Det har de siste døgnene vært en storm i bloggnorge etter at Ida Wulff på søndag gikk ut på bloggen sin og fortalte at hun har hørt rykter om at Emilie Nereng (også kjent som VOE) jukser med trafikktall.

Selv om innlegget sier at dette kun var et rykte, ser at man at Ida sine lojale lesere raskt tar innlegget som fakta og at det kommer veldig mange støtende kommentarer mot Emilie uten at mer fakta er lagt på bordet.

Dagen etter kom Emile med et motsvar hvor hun avkrefter ryktene og forklarer at ryktene har oppstått på grunn av broren hennes som har tullet med henne på Facebook og påpeker at hun synes det er lavmål at Ida på 20 år kritiserer en 14 år gammel jente så offentlig, og at det minner om sjalusi.

Litt senere på dagen har Trine Grung tipset media og Dagbladet lager en sak som deretter diskuteres flittig via kommentarfeltene, Facebook og Twitter.

Jeg har fulgt nøye med fra sidelinjen og jeg kjenner begge bloggerene godt, og synes det er en trist sak.

Jeg synes det er spesielt at Ida går ut offentlig (selv om det ikke er første gang) og deler rykter som ikke er bekreftet noe som helst sted, når hun vet at veldig mange lesere vil ta det som står der som fakta. Hun må ha skjønt at dette ville være svært ødeleggende for Emilie og jeg klarer ikke helt å se motivene til Ida ved å gå til angrep på denne måten.

Hva synes du om saken?

Oppdatering:

Når det gjelder anklagene mot Emilie så klarer jeg ikke å se noe som helst hold i påstandene. Jeg har selv sett statistikken hennes både internt i Blogg.no, Google Analytics og i annonsesystemet til Blogg.no og ser ingenting som virker rart. Det beste argumentet mitt for at jeg tviler på at påstandene til Ida stemmer er klikkraten på annonsene til Emilie som er helt normale i forhold til trafikken som tallene viser hun har. Det er så og si umulig å fake trafikk og klikk på den måten.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.