Veldig mange mener at så lenge du leverer bra innhold kontinuerlig vil leserene strømme inn til bloggen din, dessverre det ikke helt slik i virkeligheten. Det er ingen tvil om at du må levere bra innhold for at folk skal komme tilbake til eller fortelle andre om bloggen din, men da må folk først vite at bloggen din i det hele tatt eksisterer.

Foto: http://www.flickr.com/photos/zabriskiepoint
Foto:
zabriskiepoint

Min tommelfinger regel er at du skal være stolt av hvert tredje innlegg du publiserer. Hvis hver eneste innlegg du publiserer er fantastisk og krever mye konsentrasjon fra leserene dine vil dette gjøre to ting: Det vil bli stadig vanskligere for deg å blogge pga høyre forventinger, og leserene dine må sette av mye tid og energi for å lese bloggen din (som ofte gjør at de besøker deg sjeldnere).

Hemmeligheten for å tiltrekke seg lesere er å finne balansen mellom å være synlig samtidig som du ikke er irriterende og plagsom.

Veldig mange som blogger har en tendens til å «overpromotere» innholdet sitt. De maser om lesere og gjentar gjerne overskrift og link om og om igjen på samtlige sosiale nettverk de er aktive på, og oppnår med dette omvendt effekt. Jeg har selv skjult mange venner på Facebook som stadig maser om at jeg skal lese bloggen deres, eller fjernet personen fra min followerlist på Twitter som er litt vel ivrige.

Måten jeg selv promoterer innholdet mitt på er å tweete det ut én gang på Twitter hvor jeg tydelig merker den som et blogginnlegg og hvis folk liker innlegget er jeg av og til så heldig at de retweeter det. Jeg har også slått på autoimport av notes på min personlige og offentlige Facebook konto som gjør at folk som følger meg der får en liten sniktitt av innlegget og kan velge å lese det hvis det virker interessant.

Dette krever jo selvfølgelig at man er aktiv i sosiale medier og bygger opp «klanen» sin med folk som vet hvem du er og hva du står for. Men ved å gjøre dette vil du skape lojale lesere og ambassadører som hjelper deg med å promotere deg selv og tankene dine.

Blogging handler ikke lengere bare om å nå ut til flest mulig mennesker, men å komme i dialog med flest mulig mennesker.

Har du andre måter du promoterer bloggen din på, eller tanker rundt hva jeg akkurat har delt?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.