jeg også.. haha! Vanskelig å skrive bok, men veldig gøy!

   Har allerede skrevet litt om det i hvordan drive trafikk som du nevner, men ser poenget ditt i at dette er viktig – skal absolutt vurdere et eget kapittel bare om samspillet.

   Med norske plattformer mener jeg plattformer som er aktuelle i Norge, så blogspot og wordpress er absolutt med.. samt posterous, tumblr ++

   Takk for innspill, like nyttig som alltid!

   Gleder meg til å se deg 3. august på Social Summer 🙂

 6. Hei, så spennende! Jeg ville lagt stor vekt på dette med opphavsrett og markedsføring, siden jeg ser at det er det som er de største feilene bloggerne gjør.

 7. Spennende. Jeg er, som sikkert han Geir over er og, en stor fan av muntlig skriving. Kom gjerne med hvordan du har gjort det. Det er mer interessert enn bare hvordan man generelt kan gjøre ting. Lykke til 🙂 Gleder meg til å lese

 8. Når du skriver om “de forskjellige norske plattformene”, bør du nevne Blogspot og WordPress.com også (og kanskje tilmed WordPress.org?).

 9. Ikke så mye et innspill til hva du bør skrive om, men jeg vil si at det jeg skrev om boka Sosiale Medier i all Offentlighet her, også gjelder i stor grad for en bok om blogging, som din: http://blogg.forteller.net/2011/ironiske-medier/

  Og når det er sagt, så syns jeg også du bør skrive litt om Creative Commons. Dette er et alternativ til full opphavsrett som er veldig populært blant bloggere, og som bare blir mer og mer populært. Om du kan bidra til å spre det enda mer, så gjør du verden en tjeneste! Kanskje snakke litt med Gisle Hannemyr eller andre i Creative Commons Norge? http://creativecommons.no/

  1. Hei Børge, tusen takk for kommentar. Spennende tanker du har i blogginnlegget du linker til.

   Jeg har lyst til, og skal sjekke mulighetene for at boken min også blir publisert som en blogg (gratis ofc) og under Creative Commons.

   Har hele tiden hatt ønske om å dele boken gratis på nett via blogg, slik at studenter kan dra nytte av den – men har ikke før nå tenkt på å skrive den under CC. Spennende tanke 🙂

 10. Hei Thomas,

  høres ut som en spennende bok i mine ører!  Det jeg kunne tenke meg å lese mer om er også dine tanker omkring ulike bloggtrender, bloggeres innflytelse og den norske bloggosfæren plass sammenlignet med resten av Norden, og gjerne andre land.

  Lykke til!

  Hilsen Karianne alias Mammadamen
  http://www.mammadamen.com

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.