Måten vi ser på TV er i endring, kraftig endring. De fleste av oss sitter nå med laptopen på fanget mens vi mer eller mindre prøver å gjøre to ting samtidig, noe som tvinger de som lager TV underholdning til å tenke nytt når det gjelder å skape engasjement.

Idol er endelig(?) tilbake på skjermene og jeg har tatt en kikk på hvordan de benytter seg av Facebooksiden sin under og mellom sendingene. Jeg må inrømme at jeg er imponert, det virker som TV2 virkelig har brukt tid og tar sosiale medier på alvor under årets Idol.

Siden legger ut bilder og spørsmål til de som følger med på Facebooksiden fortløpende etter hver audition, som skaper stort engasjement. Det å kunne sitte å diskutere «live» med andre som sitter og ser akkurat det samme som deg er tydeligvis spennende.

De har også lagt Facebooksider til mange av de som har kommet videre, som de linker aktivt til når de omtaler dem. Igjen, veldig bra – og lar folk engasjere seg videre og følge personer de synes skiller seg ut og som de ønsker å knytte en relasjon til.

Enkelt, smart og veldig gjennomført.

Man trenger ikke lage dyre apper og «tvinge» folk til å spre budskapet ditt videre, man må bare klare å skape engasjement og gi ut innhold som folk ønsker å se og fordype seg i.

Well played Tv2.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.