Før du begynner å lese dette innlegget, vil jeg at du skal slå opp lyden litt ekstra og klikke play på spilleren under – for så å lese videre.

Musikk er ekstremt viktig for meg – riktig sang til riktig tid har muligheten til å løfte meg høyt opp på problemfrie skyer, eller stikke en kniv inn i hjertet mitt for så sakte å vri den rundt.

Sangen dere nå hører på er en av sangene jeg hører mest på i disse dager, og har nå lyst til å dele en morgen med Jamie i ørene mine.

Jeg tar alltid på meg headsettet mitt rett etter jeg har lukket ytterdøren bak meg, som oftest har jeg hatt god tid på meg til å gjøre mer klar. Jeg har tatt meg en god lang dusj, pusset tennene og kledd meg. Alt dette pleier jeg å gjøre uten musikk. Jeg elsker stillheten om morgenen, gjerne tidlig og helst hvis jeg vet at min kjære ligger å sover trygt på soverommet. Jeg er veldig rolig i alle bevegelser og strukturerer dagen i hodet mitt samtidig som jeg har en deilig indre ro og kontroll, jeg vet at dagen blir hektisk og at jeg ikke kommer til å rekke alt jeg håper på i dag heller – men det bekymrer meg ikke nå. Jeg er klar for en ny dag, full av utfordringer og overraskelser.

Etter at jeg har låst døren begynner musikken dere nå hører og strømme rolig inn i ørene mine, jeg lukker alltid øynene og kjenner etter hvor heldig jeg er – og hvor mye jeg elsker hverdagene mine. Alle andre lyder enn musikken er stengt ute, det er som jeg sitter i en kinosal helt for meg selv. Hvor travle mennesker løper forbi – sykler, busser og biler glir forbi og fremmede smiler til meg når øynene våre møtes i det vi går forbi hverandre.

I det siste har det vært litt kaldt om morgenen, noe jeg virkelig elsker. Kulde lukter så rent og når det kombineres med en nydelig skinnende sol som gjør at man nesten må myse de første minuttene for å se hvor man går, så blir det en nesten magisk stemning i gatene.

Jeg pleier ofte å lage historier på menneskene jeg går forbi. Han er nok en lærer – litt utbrent men med en nydelig kone og 2 barn som han elsker å komme hjem til. Hun er nok nyforelsket med en hun møtte forrige helg, som ikke har svart på melding på hele 3 minutter og hun lurer på om det er noe galt. Et gammelt ektepar som helt sikkert går tur hver morgen, ned til grønsakshandleren for å slå av en prat. De trenger egentlig ikke grønnsaker i dag, men de turene sine.

Når jeg har kommet frem til byen stikker jeg innom en butikk og kjøper litt frokost. Jeg pleier å kjøpe en god morgen yoghurt, 2 ferdigsmurte knekkebrød (de blå) og en litago sjokolade. Jeg liker å se på det som en sunn frokost, selvom jeg vet det ikke er det. Etter jeg har betalt går jeg bort til en trapp hvor jeg tar meg god tid til å spise mens jeg ser på alle som går forbi. Han jobber nok i en bank, og har gjort det helt siden han var ferdigutdannet. Han elsker nok å leke med tall hele dagen, og kanskje han spiller squash etter jobb. Postbudet hater nok jobben sin, det ser ihvertfall sånn ut. Han gleder seg bare til å komme seg hjem og spille world of warcraft med vennene sine. Hun er nok karriere fokusert samtidig som hun misunner alle venninne sine som begynner å bli etablerte med mann, barn og bil. Han der er nok på vei til sitt første jobbintervju.. håper han får jobben. Slik sitter jeg mens jeg koser meg med maten..

Etter jeg har spist sitter jeg gjerne 2 minutter ekstra, bare for å beholde roen så lenge som mulig. Stille før stormen..

Deretter reiser jeg meg sakte opp, går jeg de siste minuttene til kontoret – tar opp nøklene og låser meg inn og går trappene opp til kontoret, tar av meg headsettet og slipper hverdagen inn.

Jeg er klar.

Sangen heter forresten “If I Ruled The World” av Jamie Cullum

68 thoughts on “If I ruled the world

 1. Nydelig skrevet og helt fantastisk låt!

  Jeg føler det samme når jeg har musikk som strømmer direkte inn i ørene mine og gjennom hele kroppen, verden blir på en måte et bedre sted.

  Mp3-spilleren min besluttet desverre å ta livet av seg selv for en stund siden, men jeg tenker det blir headsett-dager på meg igjen snart 🙂

  Takk for et fint innlegg. Nå ble jeg veldig glad merket jeg.

