I dag begynner et eksperiment jeg har tenkt på lenge, jeg har nemlig slått av kommentarfeltene på bloggen min. Bloggen støtter fortsatt trackback, slik at folk som omtaler innleggene mine (kommenterer på egen blogg) vil bli synlig under innlegget de linker til. Det jeg har slått av er altså kommentarer under innleggene som legges inn direkte fra bloggen.

Hvorfor?

Blogging har naturlig nok forandret seg mye siden rundt 2003 når det begynte å vokse frem i Norge. I starten blomstret kommentarfeltene og folk la inn verdifulle kommentarer og heiet på hverandre. Dette var før Facebook, Twitter og de fleste andre sosiale kanaler – og de fleste tilbakemeldingene som jeg tidligere fikk på bloggen min, får jeg nå via andre sosiale kanaler.

Kommentarfeltet på bloggen min har derfor blitt gradvis mindre fyllt av kommentarer, noe man ser hos de fleste bloggere de siste årene – og antall spam kommentarer bare øker. Derfor er det som oftest i de sosiale kanalene at de virkelig gode diskusjonene oppstår.

Det har vært en diskusjon på flere blogger over lengre tid om blogger bør ha kommentarfelt eller ikke, og jeg synes det er interessant og teste dette ut i praksis.

Derfor har jeg besluttet å teste bloggen min uten et kommentarfelt. Bloggen ser renere ut, den laster raskere og jeg kan fortsatt ta dialogen via de andre sosiale kanalene – eller på blogger som linker til innleggene mine.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.