Det betyr at hva folk sier om deg og bedriften din er ekstremt viktig. Det å høre fra folk er fornøyd med hjelper deg til å folusere bedre på det. Og ikke minst negative ting, hva folk sier at de ikke liker er ekstremt viktig å ta til seg. Og jobbe med å forbedre.

Vi kan vel alle slå fast at internett er kommet for å bli. Og med internett har vi tatt  «word of mouth» til helt nye høyder. ALLE kan nå nå ut til hele verden! Med blogger, bilder, videoer og sosiale nettverk har det aldri før vært lettere å dele sin mening med resten av verden. Det er med andre ord viktigere enn aldri før og få vite hva folk snakker om rundt bedriften din.

Det finnes heldigvis svært gode verktøy for å overvåke navnet ditt på internett og jeg kommer til å nevne de jeg anbefaler på slutten av denne bloggposten.

Men, får vi kommer sålangt. Det internett også har forandret i forhold til «word of mouth» er at dette nå gir deg muligheten til å gå i dialog med menneskene som snakker om bedriften. Og her er det viktig å ta tak i både positive og negative tilbakemeldinger. Det å legge igjen en kommentar i en bloggpost som snakker om bedriften din er svært verdifullt. Her må du selvfølgelig være diplomatisk og svare kontruktivt på kritikken og takke for event skryt.

Når man først har satt opp verktøyene får man daglig eposter med hvor navnet ditt er nevnt. Og med linker slik at man kan besøke sidene.

Dette gir nye muligheter. Er det ikke nesten like viktig å vite hva de snakker om i forhold til dine konkurrenter? Her kan man lære masse! Anbefaler deg til også å legge dette inn i oversikten.

Få en oversikt over hvem som sier hva om ditt marked, konkurrenter og ikke minst din egen bedrift.Vært aktiv i forhold til å respondere på både positiv og negativ tilbakemeldinger og du vil med ett få et mye nærmere forhold til dine kunder, gjøre bedriften mer effektiv og tjene mer penger.

Anbefalte verktøy

Google Alerts
Her kan du sette inn søkeord du vil motta epost om når blir nevnt.

Twingly
Her kan du sette opp søkeord som blir nevnt i blogger, for så å motta epost.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.