 2. Nydelig skrevet og helt fantastisk låt!

  Jeg føler det samme når jeg har musikk som strømmer direkte inn i ørene mine og gjennom hele kroppen, verden blir på en måte et bedre sted.

  Mp3-spilleren min besluttet desverre å ta livet av seg selv for en stund siden, men jeg tenker det blir headsett-dager på meg igjen snart 🙂

  Takk for et fint innlegg. Nå ble jeg veldig glad merket jeg.

 3. Thomas… Dette var vakkert. Når du har en sånn start som dette på dagen kan du sikkert tåle presset mye bedre. Herlig.. Takk for at du delte dette!!

 4. Thomas… Dette var vakkert. Når du har en sånn start som dette på dagen kan du sikkert tåle presset mye bedre. Herlig.. Takk for at du delte dette!!

 5. den sangen viste jeg for marte da vi kjørte til skomedal for å gjøre ulovligheter! utrolig fin sang! veldig deilig å høre på når du tar bussen til jobb 🙂

 6. den sangen viste jeg for marte da vi kjørte til skomedal for å gjøre ulovligheter! utrolig fin sang! veldig deilig å høre på når du tar bussen til jobb 🙂

 7. Herlig beskrevet:)
  Jeg er så utrolig glad for, og stolt av at jeg har vært med på å se deg vokse og utvikle deg til den avbalanserte og behagelige voksne personen du er i dag.
  Love ju:)

 8. Herlig beskrevet:)
  Jeg er så utrolig glad for, og stolt av at jeg har vært med på å se deg vokse og utvikle deg til den avbalanserte og behagelige voksne personen du er i dag.
  Love ju:)

 9. Herlig Thomas! Nå forstår jeg litt bedre hvordan du kan vie din fulle oppmerksomhet til alt og alle og få de du møter til å føle seg bra de og. En god start er alfa omega for en god dag. Som gjør at en orker en ekstra snøkrig en søndagskveld. Takk for den forresten:)

 10. Herlig Thomas! Nå forstår jeg litt bedre hvordan du kan vie din fulle oppmerksomhet til alt og alle og få de du møter til å føle seg bra de og. En god start er alfa omega for en god dag. Som gjør at en orker en ekstra snøkrig en søndagskveld. Takk for den forresten:)

 11. Dette er vakkert. Songen hørte eg ein del på då eg budde i utlandet. Det er ein fantastisk song som gir ro, sjølv om ting er kaotisk og vulgært. Menneske er vakre. Det er alltid noko vakkert ved menneske. Og eg likar at du beskriv det som eg og gjer så ofte: Ser på folk. Kva gjer dei? Kva likar dei? Kven likar dei?

  Takk for eit vakkert innlegg. Gleder meg til neste

 12. Dette er vakkert. Songen hørte eg ein del på då eg budde i utlandet. Det er ein fantastisk song som gir ro, sjølv om ting er kaotisk og vulgært. Menneske er vakre. Det er alltid noko vakkert ved menneske. Og eg likar at du beskriv det som eg og gjer så ofte: Ser på folk. Kva gjer dei? Kva likar dei? Kven likar dei?

  Takk for eit vakkert innlegg. Gleder meg til neste

 13. Hei, Thomas!

  Digg å høre på sangen mens jeg leste innlegget ditt. Vil vel egentlig bare si tusen takk for en kul forelesning på BI idag, spennende å høre på deg, og kult at du viste “Free Hugs” og “Mitt budskap”. Tror også du klarte å få endel av oss keene på å teste ut twitter;) Christine

 14. Hei, Thomas!

  Digg å høre på sangen mens jeg leste innlegget ditt. Vil vel egentlig bare si tusen takk for en kul forelesning på BI idag, spennende å høre på deg, og kult at du viste “Free Hugs” og “Mitt budskap”. Tror også du klarte å få endel av oss keene på å teste ut twitter;) Christine

 15. Morsom lesing! Spesielt med tanke på at jeg gjør mye av det samme ved å dikte opp historier som passer til forbipasserende. Tommel opp for å sette stemning med musikk (Y)

 16. Morsom lesing! Spesielt med tanke på at jeg gjør mye av det samme ved å dikte opp historier som passer til forbipasserende. Tommel opp for å sette stemning med musikk (Y)

 17. Du er kongen T, og her viser du hvorfor. Fortsett slik og jeg skal slutte med språklig mas!

 18. Du er kongen T, og her viser du hvorfor. Fortsett slik og jeg skal slutte med språklig mas!

 19. Pingback: Potensiale
 20. Pingback: Potensiale

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.